خوردن عسل در بارداری، بدون خطر است؟
عمل پاستوریزه کردن عسل به جهت آن است که این کار فرایند کریستالیزه شدن عسل را کندتر می کند.
گرچه عسل نیازی به فرایند پاستوریزاسیون ندارد، ولی با این حال اغلب عسل هایی که در مغازه ها به فروش می رسند با استفاده از روش های متداول در میکروب زدایی شیر پاستوریزه شده اند. در این فرایند ابتدا عسل را به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۱۶۱ درجه فارنهایت حرارت داده و سپس آن را به سرعت سرد می کنند. این کار سلول های مخمر (و نه اسپورهای بوتولیسم) را از میان می برد. در واقع عمل پاستوریزه کردن عسل به جهت آن است که این کار فرایند کریستالیزه شدن عسل را کندتر می کند. به این ترتیب از جامد شدن عسل پیشگیری شده و در نهایت سبب می شود که عسل برای مدت زمانی طولانی روان و شفاف باقی بماند.
گاهی می توانید عسل خام را مستقیما از مزارع کندو، فروشندگان کنار جاده یا بازار کشاورزان تهیه کنید.
گرچه شواهدی مبنی بر بی خطر بودن مصرف عسل خام در دوران بارداری در دست نیست ولی نمی توان این مساله را حمل بر خطرناک بودن مصرف آن کرد. زیرا عسل خام برخلاف پنیرهای غیرپاستوریزه یا گوشت های خام و نیم پز خطر ابتلا به لیستریا Listeriaرا به همراه ندارد.
ولی با این حال این باکتری در عمل هیچ تاثیری بر بزرگسالان سالم ندارد حتی در دوران بارداری.
آیا خوردن عسل برای نوزادان بی خطر است؟
شاید شنیده باشید که دادن عسل به نوزادان برای سلامت آنها خطرناک است. این مطلب کاملا صحت دارد. برخی عسل ها حاوی باکتری های بیماری زایی هستند که می توانند در روده نوزاد رشد کرده و منجر به بوتولیسم اطفال که بیماری نادر و بالقوه کشنده ای است شوند. روده نوزادان به دلیل عدم بلوغ کافی قادر به از میان بردن این باکتری نیست به همین دلیل باید از دادن عسل به نوزادان زیر یکسال پرهیز کرد.
منبع:
نی نی پلاس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼