تشخیص علائم بارداری، ماه اول
تغییرات هورمونی ناشی از بارداری در همان ماه اول بر بدن مادر تاثیر گذاشته و سبب بروز علائم بارداری در ماه اول حاملگی خواهد شد.
تغییرات هورمونی ناشی از بارداری در همان ماه اول بر بدن مادر تاثیر گذاشته و سبب بروز علائم بارداری در ماه اول حاملگی همچون قطع قاعدگی، سرگیجه، خستگی و ... خواهد شد.
علائم بارداری در ماه اول حاملگی
باردار شدن پدیده ای است که سبب بروز تغییرات بسیار زیادی در بدن مادر خواهد شد. با انجام لقاح و لانه گزینی کردن سلول تخم در دیواره رحم، ارتباط خونی بین عروق اندومتر (درونی ترین لایه رحم) و رگ های جفت برقرار می شود. همین امر سبب می گردد که هورمون hCGβ که توسط جفت تولید می شود، از حدود روز ۹ ام بعد از لقاح به بدن مادر وارد شده که خود آغاز کننده نشانه های بارداری خواهد بود. وقتی این هورمون به بدن مادر وارد می شود، علائم بارداری در ماه اول حاملگی به تدریج خود را نشان خواهند داد.
1- قطع قاعدگی
شاید بتوان گفت که شروع واضح علائم بارداری در هفته دوم حاملگی است زیرا در این زمان سطح هورمون در بدن مادر به حدی رسیده که سبب بروز واضح ترین نشانه بارداری خواهد شد که همان قطع قاعدگی است.
احتمالا یکی از مهمترین و نیز واضح ترین علائم بارداری در ماه اول حاملگی دیده نشدن خون ریزی ماهانه است. در حقیقت برای افرادی که انتظار بارداری را ندارند، معمولاً بینظمی و ندیدن قاعدگی باعث نگرانی و اضطراب میشود و نخستین نگرانی در مورد باردار بودن است، زیرا یکی از اولین نشانه های بارداری قطع قاعدگی است. البته نداشتن قاعدگی همیشه به دلیل حاملگی نیست. برخی اوقات اختلالات هورمونی منجر به این بینظمی میشود و دلایل مختلفی دارد. بنابراین اگر قاعدگی شما به تاخیر افتاده است انجام تست بارداری پیشنهاد می گردد. اگر نتیجه تست منفی بود، بهترین راهکار مراجعه به پزشک متخصص برای تشخیص و نیز درمان علت اصلی بی نظمی قاعدگی است.
۲- احساس خستگی
یکی دیگر از علائم حاملگی در اولین ماه احساس خستگی بیش از حد است. لازم به ذکر است در دوران بارداری باید انتظار احساس خستگی و کسالت را داشته باشید که در اکثر موارد، به زودی برطرف خواهد شد. آگاهی از تفاوت بین خستگی معمول و خستگی مفرطی که به درمان نیاز دارد، به شما این امکان را میدهد که نگذارید این مشکل بیش از حد بزرگ شود. به گفته دکتر اتی بارسکی، متخصص پزشکی ورزش، مشخص کردن محدوده نرمال کمی دشوار است زیرا آنچه عادی قلمداد میشود در بین افراد مختلف متفاوت است. به علل متفاوت، در سه ماهه اول بارداری بانوان با خستگی شدید مبارزه میکنند. در سه ماهه اول این مشکل در اثر انطباق فیزیولوژیکی است. بدنتان از انرژی خود برای تغییر و تامین نیازهای خود و جنین استفاده میکند. در سه ماهه انتهایی، در حقیقت این مسئلهای مکانیکی (نیروی بدن مادر) است. بدنتان سنگینتر است و ناچار خواب خوب ندارید. به این مسائل یک یا دو بچهی دیگر و یا مسائل و مشکلات کاری را نیز بیفزایید تا دلایل این خستگی شدید را کاملاً درک کنید. زمانی که این خستگی دائمی شد، وقت کمک گرفتن فرا رسیده است.
اگر برای انطباق با نیازهای جسمانی روزانه زندگی با مشکلاتی مواجه هستید باید به ملاقات پزشک یا متخصص زنان و زایمان بروید تا دیگر مشکلات احتمالی همانند ابتلا به کم خونی نیز بررسی شود.
3- سرگیجه
از دیگر علائم اولیه حاملگی در ماه اول می توان به سرگیجه اشاره کرد. برخی از بانوان در دوران حاملگی خود از سرگیجه شکایت دارند. این احساس به علت تغییرات هورمونی است که منجر به انساط عروق، افزایش جریان خون و درنهایت افت فشار خون می گردد، ولی گاهی باعث آزار مادر شود. برای این ناراحتی دلایل بسیاری وجود دارد. بزرگ شدن رگهای خونی در اوایل بارداری و فشار رحم بزرگ شده بر رگهای خونی و افزایش احتیاج بدن به مواد غذایی میتواند باعث سرگیجه خانم های باردار باشد. اما معمولا جای نگرانی نیست. سرگیجه نیز به زودی با تطابق بدن شما با تغییرات ناشی از بارداری همانند سایر عوارض حاملگی در ماه اول برطرف خواهد شد.
4- سردرد
از دیگر علائم بارداری ماه اول می توان به سردرد اشاره کرد. در دوران بارداری سردرد یکی از شکایت های معمول و رایج است، اما اگر علل پنهان جدیتری داشته باشد، میتواند مشکلساز باشد. خصوصاً در سه ماه اول و سوم بارداری. به گفتهی دکتر لوییس گراند، متخصص زنان و زایمان، در سه ماهه اول بارداری، سردردهای ملایم معمولترند، زیرا این زمانی است که بدنتان فوران هورمون ها و افزایش حجم خون را تجربه میکند، دو عاملی که میتواند به طور نسبتاً ناخوشایندی باعث ایجاد تپش در سر شود.
حتی اگر زیر فشار باشید یا بدنتان ضعیف باشد، به احتمال بیشتری دچار سردرد خواهید شد. دلایل دیگری که سردرد را شدیدتر میکنند، عبارتند از کمبود خواب کافی، کمبود آب بدن و ترک کافئین (اگر هوشیارانه عمل میکنید و عادت بد مصرف کافئین و نوشابههای گازدار را ترک کردهاید).
به گفته دکتر گراند، اگر باردارید و اغلب دچار سردرد هستید، باید عوارض پزشکی، مثل فشار خون پایین، کمبود میزان آهن، مشکل چشم (بینایی)، میزان غیرمعمول قند و مشکل تیروئید مورد بررسی قرار گیرند.
هرقدر که بارداری پیشرفت می کند و جنین بزرگتر می شود، هورمون های بدن ما همانند استروژن و پروژسترون در پاسخ به هورمون hCGβ افزایش یافته و تغییرات هورمونی وسیع تر خواهند شد. این امر سبب می شود که علائم بارداری ماه دوم نسبت به علائم بارداری در ماه اول حاملگی بسیار واضح تر باشند. گرچه با گذشت زمان و تطبیق بدن با شرایط بارداری این علامت ها تاحدی بهبود خواهند یافت و فقط در تعداد معدودی از مادران تا پایان دوران بارداری ادامه پیدا می کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼