تلویزیون دیدن کودکان، مشکلی از فاصله کم دارد؟
اغلب والدین نگرانند که تماشای تلویزیون از فاصلهی نزدیک به چشم کودک آسیب وارد کند در حالی که هیج مدرک علمی این نظریه را تایید نمیکند.
ایسنا: یک جراح و متخصص چشم پزشکی با بیان اینکه کودکان میتوانند به راحتی از فاصله نزدیک به تلویزیون نگاه کنند، گفت: این عادت بتدریج در بزرگسالی برطرف میشود.
دکتر مهرداد مهرآزما در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه نگاه کردن به صفحه تلویزیون از فاصله نزدیک مشکلی در چشم کودکان ایجاد نمیکند، گفت: اغلب والدین نگرانند که تماشای تلویزیون از فاصلهی نزدیک به چشم کودک آسیب وارد کند در حالی که هیج مدرک علمی این نظریه را تایید نمیکند.
وی در ادامه با بیان اینکه قدرت تطابق چشمی کودکان بیش از بزرگسالان است، گفت: کودکان می توانند به راحتی از فاصلهی نزدیک به تلویزیون نگاه کنند یا کتاب مطالعه کنند، این عادت بتدریج در بزرگسالی برطرف می شود.
این فوق تخصص جراحی شبکیه و لیزیک با تاکید بر اینکه افراد نزدیک بین قادر به تماشای تلویزیون از فاصلهی دور نیستند، گفت: کودکانی که برای تماشای تلویزیون فاصلهی نزدیک را ترجیح می دهند، بهتر است جهت بررسی عیوب انکساری چشم مورد معاینه قرار گیرند، ولی در صورتی که در معاینه مشکلی وجود نداشته باشد نگاه کردن به تلویزیون از فاصله ی کم آسیبی به چشم نمی زند ولی بهترین فاصله با تلویزیون ۵ برابر عرض صفحهی نمایش است.
وی همچنین گفت: هنگام کار کردن با کامپیوتر باید فاصله ی ۴۵ تا ۶۰ سانتی متری از مانیتور رعایت شود.
عضو آکادمی شبکیه اروپا با تاکید بر اینکه کاهش دفعات پلک زدن موجب خشکی چشم و متعاقب آن خستگی چشم می شود، گفت: هنگام کار با کامپیوتر باید تعداد پلک زدن چشم بیشتر باشد و جهت پیشگیری از خستگی چشم هر ۱۵ دقیقه یک با ر به نقاط دور نگاه شود تا چشم استراحت کند.
وی یادآور شد: استفاده از اشک مصنوعی بدون ماده نگهدارنده preservative free و یا عینکهای آنتی رفلکس می تواند به رفع خستگی چشم کمک کند.
دکتر مهرآزما با تاکید بر اینکه مطالعه در نور کم موجب نزدیک بینی یا ایجاد آسیبی در چشمها نمی شود، گفت: توانایی باز شدن مردمک چشم در نور کم، کمبود نور محیط را جبران می کند ولی طبیعتا مطالعه در نور کافی بسیار راحتتر بوده و مانع از خستگی چشم میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه عامه ی مردم تصور می کنند عدم استفاده از عینک در مواقع لزوم موجب آسیب رسیدن بیشتر به چشم میشود، خاطرنشان کرد: عدم استفاده از عینک یا استفاده از عینک نامناسب آسیبی به چشم ها نمی زند ولی موجب خستگی زودهنگام چشم ها و خستگی عضلات چشم می شود.
دکتر مهرآزما در پایان یادآور شد: در کودکان کمتر از ۱۰ سال که مبتلا به تنبلی چشم هستند، استفاده از عینک مناسب و بستن چشم قویتر در ساعاتی از روز، جهت درمان چشم، ضرورت دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼