۲۲۷۷۲۱
۱۶۶۱
۱۶۶۱

چگونه آفت دهان کودک را درمان کنیم؟

آفت های دهان زخم آفتی نیز نامیده می شود. شبیه به زخم های گوارشی که در معده اتفاق می افتد، آنها تاول های دردناک دهان هستند.

آفت های دهان زخم آفتی نیز نامیده می شود. شبیه به زخم های گوارشی که در معده اتفاق می افتد، آنها تاول های دردناک دهان هستند.

آفت دهان چیست؟
بیماران مبتلا به زخم های ناشی از آفت معمولا وضعیت های استرس زا را در خانه یا محل کارشان گزارش می دهند.
برخی کودکان وقتی دچار استرس می‌شوند، بیشتر مستعد آفت می‌شوند .
آفت می‌تواند بعد از وارد آمدن ضربه به دهان ، مثلاً در اثر شکاف حاصل از یک درمان دندانپزشکی در پوست کودک یا گاز گرفتن زبان یا گونه توسط کودک نیز بروز پیدا کند .
برخی شواهد نشان می‌دهد که آلرژی‌ غذایی ، عفونت ویروسی و کمبود مواد غذایی (به‌خصوص عدم دریافت آهن، فولیک اسید ، روی و ویتامین B12 کافی) می‌تواند از عوامل تحریک کننده بروز آفت در دهان کودک باشند.
آفت دهان شامل یک شکست در پوشش مخاطی دهان و ایجاد زخم های باز سفید رنگی با هاله ای قرمز رنگ اطراف آن هستند.
معمولا آفت ها به صورت تکی ظاهر میشوند اما ممکن است گاهی خوشه ای نیز باشند.

انواع آفت در کودکان
آفت‌های کوچک تکرار شونده : این آفت ها که ۸۰% آفت‌های دهانی را تشکیل می‌دهند . قطر آنها کمتر از ۵ میلی‌متر بوده و طی ۱-۲ هفته برطرف می‌شوند.
آفت‌های بزرگ: این نوع آفت ها که قطری بیش از ۱۰ میلی‌متر داشته و درمان آن هفته‌ها تا ماه‌ها زمان می‌برد و اغلب از خود جای زخم باقی می‌گذارند .
آفت‌های تبخالی: این نوع آفت شامل زخم‌های ریز متعددی هستند که طی یک ماه بر طرف می‌شوند و اغلب روی زبان کودک ظاهر می‌شوند.

علائم آفت دهان کودکان
زخم در ناحیه دهان،گونه و زبان
زخم با پایه قرمز و روی زرد
در موارد نادر تب
دوره درمان۷تا۱۴ روز
معمولا سایزی ۶ میلی متری دارند.
احساس خارش و سوزش

علل آفت دهان کودکان
سیستم ایمنی ضعیف بدن
آلرژی غذایی
استرس
ویروس و باکتری
زخم‌های داخل دهان
آلرژی دارویی و بهداشتی(مانند حساسیت به خمیردندان و دهان شویه)
کمبودویتامین(کمبود اسید فولیک و ویتامین B۱۲ و آهن)
ژنتیک
زخم های معمولی و آسیب(گزش لثه و مسواک زدن غیراصولی)

درمان خانگی آفت دهان
عسل و زردچوبه: خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و ضد باکتریایی دارد. یک خمیر از زردچوبه و عسل نمی تواند درد را تسکین دهد، بلکه به بهبود سریع تر زخم کمک می کند.
نارگیل: استفاده از روغن، شیر و یا آب نارگیل به درمان آفت دهان کودک کمک میکند و موجب آرام شدن درد آفت دهان کودک میشود. استفاده از روغن بجای پمادهای موضعی و استفاده از آب یا شیر بجای دهانشویه به کودک کمک میکند.
کشک: کشک حاوی اسید لاکتیک است که به کاهش آفت دهان کمک میکند.
برگ کاری: تهیه یک خمیر متشکل از چند برگ یک درمان خوشمزه و موثر برای زخم های سرد است. برگ های کاری دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی هستند. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین، مانند ویتامین، ویتامین B، ویتامین C و ویتامین C هستند. بنابراین اگر فرزند شما به علت کمبود ویتامین در معرض آفت قرار داشته باشد، حتما برگ های کاری را به رژیم غذایی او اضافه کنید.
آلوئه ورا: ژل وسط گیاه را به طور مستقیم روی آفت استفاده کنید.
گیاه شیرین بیان: ریشه شیرین بیان را در یک لیوان آب خیس کنید و بجوشانید. گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود. هنگامی که آب خنک شد، می توانید از کودک خود بخواهید تا آن را در دهانش غرغره کند. این کار باید ۴-۵ بار در روز انجام شود. همچنین می توانید یک خمیر از مخلوط پودر شیرین بیان با عسل تهیه کنید و آن را به طور مستقیم بر روی زخم و آفت بمالید.
برگ ریحان: چند برگ ریحان را به کودک خود دهید تا بجود این کار به درمان آفت کمک میکند.
جوش شیرین: خمیری از جوش شیرین تهیه کنید و بر آفت های کودک بزنید این کار به کاهش باکتری ها کمک میکند. همچنین شما میتوانید با آب ولرم و جوش شیرین دهانشویه ای تهیه کنید و دهان خود را با آن بشویید.
عسل: عسل دارای خواص ضد میکروبیست، بنابراین به ترمیم سریع زخم کمک میکند و به کودک کمک میکند تا آفت را درمان کمک میکند.
بابونه: بابونه خاصیت ضد میکروبی و آرام بخشی دارد و در سلامت دهان موثر است. بهتر است چای بابونه را دم کنید و پس از سرد شدن دهانتان را با آن بشویید.
سماق: قرار دادن سماق بر روی دهان و دندان می‌تواند از بیماری‌های عفونی دهان پیشگیری کند، جوشانده سماق نیز برای زخم دهان و تقویت لثه‌ها تاثیر گذار است. برای آفت‌ دهان سماق را به صورت جوشانده دم کرده، سپس به کمک پنبه آن را به صورت موضعی بر روی محل زخم در دهان قرار داده و مدتی به همان صورت در دهان نگه دارید.
روغن میخک: روغن میخک نیز یک روغن بسیار موثر برای درمان آفت دهان و تسکین درد آن است. ۴ قطره از روغ میخک را به نصف قاشق چایخوری روغن زیتون اضافه کنید.دهان خود را با آب گرم تمیز بشویید. یک پارچه نخی تمیز را در ترکیب روغن فرو ببرید و به مدت ۵ دقیقه روی زخم قرار دهید.
مهم است که کودکتان مقدار زیادی مایعات بنوشد و هیدراته و آبرسانی شود. از دست دادن آب بدن می تواند به خشک شدن داخل ناحیه دهان منتهی شود و آفت و زخم را بدتر کند.
برای نوزادان، شیر دادن به عنوان هیدراتاسیون برای بهبود زخم دهان کمک می کند.
برای نوزادانی که بیش از ۶ ماه دارند، سعی کنید مواد غذایی نیمه جامد یا مایع را به آنها بدهید تا کمترین ناراحتی را تجربه کنند.
از محلول آب نمک برای غرغره کردن در دهان کودک خود استفاده کنید.
مایعات سرد، میلک‌شیک‌ها، بستنی یخی، یخ‌دربهشت و شربت‌های خنک به کاهش درد کمک میکند.
غذاهای نرم همچون ماکارونی و یا پوره سیب زمینی را در رژیم کودک قراردهید.
غذاهای با نمک زیاد و پرادویه به کودک خود ندهید.
از دهانشویه ، اسپری یا آبنبات‌های مکیدنی بدون قند مخصوص گلوی برای بی‌حسی و کاهش درد کودک استفاده نمایید ، بخصوص اگر قبل از غذا مصرف شوند ، اثر آنها بیشتر خواهد بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.