آرتروز در بارداری چه علائمی دارد؟ آیا خطر سقط جنین هست؟
آرتروز، وضعیتی است که باعث دردهای مفاصل، تورم، سفتی و کاهش دامنه حرکت عضلات میشود. اما آرتروز در بارداری چه علائمی دارد؟ آیا خطر سقط جنین در زنان باردار مبتلا به آرتروز هست؟
آرتروز، وضعیتی است که باعث دردهای مفاصل، تورم، سفتی و کاهش دامنه حرکت عضلات میشود. اما آرتروز در بارداری چه علائمی دارد؟ آیا خطر سقط جنین در زنان باردار مبتلا به آرتروز هست؟
در این مقاله میخوانید:
- آرتروز و بارداری
- آرتروز در بارداری چه علائمی دارد؟
- درمان آرتروز در بارداری
- آرتروز در دوران بارداری و رژیم غذایی
- آرتروز در دوران بارداری و ورزش
- خطرات آرتروز در بارداری
- زایمان زنان مبتلا به آرتروز
- تسکین درد آرتروز در دوران بارداری
- کاهش علائم آرتروز در سه ماهه دوم بارداری
- آرتروز پس از زایمان
آرتروز و بارداری
نکته کلی درباره آرتروز در بارداری این است که آرتروز بر توانایی شما برای باردار شدن تاثیر نمیگذارد ، اما اگر داروهای آرتروز مصرف میکنید، قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کنید. برخی از داروها میتوانند روی جنین تاثیر بگذارند و برخی از آنها میتوانند مدتی پس از قطع مصرف در بدن شما باقی بمانند.
بیشتر بخوانید: کلستاز داخل کبدی حاملگی
آرتروز در بارداری چه علائمی دارد؟
آرتروز، مفاصل را در سراسر بدن تحت تاثیر قرار میدهد و به همین دلیل، وزن اضافه بارداری، درد و ناراحتی شما را افزایش میدهد. این درد در زانوها بیشتر احساس میشود . فشار اضافی روی ستون فقرات، مشکلاتی مانند اسپاسم عضلانی، یا بیحسی در پاها را به وجود میآورد.
استحباس آب در بدن میتواند باعث ««سندرم تونل کارپال» یا گرفتگی یا سفت شدن باسن، زانو، پا و مچ شود. البته جای نگرانی نیست چون این علائم معمولا پس از تولد نوزاد از بین میروند.
استحباس آب در بدن میتواند باعث ««سندرم تونل کارپال» یا گرفتگی یا سفت شدن باسن، زانو، پا و مچ شود. البته جای نگرانی نیست چون این علائم معمولا پس از تولد نوزاد از بین میروند.
درمان آرتروز در بارداری
در دوران بارداری باید مراقب علائم خود، غذاها و داروهایی که مصرف میکنید باشید. درباره داروهای آرتروز هم همینطور است. در مورد مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کنید.
نکتهای که باید به آن توجه ویژه داشته باشید این است که در ملاقات با پزشک، فهرستی از همه داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و حتی مکملهایی راکه مصرف میکنید در اختیار پزشکتان قرار بدهید. برخی از این داروها ممکن است با داروهای آرتروز تداخل کنند. برخی از آنها بیخطرند، اما برخی دیگر ممکن است به جنین صدمه بزنند.
پزشک ممکن است داروهای شما، یا دوز آنها را تغییر دهد. اگر بعد از به دنیا آوردن نوزاد، قصد شیردهی به او را دارید ، این موضوع را هم به پزشک اطلاع بدهید چون برخی از داروها ممکن است از طریق شیر شما به کودک منتقل شود.
بیشتر بخوانید: خونریزی در اوایل بارداری، نگران نباشید
آرتروز در دوران بارداری و رژیم غذایی
گاهی اوقات، آرتروز علائمی مانند خشکی دهان و مشکل در بلع را ایجاد میکند که باعث میشود غذا خوردن برایتان سختتر شود.
شما باید برای رشد جنین، تغذیه خوب داشته باشید و از مکملهای دوران بارداری استفاده کنید. اگر در غذا خوردن با مشکل مواجهید، این موضوع را با پزشکتان مطرح کنید.
آرتروز در دوران بارداری و ورزش
در دوران بارداری به ورزش کردن و فعالیت بدنی ادامه بدهید. تمریناتی انجام دهید که انعطافپذیریتان را افزایش دهد . همچنین تمرینات تقویتکننده قدرت عضلانی را در برنامه ورزشی خود بگنجانید. پیادهروی و شنا هم برای آرتروز مفید است . البته این نکته را مد نظر قرار دهید که باید با پزشکتان درباره ورزشهایی که مجازید در بارداری انجام دهید، مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: کلسیم مورد نیاز در بارداری، چقدره؟
خطرات آرتروز در بارداری، سقط جنین ممکن است؟
برخی مطالعات نشان میدهد که آرتروز، خطر ابتلا به پرهاکلامپسی را در بارداری افزایش میدهد. پرهاکلامپسی، فشار خون بالا در بارداری است که باعث میشود در ادرارتان پروتئین اضافی داشته باشید. پرهاکلامپسی میتواند یک وضعیت جدی و تهدیدکننده زندگی برای مادر و نوزاد باشد.
همین زنان مبتلا به آرتروز در مقایسه با زنانی که این مشکل را ندارند، در معرض خطر بیشتری برای سایر عوارض بارداری هستند که نوزادانی با اندازه کوچکتر از متوسط یا کموزن را شامل میشود.
شما هم میتوانید باردار شوید، هم میتوانید تحت نظر پزشک، بارداری سالمی را تجربه کنید. مشورت با پزشک درباره داروهای آرتروز را فراموش نکنید.
اگر شما هم مثل همه خانمهای مبتلا به آرتروز نگران خطر سقط جنین هستید، باید بگوییم که جای نگرانی نیست. شما هم میتوانید باردار شوید، هم میتوانید تحت نظر پزشک، بارداری سالمی را تجربه کنید. مشورت با پزشک درباره داروهای آرتروز را فراموش نکنید.
زایمان زنان مبتلا به آرتروز
احتمال زایمان سزارین در زنان مبتلا به آرتروز بیشتر است . اگر به دلیل آرتروز سطح بالایی از درد و ناراحتی دارید، قبل از شروع زایمان با پزشک خود صحبت کنید تا برای این وضعیت آماده شود.
بیشتر بخوانید: فشار و درد واژن در بارداری، علت و درمان
تسکین درد آرتروز در دوران بارداری
برای کاهش درد آرتروز این موارد را به کار ببرید:
- از بستههای کمپرس سرد و گرم روی مفاصل خود استفاده کنید.
- به مفاصل خود استراحت دهید.
- خوب بخوابید.
- تنفس عمیق یا سایر تکنیکهای آرامسازی را امتحان کنید.
- به وضعیت بدن خود توجه کنید. وضعیت نامناسب به مفاصل شما فشار بیشتری وارد میکند.
- از پوشیدن کفش پاشنهبلند خودداری کنید . کفشهای راحت بپوشید تا تعادتان بهتر حفظ شود.
کاهش علائم آرتروز در سه ماهه دوم بارداری
بسیاری از زنان مبتلا به آرتروز در طول سه ماهه دوم بارداری بهبودی را تجربه میکنند و ممکن است تا شش هفته پس از زایمان هم علائم آرتروز نداشته باشند. اگر آرتروز شما در سه ماهه اول خفیف بوده، احتمالاً تا پایان بارداری در همین شرایط باقی میماند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص زنان و زایمان
آرتروز پس از زایمان
برخی از خانمها چند هفته پس از زایمان، تشدید آرتروز را تجربه میکنند. اگر در دوران بارداری داروهای آرتروز قطع کردهاید، باید درباره مصرف دوباره آنها با پزشک مشورت کنید. انجام تمریناتی را که دامنه حرکتی و تقویت عضلات شما را افزایش میدهد، ادامه بدهید. قبل از انجام تمرینات شدیدتر با پزشکتان مشورت کنید.
اگر قصد شیردهی به نوزاد را دارید، نیاز است درباره داروهایتان نیز با پزشک مشورت کنید. برخی از داروها از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشوند و ممکن است برای او مضر باشند.
خلاصه
آرتروز، وضعیتی است که باعث دردهای مفاصل، تورم، سفتی و کاهش دامنه حرکت عضلات میشود. این وضعیت در بارداری میتواند خطر عوارض بارداری مثل پرهاکلامپسی را افزایش دهد. برای درمان آرتروز در دوران بارداری، داروهای خود را مصرف کنید، اما درباره مصرف این داروها از پزشک مشورت بگیرید. خوب خوابیدن، استراحت دادن به مفاصل و انجام تکنیکهای آرامسازی، میتواند علائم را تسکین دهد.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان مراجعه کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼