۱۳۱۲۴۳
۴۷۷۱
۴۷۷۱

تغییرات فیزیولوژیک بارداری، چگونه؟

نخستین علامت فرضی حاملگی قطع قاعدگی به مدت یک هفته است سایر علایم فرضی عبارتند از احتقان و حساس شدن پستان ها...

نخستین علامت فرضی حاملگی قطع قاعدگی به مدت یک هفته است سایر علایم فرضی عبارتند از احتقان و حساس شدن پستانها، تغییر شکل و اندازه پستان، تهوع با یا بدون استفراغ(بیماری صبحگاهی)، تکرر ادرار و خستگی.

۱۰ تا ۱۵ روز پس از لقاح از آزمایش گنادوتروپین جفتی انسان hCGکه از جفت ترشح می شود می توان حاملگی را تشخیص داد. تشخیص قطعی مستلزم دو برابر شدن میزان HCG و شنیدن صدای قلب جنین است. به کمک اسکن سونوگرافی از طریق مهبل ۴ هفته بعد از لقاح می توان رحم حامله را شناسایی کرده و ساک حاملگی را مشاهده نمود. حاملگی اغلب به سه دوره سه ماهه تقسیم می شودکه از نخستین روز آخرین قاعدگی شروع شده و تا زمان تولد نوزاد خاتمه می یابد.برای بدست آوردن زمان تخمینی زایمان به تاریخ اولین روز آخرین قاعدگی ۷تا به روز اضافه ۳ تا از ماه کم و یکی به سال اضافه می کنیم به طور مثال اگر تاریخ اولین روز آخرین قاعدگی فردی ۲۰/۴/۹۰ باشد تاریخ تخمینی زایمان وی ۲۷/۱/۹۱ خواهد بود. فقط حدود ۱۰ درصد زنان در زمان تخمینی حاملگی وضع حمل می کنند و مابقی زنان باردار در فاصله یک هفته قبل و یک هفته بعد از زمان تخمینی زایمان می کنند. زن باردار ممکن است بسته به دوره های سه ماهه بارداری در مورد مسایل مختلفی اضطراب شدیدی پیدا کند.در دوران بارداری تغییراتی در خلق و خوی واحساس و رفتار زن باردار ظاهر می شودکه برحسب ماههای بارداری از شدت و ضعف برخوردار است. این تغییرات رفتار در افراد مختلف متفاوت است . حتی در حاملگی های مختلف در یک زن نیز ممکن است متفاوت باشد. اغلب زنانی که دچار مسائل و مشکلاتی در زندگی خصوصی خود هستند این تغییر خلق و خوی را بیشتر نشان می دهند.از طرفی واکنشهای زن به بارداری خود می تواند با عوامل مختلفی از موقعیتهای حال و گذشته او از جمله روابطش با شوهر، پدر و مادر همسرش، احساساتش نسبت به زن بودن خود، تمایلش به ایفای نقش مادری و شناخت او از ارزشهای اجتماعی و توقعات او از خودش به عنوان یک زن باردار همراه شود.عوامل گوناگونی با اختلال عاطفی وهیجانی در طول بارداری ارتباط دارند که این عوامل شامل: نگرشهای مساعد نسبت به بارداری ، نشانه های محیطی و علائم جسمانی در طول بارداری (برای مثال زنان با نگرش منفی نسبت به خود ، در مقایسه با زنانی که به خود نگرش مثبت دارند بیشتر عصبی و پرخاشگر هستند)

در سه ماهه نخست زن باردار باید با تغییرات بدنی خود انطباق حاصل کند. بسیاری از زنان دچار خستگی شدیدمی شوند. افزایش سطوح استروژن سبب حساس شدن پستانها و بی ثباتی خلق می شود. یبوست بر اثر مقادیر زیاد پروژسترون ایجاد می شود و تهوع و استفراغ در واکنش به افزایش سطوح( hCG)بروز می کند.بسیاری از زنان در اوایل بارداری از خطر سقط می ترسند و ممکن است در مورد حامله شدن خود به اعضای خانواده و دوستانشان چیزی نگویند.سه ماهه دوم اغلب بیش از سایر مراحل بارداری برای زن باردار ارضاءکننده است. بازگشت انرژی و پایان یافتن تهوع و استفراغ به زن امکان می دهد احساس بهتری پیدا کند و هیجان باردار بودن را تجربه کند. اما برخی زنان در این دوره ممکن است بدن خود را غیر جذاب بدانند. رویداد مهم سه ماهه دوم بارداری احساس حرکات جنین است که بین هفته ۱۶ تا ۲۰ بارداری روی می دهد.این حالت تصویر ذهنی کودک آینده را در مادر تقویت می کند. با این حال اکثر زنان احساس حرکات جنین را معادل داشتن جنین زنده و تجربه ای فرح بخش می دانند و اغلب این احساس فرح بخش را با شریک زندگیشان در میان می گذارند. اگر در خانواده کودکان دیگری وجود داشته باشند اجازه دادن به آنها برای احساس حرکات جنین به آنها کمک می کند تا خود را برای ورود خواهر یا برادر جدید و حل مسایل رقابت خواهر و برادر ها آماده کنند.

سه ماهه سوم در بسیاری از زنان با ناراحتی جسمی همراه است همه دستگاههای بدن (قلبی عروقی، کلیه، تنفس، گوارش و غدد درون ریز) دستخوش تغییرات عمیقی می شوند که ممکن است سبب بروز سوفل قلبی، افزایش وزن، تنگی نفس کوششی و سوزش سر دل (پیروزیس) شوند. در برخی موارد لازم است به زن باردار اطمینان داد که مدت کوتاهی پس از زایمان (عموماً ظرف ۴ تا ۶ هفته) به حالت عادی باز می گردد.با نزدیک شدن زایمان مسایل عملی مربوط به تولد نوزاد(مانند مراقبت از کودک ،لباسهای بچه و مسایل مالی)مطرح می شوند. علاوه بر این آمادگی های لازم برای زایمان و مراقبت پس از زایمان (مانند اطلاع دادن به پزشک،مراجعه به بیمارستان، مصرف داروی بی حسی و تغذیه با شیر مادر در مقابل تغذیه با بطری) به عمل می آید. والدین اغلب در مورد برخی مسایل خاص سلامتی مثل احتمال بدشکلی نوزاد نگرانند اما در بسیاری موارد این نگرانی ها به زبان آورده نمی شوند. اگر یکی از والدین یا هر دوی آنها با نزدیک شدن تاریخ تخمینی زایمان اضطراب فزاینده ای از خود نشان دهد این موضوع و سایر مسایل اضطراب برانگیز نظیر زایمان مهبلی در مقابل سزارین بایستی با پزشک در میان گذاشته شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.