دلیل سیاهی دندان کودکان
یک فوق تخصص اطفال گفت: زمانی که کودک در هنگام شب از شیر به خصوص شیر خشک تغذیه میکند، اسید لاکتیک در دهان تولید میشود که بر مینای دندان اثر سوء گذاشته و در نهایت موجب سیاه شدن دندان شیرخوار میشود.
سلامت نیوز :یک فوق تخصص اطفال گفت: زمانی که کودک در هنگام شب از شیر به خصوص شیر خشک تغذیه میکند، اسید لاکتیک در دهان تولید میشود که بر مینای دندان اثر سوء گذاشته و در نهایت موجب سیاه شدن دندان شیرخوار میشود.
احمد هاشمی در خصوص بهداشت دهان و دندان در کودکان شیرخوار اظهار داشت: از بدو تولد، دهان نوزاد در معرض محیط کانال زایمانی، اطاق عمل و محیط خارج قرار میگیرد و با میکروبهای مختلف نیز در تماس است؛ پس از دوران شیرخوارگی نیز عادات غذایی، سوء تغذیه، تماس با میکروبهای ضعیف و عواملی دیگر در سلامت دندان کودکان مؤثر است.
وی با بیان اینکه از ۶ ماهگی، رویش دندان در کودکان آغاز میشود، افزود: پوسیدگی دندان در شیرخوارانی که از شیر خشک تغذیه میکنند، بیشتر دیده میشود؛ زمانی که کودک در هنگام شب از شیر بهخصوص شیر خشک تغذیه کند، اسید لاکتیک در دهان تولید شده و همین امر بر مینای دندان اثر سوء میگذارد و در نهایت موجب سیاه شدن دندان شیرخوار میشود البته سیاه شدن دندان در شیرخورانی که از شیر مادر تغذیه میکنند بسیار کمتر دیده میشود و حتی در بعضی از اوقات نیز دیده نمیشود.
هاشمی اضافه کرد: به دلیل اینکه سیستم دفاعی بدن نوزاد ناقص است، تجمع میکروبها در دهان شیرخوار بیشتر میشود و از طرفی در هنگام رویش دندان، تعداد این میکروبها افزایش مییابد و همین مسئله موجب آسیب رسیدن به دندانها خواهد شد.
وی با بیان اینکه در هنگام خواب، بزاق دهان کمتر میشود، افزود: ترشح بزاق موجب شستوشوی دهان میشود همچنین مادهای در دهان وجود دارد که میکروبها را کاهش داده و از بین میبرد؛ از آنجایی که بزاق دهان در شب کاهش مییابد میکروبهای محافظ دهان غیر فعال شده و همین مسئله بر روی دندانها تأثیر میگذارد همچنین این موضوع ممکن است موجب خشکی دهان شود و در نهایت خرابی دندان شیرخوار را به دنبال داشته باشد.
این فوقتخصص اطفال در پایان خاطرنشان کرد: توصیه میشود مادران پس از شیر دادن، مقداری آب به شیرخوار بدهند چرا که این کار میتواند در پیشگیری از خرابی دندانهای شیرخوار مؤثر باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼