۹۶۱۰۶
۴ نظر
۷۱۲۹۶
۴ نظر
۷۱۲۹۶

از کجا بفهمم کیسه آبم پاره شده؟!

از نشانه‌ های پارگی کیسه آب می‌ توان به خروج ناگهانی مایع آبکی و یا نشت مایعی آبکی، رقیق و بی رنگ که گاهی زرد کهربایی است و در بعضی موارد سبز رنگ است اشاره کرد.

مایع آمنیوتیک نوزاد شما را در دوره ی بارداری احاطه کرده است. با نزدیک شدن به پایان بارداری میزان کلاژن در کوریون که لایه بیرونی کیسه آب است کاهش می یابد. کلاژن بافت پیوندی رشته ای است و در غضروف، رباط ها، تاندون ها یافت می شود. کلاژن با تقویت کوریون حفاظت اضافی را در اختیار غشاء آمنیوتیک قرار می دهد. با کاهش کلاژن و عوامل دیگر کیسه آب پاره خواهد شد. برای اکثر زنان این عمل خود به خود در طول زایمان رخ می دهد. با این وجود، در ۸ تا ۱۰ درصد از زنان کیسه آب قبل از شروع زایمان پاره می شود.

از کجا بفهمم کیسه آبم پاره شده؟!

علائم پارگی کیسه ی آب در دوره ی بارداری
به طور معمول وقتی کیسه آب پاره می شود دچار نوعی احساس خیسی در ناحیه واژن می شوید و ممکن است حتی مقداری ترشحات نیز در قسمت های خارجی آلت تناسلی خود احساس کنید. همچنین بعضی از زنان قبل از پاره شدن کیسه ی آب شان آن را احساس می کنند. زنان دیگر نیز علائم غیرعادی مثل سرازیر شدن مایع یا به‌صورت قطره‌ی چکیدن آب را در ناحیه تناسلی‌شان احساس می‌کنند.
با نزدیک شدن به پایان بارداری مایع واژن و ترشحات آن افزایش می‌یابد که ممکن است بعضی اوقات با مایع آمنیوتیک اشتباه گرفته شود. در مقابل ممکن است مایع آمنیوتیک به جای ادرار یا مایع واژن اشتباه گرفته شود. از این رو ضروری است که پزشکتان هر نمونه از نشت احتمالی و یا پارگی در کیسه آب را ارزیابی کند.

نشت مایع آمنیوتیک
هر نشت یا پارگی در غشاء آمنیوتیک راهی را برای خروج میکروب‌ها و عفونت‌ها باز می‌کند. در بارداری‌های کامل، به طور معمول زایمان در ظرف ۲۴ ساعت از زمان پارگی کیسه آب شروع می شود. در صورتی که زایمان خودبه‌خود شروع نشود، شما و کودکتان در معرض عفونت قرار دارید. هر چقدر مدت پارگی کیسه ی آب تان طول بکشد شانس عفونت شما نیز بیشتر می شود.

چه می شود اگر اشتباهاً فکر کنم کیسه ی آبم پاره شده است؟
اگر فکر می‌کنید که کیسه ی آب شما پاره شده است، سعی کنید زمان آن را، رنگ و ظاهر مایع و هر خصوصیت دیگری را به یاد بیاورید و سریعاً با پزشکتان تماس بگیرید.
اگر فکر می‌کنید کیسه ی آب تان پاره شده است، نباید احساس خجالت کنید.

از کجا بفهمم کیسه آبم پاره شده؟!

از کجا بفهمم کیسه ی آبم پاره شده است؟
وقتی کیسه ی آب تان پاره شود، مایع آمنیوتیک در واژن تان جمع می شود. پزشک تان برای بررسی علائم تجمع آب در واژن تان تست اسپکولوم استریل انجام می دهد. همچنین ممکن است مایع را تست کند. مایع آمنیوتیک در طبیعت قلیایی است. با قراردادن مایع روی کاغذ نیترازین پزشک ph مایع را ارزیابی می کند، کاغذ نیترازین در تشخیص وجود مایع آمنیوتیک بسیار دقیق است. روش دیگر برای چک کردن وجود مایع آمنیوتیک قراردادن مایع در زیر میکروسکوپ می باشد.

وقتی کیسه ی آبم پاره شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟
در صورتی که پزشک تان تعیین کند که کیسه ی آب تان پاره شده است، به احتمال زیاد باید به بیمارستان منتقل شده و بستری شوید. در بارداری های کامل، در صورتی که ظرف ۲۴ ساعت زایمان تان خود بخود شروع نشود، ممکن است پزشک تان زایمان را تحریک کند. اگر زایمانتان زودرس است باید در بیمارستان تحت مراقبت باشید. برای زایمان‌های زودرس ، پزشک ممکن است برای رشد کامل ریه سعی کند زایمان را طولانی‌تر کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • سلیمانی
    درباره از کجا بفهمم کیسه آبم پاره شده؟!

    سلام. من در هفته یازدهم بارداری هستم... دیشب رابطه داشتم. صبح که از خواب بیدار شدم دیدم زیرم خیسه... امکان داره کیسه ابم پاره شده باشه؟؟؟ شک دارم اگه ادرار بود باید تو خواب متوجه میشدم... تو رو خدا اگه تجربه ای دارید بگید

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • عاطفه عبداللهی
    درباره از کجا بفهمم کیسه آبم پاره شده؟!

    سلام من الان بایه دل درد ریز از خواب بلند شدم به محض اینکه ایستادم از ورژن اب ریخت بیرون حالا نمیدونم ادرار بوده یا کیسه ابم پاره شده

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.