۱۷۱۶۰۲
۱۱۴۲
۱۱۴۲

ورزش کردن در دوران بارداری، بایدها و نبایدها

اگر فکر می‌کنید دوران بارداری زمانی برای استراحت مطلق و بی‌تحرکی است، سخت در اشتباهید.

اگر فکر می‌کنید دوران بارداری زمانی برای استراحت مطلق و بی‌تحرکی است، سخت در اشتباهید. البته این در شرایطی است که پزشک معالجتان شرایط شما را طبیعی ارزیابی کند. یک قانون کلی وجود دارد که می‌گوید در صورتیکه همه چیز خوب پیش می رود، شما می‌توانید تقریبا تمام ورزش‌هایی را که پیش از بارداری انجام می‌دادید، ادامه دهید.
لازم است بدانید حتی اگر تا قبل از دوره بارداری‌تان ورزش نمی‌کردید، حالا لازم است یک دوره منظم ورزش دوران بارداری را شروع کنید. دکتر الن زویلینگ توصیه‌های مفیدی در زمینه ورزش دوران بارداری برای شما دارد:

فواید ورزش کردن در دوران بارداری
شما در زمان زایمان به کمک تعداد زیادی از عضلات بدنتان نیاز دارید و ورزش کردن قدرت عضلات شما را بالا می‌برد. ورزش‌های بارداری همچنین گردش خون میان شما و دلبندتان را افزایش می‌دهد و می‌تواند به کاهش بسیاری از دردها مثل کمر درد که شما ممکن است در طول بارداری تجربه کنید، کمک کند. ورزش کردن همچنین به افزایش سطح انرژی شما کمک می‌کند و باعث می‌شود از لحاظ روحی احساس بهتری داشته باشید.

مواردی که در مورد ورزش در دوران بارداری باید بدانید
هرچند ورزش‌های بارداری برای شما و کودکتان فواید زیادی دارد، اما در این زمینه چند احتیاط وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرند. اینجا چند مورد از بایدها و نبایدهای ورزش برای زنان باردار آورده شده است:
بایدها
پیش از شروع هر نوع ورزش در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
دوره ورزشتان را آرام شروع کنید و به خودتان فشار نیاورید.
همیشه گرم کردن و سرد کردن را در برنامه تان جا دهید.
در صورتیکه در کلاس ایروبیک برای فیتنس بارداری شرکت می‌کنید، فقط بر روی چوب یا زیراندازی که بافت آن محکم و ریز است ورزش کنید و مطمئن شوید مربی در جریان بارداری شما قرار دارد.
مقدار زیادی آب بنوشید تا میزان آب بدنتان در حد کافی باشد و هیدراته بمانید.
نباید‌ها
از کشش‌های انفعالی ( که در وضعیت کشیدگی برای مدتی باقی می‌مانید) و کشش‌هایی که با کمک دیگری انجام می‌شود، مانند گرفتن پاها با دست یا کشش‌های عضلات پشت پا، پرهیز کنید. هورمون بارداری ریلکسین باعث نرم شدن مفاصل و رباط‌هایتان می‌شود که شما را نسبت به صدمات عضلانی ناشی از کشش آسیب پذیرتر می‌کند.
از تغییر وضعیت سریع، حرکت‌های سریع ناگهانی و پرش‌ها خودداری کنید.
حرکت‌هایی که باعث کشش در عضلات شکمی و عضلات تحتانی پشت (کمر) می شود، مانند دراز و نشست یا بلند کردن هردو پا از روی زمین (در وضعیت خوابیده به پشت)، را انجام ندهید.
در هوای گرم و مرطوب ورزش نکنید. گرم شدن بیش از حد خطر نقص عضو نوزاد را، خصوصا در مراحل اولیه بارداری، بالا می‌برد.

بهترین ورزش‌های دوران بارداری
بهتر است ورزش های هوازی را به انواع آسان تر محدود کنید، خصوصا در صورتیکه پیش از بارداری بصورت مرتب ورزش نمی‌کرده‌اید. پیاده روی‌های سبک، شنا، و دوچرخه ثابت ورزش‌های فوق العاده‌ای برای دوران بارداری هستند.
شما همچنین می‌توانید فعالیت‌هایی نظیر یوگا یا دویدن داشته باشید، اما همیشه پیش از شروع یک فعالیت ورزشی جدید یا ادامه فعالیتی که پیش از بارداری انجام میداد‌ه‌اید، با پزشک متخصص خود مشورت کنید. علاوه بر این، می‌توانید با ورزش‌های مخصوص تقویت عضلات حمایت‌کننده مجرای ادراری، مثانه، رحم و روده، عضلات لگن خود را برای مسئولیت بزرگ زایمان آماده کنید.
منبع: پمپرز

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.