تغییرات دوران بارداری، تحولاتی در سبک زندگی
زمانی که اطرافیان تان خبر بارداری شما را می شنوند، احتمالاً میگویند چقدر زیباتر به نظر می رسی.
ایجاد تغییرات سبک زندگی در دوران بارداری اجتناب ناپذیر است. ممکن است مدام این سؤال در ذهن تان پیش بیاید که آیا میتوانید بعضی از کارهایی را که قبل از بارداری انجام می دادید هم اکنون هم انجام دهید. در این مبحث به فعالیت های می پردازیم که می توانید یا نمی توانید در دوران بارداری انجام بدهید؛ فعالیت هایی چون رنگ کردن موها، رفتن به سونا و جکوزی یا مسافرت در طول این دوره و اینکه آیا می توانید کار خود را ادامه دهید یا خیر. همچنین رژیم غذایی تان هم در ۹ ماه آینده تغییر می کند.
خودآرایی با درمانهای زیبایی
زمانی که اطرافیان تان خبر بارداری شما را می شنوند، احتمالاً میگویند چقدر زیباتر به نظر می رسی یا چه برق و درخشش مادرانه ای در چهره ات موج می زند. به این ترتیب احساس زیبایی بیشتری میکنید، البته برخی خانم ها دقیقاً احساس متضادی دارند. ممکن است از این تغییرات ظاهری خود احساس شادی نکنند و به این فکر کنید که آیا در این دوران هم میتوانید بدون اینکه خطری برای نوزادتان وجود داشته باشد برخی آرایش ها و درمان های زیبایی را انجام دهید. در این مبحث، تک تک آن ها و خطرات احتمالی شان را بررسی میکنیم:
بوتاکس:
بی خطر بودن بوتاکس در دور در طول دوران بارداری و شیردهی معلوم نشده است. اما توصیه ما به شما؛ از زیبایی ها و درخشش دوران بارداری لذت ببرید و انجام بوتاکس را به بعد از این دوران موکول کنید.
لایه برداری های شیمیایی:
اسیدهای آلفاهیدروکسی ترکیب اصلی لایه بردارهای شیمیایی پوست هستند. به هنگام استعمال این مواد تنها مقدار بسیار اندکی از مواد شیمیایی آن، جذب سیستم گردش خون میشوند. ما هیچ اطلاعاتی در این زمینه نداریم که آیا این مواد در دوران بارداری بیخطرند یا خیر، اما اگر می خواهید از این مواد استفاده کنید، حتماً در ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
ماسک صورت:
ممکن است متوجه شوید که پوست تان در طی این چند ماه تغییر کرده است، چرا که گاهی اوقات هورمون های دوره ی بارداری میتوانند پوست را خراب کنند. ماسک ها و ماساژ صورت گاهی مؤثر واقع می شوند و گاهی هم کمکی نمیکنند. اما در هر حال میتوانید از این ماساژهای صورت بهره ببرید و راحت بنشینید یا دراز بکشید و از وقت خود لذت ببرید. (البته توصیه های ما در خصوص کرم های لایه بردار شیمیایی در این مورد نیز صدق میکند).
رنگ مو:
از اولین سؤالات بیماران ما این است "میتوانم موهایم را رنگ یا های لایت کنم؟" (بقیه صبر میکنند تا ریشه ی موهایشان در بیاید، سپس از پزشک خود برای رنگ کردن موهایشان اجازه می گیرند). استفاده از رنگ مو در طول دوران بارداری مشکلی ندارد. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان بدهد رنگ موهای جدید موجب نقص نوزاد یا سقط می شوند.
استفاده از وکس برای موهای زائد:
اپیلاسیون پاها، بدن و صورت یعنی استفاده موضعی از موم گرم شده (وکس) برای کندن موها. در آماده سازی وکس و استعمال آن هیچ خطری برای نوزاد وجود ندارد. بنابراین استفاده از وکس در طول بارداری اگر به آرامش و پاکیزگی تان کمک میکند، مشکلی ندارد.
رفع موهای زائد با لیزر:
به این صورت اتفاق میافتد که گرمای زیادی به فولیکول های موها وارد شده و رشد مجدد مو را متوقف می کند. اغلب قبل از انجام لیزر از کرم های بی حس کننده در سطح پوست برای کاهش درد استفاده میشود. اگر چه نمی توانیم اطلاعاتی در خصوص لیزر موهای زائد در دوران بارداری و تاثیرات آن پیدا کنیم، هیچ دلیلی وجود ندارد که این درمان که معمولاً به صورت موضعی انجام می شود مشکلی را در جنین به وجود آورد.
مانیکور و پدیکور:
از دیگر سؤال های رایج خانم ها این است که آیا میتوانند در دوران بارداری مانیکور و پدیکور کنند یا ناخن بکارند؟ باز هم پاسخ مثبت است. اگر این کارها در سالن های آرایش مجهز و کاملاً بهداشتی انجام شود، خطری ندارد.
ماساژ:
ماساژ خوب است و متخصصان این حرفه حتی ممکن است بسیاری از ماساژ های خاص را به زنان باردار پیشنهاد دهند. حتی برخی از این متخصصان از میزهای خاصی استفاده میکنند که دایره ای توخالی در مرکز آن ها بریده شده تا زنان باردار در ماه های آخر راحت بتوانند به شکم روی آن بخوابند.
مواد فرمو:
هیچ مدرک علمی دال بر مضر بودن مواد شیمیایی موجود در فر موها برای سلامت نوزاد وجود ندارد. این مواد معمولاً مقدار زیادی آمونیاک دارند، بنابراین برای سلامت خودتان بهتر است در اتاق ها و فضاهایی که تهویه خوبی دارند استفاده شوند.
کرم های ضدچروک:
رایج ترین کرم های ضدچروکی که این روزها استفاده میشوند رتین آور نووا هستند. این کرم ها حاوی مشتقات ویتامین آ است. اطلاعاتی وجود دارد دال بر اینکه داروهای خوراکی حاوی ویتامین آ و مشتقات آن برای زنان باردار مضر بوده و می تواند موجب نقص عضو در جنین شوند، اما اطلاعاتی مبنی بر اثرات مخرب کرم های موضعی حاوی این ویتامین وجود ندارد. با توجه به اثرات مضر و عمده ی داروهای خوراکی حاوی این مواد، بیشتر پزشکان تمایلی به تجویز داروهای (چه خوراکی و چه موضعی) حاوی ویتامین آ به بیماران باردار ندارند.
استراحت و نشستن در جکوزی و وان آب داغ، سونا و اتاق بخار
استفاده از سونا، جکوزی و رفتن به اتاق های بخار در طول دوران بارداری به دلیل دمای بالای این محیط ها می تواند خطرناک باشد. در لابراتوارها آزمایش انجام گرفته بر روی حیوانات باردار در محیط های با درجه حرارت بالا نشان داده که نوزادان آن ها دچار نقص شده یا سقط جنین اتفاق افتاده است. مطالعات نشان داده است که افزایش شدید دمای متوسط بدن در هفته های ابتدایی بارداری ممکن از خطر سقط جنین یا تولد نوزادانی با نقص دستگاه عصبی مثل بیماری اسپینا بیفیدا (بیرون زدگی نخاع) را به همراه داشته باشد.
هرچند مشکل به طور معمول زمانی اتفاق میافتد که دمای پایه ی بدن مادر در طول ۷ هفته ی اول بارداری برای مدتی بیش از ۱۰ دقیقه در دمای ۳۹ درجه یا بیشتر باقی بماند. به طور کلی نشستن در آب ولرم و حمام با آب گرم در طول بارداری خوب و آرامش بخش است. از اما مطمئن شوید که دمای آب خیلی بالا نباشد.
عقل سلیم می گوید گهگاه رفتن به سونا، جکوزی و اتاق بخار پس از سه ماهه ی اول و ماندن در آنجا برای حداکثر ۱۰ دقیقه مشکل چندانی ایجاد نمی کند. البته قبل از رفتن به این مکان ها مایعات فراوانی بنوشید تا آب بدنتان کم نشود.
مسافرت
مشکل اصلی مسافرت در دوران بارداری، فاصله ای است که بین شما و پزشکتان میافتد. اگر در ماه های پایانی و نزدیک وضع حمل به سر می برید و بارداری پرخطری دارید، بهتر است از خانه تان خیلی دور نشوید. تصمیمگیری برای مسافرت به میزان خطرناک بودن بارداری تان بستگی دارد، مثلاً اگر دیابت دارید، اما بسیار خوب کنترل می شود، رفتن به مسافرت مشکلی ندارد. اما اگر نوزاد سه یا چندقلویی دارید، رفتن به مسافرت کار خوبی نیست. اگر بارداری معمولی و بدون مشکل دارید، مسافرت در سه ماهه ی اول، سه ماهه ی دوم و ابتدای سه ماهه ی سوم مشکلی ندارد.
مسافرت با ماشین یک مشکلی به وجود نمی آورد جز اینکه شاید مجبور باشید برای مدتی طولانی روی صندلی بنشینید. در مسافرت های طولانی هر چند ساعت یک بار مدتی پیاده شوید و راه بروید یا کمی دراز بکشید. فراموش نکنید که کمربند ایمنی خود را ببندید تا از خطرات احتمالی در امان بمانید، بستن کمربند صدمه ای به جنین نمیرساند حتی اگر تصادفی هم اتفاق بیفتد. مایع آمنیوتیک موجود در اطراف جنین همانند بالشی نرم عمل کرده و در مقابل فشار کمربند، از جنین محافظت میکند. تحقیقات نشان می دهد که در اثر تصادفات رانندگی، مرگ جنین در نتیجه ی مرگ مادر بوده است.
کمربند ایمنی را در زیر شکم خود ببندید نه در بالای آن ها و قسمت شانه های کمربندتان را محکم کنید.
بیشتر این خطوط هوایی به خانم ها اجازه میدهند که تا قبل از ۳۶ هفتگی سوار هواپیما شوند، البته اگر مسافت طولانی باشد، فقط به آن هایی که کمتر از ۳۲ هفته از بارداری شان گذشته اجازه ی سوار شدن داده میشود. البته بسیاری از خطوط هوایی از خانم های باردار اجازه ی کتبی پزشک را می خواهند، به خصوص اگر ۲۸ هفته از بارداری شان گذشته باشد، قبل از رزرو بلیط حتماً این مسئله را با آن ها چک کنید و در صورت نیاز به اجازه ی پزشک، از چند روز قبل از پزشک خود گواهی سلامت بگیرید. البته برای صدور این گواهی باید حق ویزیت پزشک را بپردازید.
پرواز ی بی خطر خواهید داشت، به خصوص اگر موارد زیر را رعایت کنید:
در طول پرواز های طولانی گهگاه از جای خود بلند شوید و کمی در هواپیما راه بروید. نشستن طولانی مدت موجب تجمع خون در پاها می شود. راه رفتن گردش خون را در بدن بهبود می بخشد.
یک بطری آب با خود داشته باشید و به کرات از آن بنوشید. هوای هواپیما همیشه خیلی خشک است، بنابراین در طول پرواز خیلی زود آب بدنتان را از دست می دهید. به علاوه با نوشیدن آب زیاد دفعات بیشتری مجبور می شوید به دستشویی بروید و در نتیجه بیشتر از جایتان بلند خواهید شد و خون در پاهایتان جمع نمی شود.
لازم نیست نگران دستگاه های کنترل و نمایشگرهای فلزات در فرودگاه باشید، چرا که در آن ها از اشعه ی یونیزاسیونی استفاده نمی شود (فقط در ریل هایی که اسباب و چمدان ها روی آن ها به حرکت در می آیند از اشعه ی یونیزاسیون استفاده میشود، بنابراین توصیه نمیکنیم که به کانتر چمدان ها بروید یا از بین این ماشین ها حرکت کنید).
اگر تصمیم دارید از کشورها یا شهرهای مناطق استوایی دیدن کنید، جایی که معمولاً بیماری های مسری در آنجا شایع است، بهتر است قبل از رفتن به آن مناطق واکسینه شوید. بنابراین در مورد امکان زدن این واکسن ها و بی خطر بودن آن ها در دوره ی بارداری با پزشک مشورت کنید.
منبع:
ویکی بیبی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼