ایسنا: یک فوق تخصص خون گفت: کودکان، نوجوانان، زنان باردار و شیرده بیشتر دچار کمخونی فقر آهن میشوند چرا که بدن این افراد به آهن بیشتری احتیاج دارد.
دکتر آزیتا آذرکیوان با بیان اینکه کمخونی فقر آهن شایعترین کم خونی اکتسابی در ایران و جهان است، اظهار کرد: فقر آهن در بیشتر موارد یک کم خونی اکتسابی است و افراد در حال رشد که تغذیه مناسبی ندارند و بدن آنان نیاز به آهن با دوز بالا دارد بیشتر به این نوع کم خونی مبتلا میشوند.
این فوق تخصص خون افزود: زنانی که به عوارض خونریزی دهنده مانند عادات ماهیانه طولانی دچار هستند و مبتلایان به برخی از بیماریهای انگلی به کم خونی فقر آهن دچار میشوند چرا که برخی انگلها برای رشد از آهن استفاده میکنند و اجازه جذب آهن در روده را نمیدهند.
آذرکیوان درباره علایم فقر آهن اظهار کرد: کم خونی فقر آهن با فقر آهن تفاوت دارد. فقر آهن با ریزش مو، احساس خستگی، بیقراری یا کاهش آستانه تحمل همراه است. این علایم در کم خونی فقر آهن شدت مییابد و مبتلایان به این بیماری دچار ضعف، بیحالی، تپش قلب، سردی اندامها، رنگپریدگی صورت، خستگی زودرس و افت تحصیلی میشوند اما کج خلقی، نخستین علامتی است که با دریافت آهن کاهش مییابد و نوجوانانی که تحت درمان با آهن قرار میگیرند نمرات بهتری کسب میکنند.
وی تاکید کرد: افرادی که دچار این علایم هستند نباید خودسرانه قرص آهن مصرف کنند چرا که علایمی مانند بیحالی و رنگپریدگی ممکن است ناشی از افت فشار خون باشد. بنابراین لازم است به پزشک مراجعه کنند و بر اساس نظر او و با انجام آزمایشهای لازم به مصرف دارو بپردازند.
آذرکیوان در پایان درباره تاثیر استفاده از مواد غذایی غنی شده با آهن در کاهش آمار کم خونی فقر آهن اظهار کرد: دوز آهن در مواد غذایی، نگهدارنده است به گونهای که افراد مستعد ابتلا به این بیماری با مصرف این نوع مواد غذایی میتوانند از ابتلای خود به کم خونی فقر آهن پیشگیری کنند اما مصرف این مواد باعث درمان فقر آهن نمیشود.