۲۰۰۴۹۱
۳۹۸۰
۳۹۸۰

خوردن باقالی در بارداری، خطر دارد؟

بسیاری از متخصصان خوردن باقلا در دوران بارداری برای برخی خانم ها را منع می کنند.

بسیاری از متخصصان خوردن باقلا در دوران بارداری برای برخی خانم ها را منع می کنند .باقالی نوعی حبوبات می باشد که در فصل بهار وجود دارد و بیشتر در مناطق سردسیری و شمال کشور کشت می شود اما در زمستان های استان خوزستان هم برداشت می شود. مصرف باقلا در دوران حاملگی می تواند آهن و پروتئین بدن را تامین کند.سوال رایج بسیاری از خانم های باردار این است که ایا خوردن باقلا در دوران بارداری ضرر دارد باید بدانید که مصرف بیش از اندازه هرچیز در دوران حساس بارداری می تواند مشکل ساز باشد و البته برای مصرف باقلا به علت آلرژی ای که در برخی افراد ایجاد می کند باید دقت بیشتری داشت.
در مصرف باقلا برای خانم های باردار خطر فاویسم وجود دارد.فاویسم یک نوع بیماری ژنتیکی می باشد که در آن مبتلایان به آن گلبوا قرمز طبیعی ندارند.بدن این افراد در خوردن به باقلا حساسیت نشان می دهد.
خانم های باردار باید بدانند خوردن باقلا در بارداری مجاز است اما باید از میزان خوردن باقلا و نحوه خوردن باقلا در دوران بارداری آگاهی داشته باشند.در این مقاله به طور مفصل در مورد عوارض خوردن باقلا در دوران بارداری و مصرف باقلا در دوران حاملگی صحبت خواهیم کرد.

خوردن باقلا در بارداری مجاز است
اولا باید بدانید که مصرف باقلا در دوران بارداری ضرورتی ندارد و می توانید برای تامین پروتئین و آهن خون از مواد دیگری استفاده کنید.در برخی مواقع مصرف باقلا در دوران بارداری خطر ابتلا به فاویسم و خطر آسیب رسانی به جنین وجود دارد .این موضوع در مجامع علمی تایید نشده است اما شواهد و تجربیات این موضوع را بارها اثبات کرده است.بیماری ژنتیکی فقدان گلبول قرمز در بدن نهفته است اما با انجام آزمایش می توان این موضوع را مشخص کرد تا برای مصرف آن اطمینان داشت.

خواص باقلا
باقلا هم مانند بسیاری از حبوبات خواص بسیار زیادی دارد و حاوی مقادیر بسیار زیادی پروتئین دارد از خواص دیگر باقلا می توان موارد زیر را نام برد:
1.باقلا حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان می باشد که می تواند از خطر ابتلا به سرطان بکاهد.
۲.باقلا سرشار از کلسیم می باشد.
3.برای بیماری های دیابت بسیار مفید می باشد.
۴.حاوی مقادیر زیادی فیبر می باشد که برای افراد چاق بسیار مفید می باشد.
5.حاوی پتاسیم ، مس ، منگنز ، ویتامین C ، ویتامین A و فولات می باشد .
۶.فولات زیاد باقلا می تواند برای زن باردار بسیار مفید باشد.
7.حاوی مقادیر اسید‌های چرب امگا ۳ می باشد.

آیا خوردن باقلا در دوران بارداری ضرر دارد؟
۱.خوردن باقلا در دوران بارداری احتمال ابتلای جنین به بیماری فاویسم را افزایش می دهد.
2.در باقلا مقدار زیادی میکروب های بیماری زا وجود دارد که توصیه می شود قبل از مصرف حتما به خوبی شسته شود.
۳.باقلا برای برخی افراد آلرژی ایجاد می کند.خانم های بارداری که به باقلا حساسیت دارند به هیچ عنوان نباید آن را مصرف کنند .حساسیت های باقلا شامل انواع تهوع ، خارش و اسهال می باشد.
4.در صورت مصرف قرص های ضدافسردگی توصیه می شود باقلا مصرف نکنید.
۵.خانم های بارداری که قرص رقیق کننده مصرف می کنند با مصرف باقلا احتمال خونریزی در آن ها افزایش می یابد پس از مصرف باقلا خودداری کنید.
6.خوردن باقلا به مقدار زیاد می تواند مشکلاته معده ای مانند یبوست ، اسهال و گرفتگی معده ایجاد کند.
۷.خوردن باقلا باعث ایجاد مشکلاتی در باروری خانم ها می شود .باقلا حاوی مقدار زیادی استروژن می باشد که با مصرف آن مستقیما روی نوزاد دختر از زمان جنین تا بزرگسالی اثر می گذارد.

باقلا را چگونه می توان مصرف کرد؟
۱.سعی کنید به جای باقلاهایی که اصلاح ژنتیکی شده اند باقلای طبیعی مصرف کنید.مواد غذایی ای که اصلاح ژنتیکی شده اند می توانند بر سلامتی باروری تاثیر منفی بگذارند.
2.مواد غذایی اصلاح شده می توانند احتمال سقط جنین را افزایش دهند.
۳.بهتر است باقلا را به صورت بسته بندی و یخ زده از بازار خریداری کنید.باقلا را به مدت ده دقیقه در آب جوش و نمک بجوشانید و مصرف کنید.
4.باقلا را می توانید به سوپ و پاستا و یا برنج اضافه کنید و مصرف کنید.
۵.می توانید باقلای خام را به شکل خمیر در بیاورید و با آووکادو ، گوجه فرنگی و نعناع مخلوط کنید و مصرف کنید.
6.می توانید باقلا را به تخم مرغ مخلوط مصرف کنید.
۷.باقلا را حبوبات دیگر بپزید و مصرف کنید.
8.به راحتی می توانید حبوبات دیگر را جایگزین باقلا کنید.

رابطه باقلا با سقط جنین
در دوران بارداری فقط باقلای طبیعی مصرف کنید و نوعی باقلای اصلاح ژنتیکی وجود دارد که می تواند برای خانم های باردار بسیار خطرناک باشد و باعث سقط جنین شود.خانم های باردار حتما قبل از مصرف باقلا با پزشک خود مصرف کنند تا از ایجاد مشکلات احتمالی پیشگیری کنند.

طبع باقلا و ارتباط مصرف آن در بارداری
از نظر طب سنتی طبع غذاها برای مصرف بسیار مهم می باشد.
باقلای تازه و طبیعی طبعی سرد و تر دارد.
باقلای خشک طبعی سرد و خشک دارد.
پس خانم های بارداری که طبعی سرد دارند برای مصرف بقلا باید احتیاط کنند.

بیماری فاویسم یعنی چه ؟
بیماری فاوبیسم یک بیماری فصلی و ارثی می باشد و همانطور که گفتیم بر اثر خوردن باقلا ایجاد می شود در برخی افراد با خوردن داروها و مواد شیمیایی اکسید کننده در افراد حساس اتفاق می افتد.زندگی افرادی که مستعد به فاویسم هستند بسیار عادی است و هیچ گونه علائمی ندارند اما با خوردن باقلا علائم نهفته بروز می کند .فاویسم یک بیماری ارثی خونی می باشد فاویسم بیماری ارثی خونی است که در اثر نقص آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز ایجاد می شود. آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز، آنزیم مهمی در شانت هگزوز مونوفسفات است که برای حفظ ذخایر داخل سلولی گلوتاتیون احیا شده لازم است .این آنزیم گلوکز ۶- فسفات را به ۶- فسفوگلوکونیک اسید تبدیل می کند و درحین این عمل NADPH تولید می شود. گلوتاتیون احیا شده اریتروسیت ها را در برابر اکسید شدن غشا و هموگلوبین حفاظت می کند.

علائم بیماری فاویسم
افراد مبتلا به فاویسم زمانیکه در معرض باقلا قرار می گیرند دچار کم ‏خونی همولیتیک حاد می شوند . کم خونی همولیتیک حاد ، نقص گلبولهای ‏قرمز خون را گویند که اکسیژن را در بدن جابجا می کند . زمانیکه این ‏سلولها به سرعت تخریب شوند ، مغز استخوان نمی تواند با سرعت کافی آنها ‏را جایگزین نماید و بدن قادر نخواهد بود اکسیژن مورد نیاز خود را به ‏دست آورد . ‏
علائم بیماری فاویسم:
۱.خستگی
2.سردرد
۳.تب
4.تهوع
۵.معده درد
6.استفراغ
در کنار همه ی این علائم ادرار، تیره و نارنجی رنگ می شود که به علت وجود هموگلوبین در ادرار می باشد.
در صورتی که فاویسم درمان نشود می تواند موجب بیهوشی فرد شود و یا فرد به کما رود.در صورت دیدن علائم فاویسم به سرعت به بیمارستان مراجعه کنید .

درمان بیماری فاویسم
برای درمان بیماری فاویسم بلافاصله خون تزریق می شود تا گلبول های قرمز تازه ، جایگزین گلبول های قرمز آسیب دیده شود .
درمان این بیماری درمانی حمایتگرانه می باشد که با هدف پیشگیری از رسوب هموگلوبین در کلیه ها انجام می شود. زمانی که همولیز شدید اتفاق بی افتد و هموگلوبین بسیار پایین شود که می تواند خطر نارسایی قلبی را بالا می ببرد و یا حیات بیمار در مخاطره باشد، تزریق خون انجام می شود.
زمانی که بیماری فاویسم در بدن شخصی تشخیص داده می شود یکی از راه ای پیشگیری از ابتلا شدن، خودداری از خوردن داروها و غذاهای تحریک کننده می باشد.
ابتلا به عفونت ها برای افرادی که مبتلا به فاویسم هستند بسیار خطرناک است و باعث همولیز خواهد شد.پس این افراد باید از ابتلا به عفونت ها خود را مواظبت کنند .در برخی ‏افراد مبتلا به نوع مزمن بیماری با واکنشهای شدید ، از روش ‏اسپلنکتومی (برداشتن طحال) استفاده می شود چون بیشتر تخریب گلبولهای ‏قرمز خون در طحال اتفاق می افتد . ‏زمانی که بیماری فاویسم در یک کودک تشخیص داده می شود، وظایف والدین آن کودک در قبال پیشگیری از همولیز بیمارشان افزایش می یابد.
در انتها لازم است بدانید:
- اولاً باقلا از ضروریات رژیم غذایی زن باردار محسوب نمی شود.
- ثانیاً در صورتی که به فاویسم مبتلا هستید از خوردن آن صرفنظر کنید.
- ثالثاً جوانب احتیاط و تعادل در مصرف را در خودن باقالی رعایت کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.