ناهنجاری فک کودکان، علل و عوارض
شایعترین ناهنجاریها در فک و صورت کدام است؟
شایعترین ناهنجاریها در فک وصورت کدام است؟فک بالا عقب است یا فک پایین جلوست.
دو تا فک عقب یا دو تا فک جلوست یا فکها کج هستند. در ایران بیشتر فک پایین جلو وفک بالا عقب است.
علل این ناهنجاریها چیست؟
اکثر ناهنجاریها مادرزادی هستند. در خانواده پدر، ناهنجاری فک دارد، بچهها هم همین گونه هستند. این ناهنجاریها فقط در استخوان فکین نیست. دندانها هم مشکل دارد.
وقتی فکها با هم چفت نشوند، دندانها هم به مرور زمان تکان میخورد تا به طور طبیعی این چفت شدن انجام شود. در بچهها این حالت وجود دارد و توسط متخصص قابل تشخیص است.اما در بلوغ و سن پانزده شانزده سالگی این ناهنجاری نمایان میشود و افراد عادی هم میتوانند متوجه بشوند.
عوارض ناهنجاریهای ذکر شده چیست؟
سلامت دهان ودندان برای بیمار مهم است. چون اگر بیمار نتواند خوب غذا بخورد، مشکلات گوارشی خواهد داشت. برای خوب غذا خوردن باید دندانها درسلامت باشند. ناهنجاری نه تنها در فکین بلکه در دندانها هم هست. احتمال پوسیدگی در دندانهای کج شده که درحالت طبیعی نیستند، وجود دارد.
در کودکی که دندانهای شیری ناهنجاری دارد، مردم عادی متوجه این مشکل نمیشوند. وقتی دندان شیری میافتد و دندان دائمی رویش میکند، متوجه آن میشوند. اما متخصصان، ناهنجاری دردندان شیری را تشخیص میدهند.
زمان ایدهآل درمان ناهنجاریهای فک وصورت چه زمانی ست؟
رشد فکین دو مرحله بزرگ دارد. مرحله دومش بعد از بلوغ است. یعنی حدود چهارده پانزده سالگی .در دختران کمی زودتر از پسران است. بهتراست زمان مراجعه قبل از کامل شدن رشد فک باشد. اگر لازم باشد متخصص درمان را شروع میکند واگر نیاز به جراحی باشد، بعد از رشد فکین یعنی بعد از هفده هجده سالگی باید جراحی شود. اگر درمان دیرترانجام شود، عوارض آن هم بیشتر خواهد بود.
مداخله درمانی در چه سنی انجام شود؟
کمترین سن برای مداخله ۸ ، ۱۰ و ۱۲ سالگی است.بسته به وضعیت جسمانی کودکان که برخی زود رشد میکنند و برخی دیرتر مداخله انجام میشود. برای این منظور به متخصص ارتودنسی وجراح فک وصورت مراجعه کنید. تا ۴۰ سالگی هم میتوان اصلاحات را انجام داد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼