مردان بیشتر سیگار می کشند یا زنان؟
حدود یک نفر از هر چهار بزرگسال در سراسر جهان، حداقل به صورت تفریحی، سیگار می کشد و در بسیاری از کشورها، اکثریت این افراد سیگاری مرد هستند.
به نقل از روزیاتو: حدود یک نفر از هر چهار بزرگسال در سراسر جهان، حداقل به صورت تفریحی، سیگار می کشد و در بسیاری از کشورها، اکثریت این افراد سیگاری مرد هستند.
اما شکاف جنسیتی در مصرف سیگار چقدر است و کدام کشورها بیشترین اختلاف را بین زنان و مردان در مورد سیگار کشیدن دارند؟ این اینفوگرافیک، پراکندگی جمعیت سیگاری در سراسر جهان را به تصویر می کشد.
این دادهها از آخرین آمار موجود در ۲۰۲۰، که از بانک جهانی استخراج شده است استفاده می کند. این آمار بر مردان و زنان ۱۵ سال به بالا و بر ۵۰ کشور پرجمعیت جهان تمرکز دارد. لازم به ذکر است که برای اهداف این مطالعه، سیگاری به کسی گفته میشود که هر شکلی از تنباکو (سیگار برگ، سیگار، پیپ و غیره) را میکشد و شامل افرادی میشود که روزانه، غیر روزانه و گهگاهی سیگار میکشند.
شکست مردان در مقابل زنان سیگاری
با توجه به ارقام موجود در مجموعه دادهها، به نظر می رسد کشورهای آسیا و آفریقا بیشترین شکاف جنسیتی را در مورد سیگار کشیدن دارند. به عنوان مثال، ۷۱ درصد از مردان اندونزیایی سیگار می کشند، در حالی که تنها ۴ درصد از زنان اندونزیایی از تنباکو استفاده می کنند. در چین، نزدیک به نیمی از مردان سیگاری هستند، در حالی که تنها ۲ درصد از زنان سیگار میکشند. در واقع، تقریباً در همه کشورهایی که در این مطالعه شرکت کردند، نسبت مردان سیگاری به زنان بیشتر است. با این حال، موارد استثنا نیز وجود دارد. به عنوان مثال، در جزیره کوچک نائورو در میکرونزی، درصد زنان سیگاری کمی بیشتر از مردان است و در ایسلند نیز روند مشابهی وجود دارد.
با وجود این چند ناهنجاری، اجماع عمومی بر این است که مردان بیشتر از زنان تمایل به سیگار کشیدن دارند. با توجه به داده ها، این سوگیری مردانه را می توان در آمارهای بهداشتی مشاهده کرد. به عنوان مثال، تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان داده است که احتمال مرگ مردان در اثر سرطان ریه بیشتر است.
اثرات منفی سیگار کشیدن
همانطور که بسیاری از مردم در حال حاضر از آن آگاه هستند، سیگار کشیدن می تواند منجر به مشکلات عمده سلامتی شود. در واقع، تخمین زده می شود که حدود ۱۵ درصد از مرگ و میرها در سراسر جهان، چه به طور مستقیم، چه در اثر دود آن، به سیگار مربوط می شود.
در طول دو دهه گذشته، دانش در مورد خطرات سیگار گسترش بیشتری یافته است و تغییرات در قوانین، شرکتهای سیگار را مجبور کرده است که هشدارهای بهداشتی را روی بستهبندی خود بگذارند.
از آنجایی که گفتمان در مورد سیگار کشیدن و خطرات سلامتی آن با سرعت بیشتری در حال گسترش است، تعداد سیگاری ها در سراسر جهان شروع به کاهش کرده است. این نمودار، کاهش سیگاری ها را در کشورهای منتخب، از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰نشان می دهد:
بیشتر بخوانید: چگونه سیگار را ترک کنیم؟ بهترین و سادهترین راهی که کسی به شما نمیگوید!
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼