سونوگرافی زنان باردار، تعداد و فواصل آن
سونوگرافی بارداری و دیدن و شنیدن صدای قلب جنین برای همه خانمهای باردار لذتبخش میباشد مخصوصاً خانمهای شکم اول!
سونوگرافی بارداری و دیدن و شنیدن صدای قلب جنین برای همه خانمهای باردار لذتبخش میباشد مخصوصاً خانمهای شکم اول!
چند بارسونوگرافی بارداری لازم است؟
سونوگرافی بارداری باید ۲ بار انجام شود
بار اول: بین هفتههای ۸- ۱۸
بار دوم: بین هفتههای ۳۲-۳۶
بار اول در ۸ تا ۱۸ هفتگی انجام میگیرد که برای تشخیص سن بارداری، تاریخ احتمالی زایمان و همچنین شنیدن صدای قلب جنین و تعیین جنسیت است.
بار دوم در هفتههای ۳۲ تا ۳۶ بارداری انجام میگیرد، برای مشخص شدن وضعیت جنین میباشد که جنین به چه صورت در رحم قرارگرفته است و همچنین برای مشخص شدن روش زایمان خانم باردار نیز کار برد دارد.
چرا در سه ماهه اول سونوگرافی بارداری نیاز است؟
سقط جنین: اگر خانم باردار در هفتههای اول بارداریش خونریزی واژینالی داشته باشد، احتمال سقط شدن جنین وجود دارد.
بارداری خارج از رحم یا اکتوپیک: خونریزی رحم همچنین میتواند نشاندهنده بارداری مولار یا خارج از رحمی باشد. در بارداری مولار که جفت غیرطبیعی است و کودکی وجود ندارد سونوگرافی چیزی شبیه به خوشه انگور را نشان میدهد که جنین باید در آن باشد.
سن حاملگی نامشخص: چنانچه شما در خصوص تاریخ شروع آخرین قاعدگی یا طول چرخه خود اطلاعی ندارد در هفتههای ۶ یا ۷ بارداری با استفاده از سونوگرافی مشخص میشود.
بارداری چندقلویی: چنانچه اندازهگیری شما بزرگ باشد یا چنانچه درمانهای باروری داشته باشید، این احتمال وجود دارد که دوقلو یا چندقلو باردار شوید که برای تشخیص تعداد جنین ها در شکم مادر از سونوگرافی استفاده میشود.
چرا در سه ماهه سوم سونوگرافی بارداری نیاز است؟
شایعترین دلایلی که سونوگرافی در ۳ ماهه سوم بارداری پیشنهاد میشود شامل این موارد است:
- تشخیص علت خونریزیهای واژنی
خونریزی در نیمه دوم بارداری ممکن است در اثر مشکلات جفتی به وجود بیاید. سونوگرافی این امکان را میدهد تا علت آن را جستجو کنید.
- بررسی وضعیت رشد نوزاد
در ادامه بارداری چنانچه در خصوص وضعیت رشد جنین نگرانیهای احتمالی وجود داشته باشد، با استفاده از سونوگرافی میتوانید بخشهای خاصی از بدن او را اندازهگیری کنید بهویژه اندازه سر نوزاد، طول استخوان ران و فاصله اطراف ناحیه میانی در اولویت قرار دارد.
- اندازهگیری سطح مایع آمنیوتیک
چنانچه در خصوص کم یا زیاد بودن مایع آمنیوتیک نگرانی وجود داشته باشد میتوان با انجام سونوگرافی منظم در طول ۳ ماه سوم وضعیت نوزاد را تحت نظر گرفت.
- بررسی وضعیت خوب نوزاد در طول بارداری
چنانچه مادر باردار دچار فشارخون یا دیابت باشد میتوان با انجام تستهای ارزیابی سلامت جنین حرکت و ضربان قلب نوزاد و مقدار مایع آمنیوتیک را بررسی کرد
- زمانی که نیاز به سزارین باشد
در بعضی موارد نوزاد بزرگتر از اندازه استاندارد خود است در این حالت (بهویژه اگر مادر دیابت داشته باشد) یا اگر نوزاد در موقعیتی قرارگرفته باشد که برای تولد باید از سزارین استفاده شود یا اگر جفت راه خروج نوزاد از رحم را بسته باشد سزارین الزامی است.
آیا سونوگرافی بارداری برای جنین ضرر دارد؟
خیر. سونوگرافی از روشهایی است که به مادر و جنین هیچ اشعه ای نمیتاباند. بنابراین برای مادر و جنین کاملا بی خطر است.
منبع:
توراهی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼