۲۳۵۲۰

چگونه کودکی شاد داشته باشیم؟

چگونه کودکی شاد داشته باشیم؟

شاد بودن حق هر کودکی است. شما به عنوان پدر و مادر بزرگترین سرمایه گذار برای تربیت کودکی شاد و سر زنده هستید. تا به حال شده از خودتان بپرسید برای این پروژه عظیم چقدر سرمایه گذاری کرده‌اید؟

روزنامه ایران: شاد بودن حق هر کودکی است. شما به عنوان پدر و مادر بزرگترین سرمایه گذار برای تربیت کودکی شاد و سر زنده هستید. تا به حال شده از خودتان بپرسید برای این پروژه عظیم چقدر سرمایه گذاری کرده‌اید؟


والدین سالم مساوی با فرزندانی شاد
در جامعه امروز ما اکثر والدین براى مراقبت و پرورش فرزندان خود زحمات زیادى متقبل مى‌شوند. با کوچک‌تر شدن خانواده‌ها، فاصله‌ها از هم زیادتر شده است. کمتر کسى مى‌تواند از مادربزرگ، پدربزرگ یا دیگر اعضاى فامیل براى نگهدارى بچه‌ها کمک بگیرد. در نتیجه مسئولیت زیادى بر دوش پدران و مادران امروزى قرار دارد. والدین باید به همه نیازهاى کودکان از قبیل سرگرمى، بازى، تحصیلات، غذا، پوشاک، بهداشت و همچنین مسائل عاطفى و معنوى او توجه کنند. مادرانى که فقط به خانه دارى و بچه دارى مشغول هستند، از این که نمى‌توانند با اقوام معاشرت یا بادوستان تفریح کنند، گله مندند. در این میان وضعیت مادران شاغل حادتر است. آنچه مسلم است این که تلاش و فعالیت زیاد، انسان را خسته، حساس و زودرنج مى‌کند و سلامت او را به خطر مى‌اندازد و سرانجام به جایى مى‌رسد که ادامه راه برایش دشوار مى‌شود. در این هنگام باید به والدین خاطرنشان کرد که آن‌ها نیز مانند هر انسان دیگرى باید بیشتر مراقب خود باشند. فقط در این صورت است که مى‌توانند وظایف خود را به خوبى در مقابل فرزندانشان انجام دهند ضمن آن که این خواست فرزندان ماست که والدینى شاد و سالم داشته باشند.


روش هاى مؤثر بر شادى
یکى از مهمترین هدایایى که والدین و مربیان مى‌توانند به فرزندانشان بدهند، امکان شاد زیستن و شاد بودن است. براى شاد بودن نیازى به ثروت و دارایى فراوان نیست بلکه مى‌توان با ساده‌ترین و پیش پاافتاده‌ترین وسایل وامکانات کودکان را شاد کرد. براى این کار بهتر است شرایط لازم براى موفقیت آن‌ها را فراهم کنیم.
براى پرورش کودکان موفق و شاد والدین مى‌توانند روش‌هاى ساده‌اى را به کار گیرند:
۱. بازى و جست و خیز کردن با فرزندان موجب مى‌شود که نیروى استقامت و پایدارى در کودکان افزایش یابد. جنب و جوش داشتن و ورزش کردن، فشار روانى را کاهش مى‌دهد و این امکان را براى بچه‌ها فراهم مى‌کند که با تنفس‌هاى عمیق و دم و بازدم، هواى لازم را به ریه‌ها برسانند.


۲. کارهایى همچون لطیفه گفتن، با صداى بلند خندیدن، خواندن داستان‌هاى طنز و خنده دار، زمزمه کردن ترانه‌هاى شاد که صداى خنده کودکان را بلند مى‌کند، تأثیر فراوان بر جسم و بدن آن‌ها برجاى مى‌گذارد و موجب مى‌شود که فشار روانى کاهش پیدا کند و اکسیژن بیشترى به بدن برسد. در این شرایط کودکان مى‌توانند با روحیه بالاترى به حل مشکلات بپردازند.


۳. آموزش کمک کردن و حمایت کردن از وظایف مهمى است که اولیا در این باره برعهده دارند. هر کودکى براى این که احساس ارزشمندى کند، نیازمند داشتن حس تعلق نسبت به گروهى است که در آن زندگى مى کند. اهداى وسایلى از طریق کودکان به بچه‌هاى مستمند مى‌تواند حس همدردى و تعاون نسبت به انسان‌هاى دیگر را در آنان رشد دهد و فرصتى براى ابراز آن را فراهم کند.


۴. کشف استعداد درونى فرزندان، گوش کردن به آهنگ‌ها و موسیقى اصیل و کلاسیک موجب رشد مغزى کودک مى‌شود. علاوه بر آن نقاشى، خوشنویسى، نواختن یک ساز ساده موسیقى، اجراى یک نمایشنامه کوچک یا هر فعالیت هنرى دیگر مى‌تواند زندگى کودک را غنى سازد و حس ارزشمندى و اعتماد به نفس را در او بیدار کند.


۵. لبخند زدن بهترین قوت قلب براى فرزندان است و به آن‌ها نیروى دوباره‌اى مى‌بخشد. طبق عقیده روان شناسان هر کودک براى کسب قواى روزانه‌اش به ۴ بار، براى افزایش انگیزه به ۸ بار و براى رشد و نمو جسمانى به ۱۶ بار در آغوش کشیده شدن احتیاج دارد.


۶. گوش کردن فعالانه به صحبت‌هاى فرزندان، احساس شادى و شعف در آن‌ها به وجود مى‌آورد زیرا با این کار آن‌ها احساس ارزشمندى مى کنند. باید به خاطر داشت که اگر امروز کودکان از والدین بى‌توجهى ببینند، در آینده براى درد دل کردن و راهنمایى خواستن به سراغ آن‌ها نخواهند رفت.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند