۹۵۵۰۰
۷۳۵۵
۷۳۵۵

زمان زایمان طبیعی، خیلی طول میکشه؟

در زایمان طبیعی مادر کنترل بدن خود را در دست دارد؛ البته به هنگام زایمان یک فرد همیار نیز او را به آرامی برای پشت سر گذاشتن مراحل زایمان راهنمایی و حمایت می‌کند.

برخی از زنان تصمیم می‌گیرند که هنگام زایمان از هیچ دارویی استفاده نکرده و به جای آن برای کاهش دردشان از روش‌هایی مانند ریلکسیشن یا کنترل تنفس استفاده کنند. در زایمان طبیعی مادر کنترل بدن خود را در دست دارد؛ البته به هنگام زایمان یک فرد همیار نیز او را به آرامی برای پشت سر گذاشتن مراحل زایمان راهنمایی و حمایت می‌کند.برای بسیاری از مادران انجام زایمان به روش طبیعی به معنای «شجاعت» یا «ایثار» نیست، بلکه فقط برخورد با زایمان و وضع حمل به عنوان یک رویداد طبیعی است. بسیاری از زنان علی‌رغم درد، این تجربه را نیروبخش و پاداش‌دهنده می‌دانند.

درباره زایمان طبیعی
زایمان طبیعی روشی از زایمان با «تکنولوژی پایین» است. در این روش فرد اجازه می‌دهد که طبیعت انسان کار خود را در زایمان انجام دهد. این روش می‌تواند شامل این موارد باشد:

زایمان بدون کمک گرفتن از دارو‌ها، برای مثال ضد درد‌های اپیدورال؛
اجازه به زن باردار برای کنترل روند زایمان و کنار آمدن با آن به شیوه‌ای که راحت‌تر است.
استفاده از مداخلات پزشکی اندک و عدم استفاده از مداخلات مصنوعی، برای مثال ‌‌نهایت دخالتی که صورت می‌گیرد کنترل مداوم پیشرفت جنین و ایجاد بُرشی در میان واژن و مقعد برای خروج راحت‌تر نوزاد است؛

بسیاری از خانم‌ها با ریسک بارداری پایین، ترجیح می‌دهند تا حد امکان برای جلوگیری از ریسکی که دارو‌ها برای خودشان و جنین‌شان دارند، کاملاً طبیعی زایمان کنند. دارو‌های ضد درد می‌توانند روی زایمان تأثیر بگذارند؛ برای مثال فشار خون‌تان ممکن است پایین بیاید؛ زایمان‌تان کُند‌تر یا تُند‌تر از حد معمول شود؛ ممکن است احساس تهوع یا احساس عدم کنترل کنید. بسیاری از مادران به این دلیل زایمان طبیعی را انتخاب می‌کنند که می‌خواهند روند به دنیا آمدن نوزاد را حس کنند و به طور فعال آن را انجام دهند.

زایمان طبیعی چه حسی دارد؟
با وجود این‌که اغلب مردم فکر می‌کنند که زایمان طبیعی جز دردناک‌ترین وقایع و تجارب زندگی انسان است، اما باید بگوییم که درد این نوع زایمان از زنی به زن دیگر و هم‌چنین از زایمانی به زایمان دیگر متفاوت است. به عبارتی زنان درد زایمان را به گونه‌های متفاوتی تجربه می‌کنند؛ برای برخی، این درد شبیه به درد و انقباضات قاعدگی است و برای برخی دیگر فشار بسیار شدید؛ برای برخی دیگر نیز مانند امواجی از انقباضات درست شبیه به درد هنگام یک اسهال شدید است. مادرانی که برای اولین بار زایمان می‌کنند به احتمال زیاد دردشان را یک رتبه بیشتر از زنانی که تا به حال زایمان کرده‌اند، درجه‌بندی می‌کنند.

چقدر طول می‌کشد؟
جدول زمانی مشخص و دقیقی در این مورد وجود ندارد. در برخی از زنان نوزاد در عرض چند ساعت به دنیا آمده و در مورد برخی دیگر 1 روز و حتی بیشتر طول می‌کشد. چه استفاده از دارو را انتخاب کرده باشید یا نکرده باشید، به هر حال بدن هر فردی در هنگام زایمان به گونه‌ای متفاوت عمل خواهد کرد.

زایمان طبیعی کجا انجام می‌شود؟
برخی از زنانی که زایمان طبیعی را انتخاب می‌کنند در مکانی به غیر از بیمارستان، مانند مرکز زایمان، وضع حمل می‌کنند، یعنی مکانی که بیشتر روی انجام زایمان‌های طبیعی تمرکز دارد. زنان آزاد هستند که در طول پروسه زایمان به اطراف حرکت کنند، در موقعیت‌هایی قرار بگیرند که راحت‌ترند و برخی نیز در وان آب بروند. روند پیشرفت نوزاد به طور منظم توسط یک ابزار اولتراسوند کنترل می‌شوند. هم‌چنین اقداماتی آسایشی مانند آب درمانی، ماساژ، کمپرس آب گرم و سرد، روش ریلکسیشن از طریق تجسم صحنه‌های مثبت و تکنیک‌های تمدد اعصاب ممکن است صورت بگیرند. این زنان هم‌چنین می‌توانند در صورت تمایل چیزی بخورند یا بنوشند.

بسیاری از متخصصان ممکن است در مرکز زایمان حضور داشته باشند، برای مثال پرستاران، ماما‌ها و دستیاران و....
مطالعات نشان داده‌اند که دریافت حمایت مداوم در طول زایمان از طریق یک خانم با تجربه و آموزش دیده مانند ماما، به معنای زایمان کوتاه‌تر، نیاز به استفاده از داروی کمتر (عدم استفاده)، احتمال کمتر برای نیاز پیدا کردن به سزارین و احساس مثبت بیشتر به زایمان در هنگام خاتمه آن است.

این روز‌ها امکان اینکه زایمان طبیعی در اکثر بیمارستان‌ها نیز انجام شود وجود دارد. بسیاری از بیمارستان قسمتی مخصوص زایمان طبیعی دارند که البته در آن در صورت نیاز استفاده از دارو نیز امکان‌پذیر است. بسیاری از بیمارستان‌ها برای کاهش استرس اتاق‌هایی را طراحی کرده‌اند که چیدمان راحت و صمیمانه‌ای دارد و در آن زنان باردار می‌توانند قبل، هنگام زایمان و بعد از آن، بدون نیاز به جابه‌جایی بمانند و یا استراحت کنند. در این بیمارستان‌ها اگر زایمان خوب پیش برود از دارو استفاده نمی‌شود، اما در صورت درخواست، امکان استفاده از دارو‌های ضد درد و مداخلات پزشکی نیز وجود دارد.

هنگام زایمان علاوه بر پدر، دوستان، پدر بزرگ و مادر بزرگ و... نیز می‌توانند اجازه حضور داشته باشند. پس از زایمان نیز نوزاد به میزان بیشتری نزد مادر می‌ماند. به عبارتی این مدل یک مدل خانوادگی از زایمان به حساب می‌آید. با توجه به فاکتور‌هایی که دارا هستید، اگر بارداری‌تان پُر خطر به شمار می‌رود، بهتر است حتماً در بیمارستان مجهز زایمان کنید تا در صورت بروز مشکل اقدامات لازم پزشکی صورت بگیرند.

ریسک و موارد احتیاط
زایمان طبیعی در کل بسیار ایمن است. خطرات تنها زمانی اتفاق می‌افتند که باردار از توصیه‌های متخصص سرپیچی کرده یا در صورتی که همه چیز طبق برنامه پیش نرود، مداخله پزشکی و دارویی را نپذیرد. برای سلامت خود و نوزادتان مهم است که در مقابل تصمیماتی که در صورت بروز مشکل توسط پزشک یا متخصص گرفته می‌شود باز و انعطاف‌پذیر باشید. در موارد اورژانسی رد کردن مداخلات دارویی و پزشکی زندگی شما و جنین‌تان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

پس از زایمان
پس از زایمان مانند هر زن دیگری احتمالاً این احساس‌های رایج را خواهید داشت:
خستگی؛ هم شما و هم نوزادتان می‌خواهید تا حد امکان بخوابید و استراحت کنید.
احساس لرز و سرما؛ بسیاری از زنان پس از زایمان می‌لرزند؛ این یک عکس‌العمل طبیعی است.
احساس توانمندی؛ ممکن است از اینکه خودتان این کار مهم را انجام داده‌اید، احساس قدرت و شادی کنید.
درد؛ احتمالاً شما در رحم خود احساس گرفتگی و اسپاسم خواهید داشت. به خصوص هنگام شیردهی؛ ممکن است در اطراف واژن احساس درد و ناراحتی کنید.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.