فارس: مسئول بخش مشاوره دینی کودک جشنواره بازی و اسباببازی گفت: بازیها و اسباببازیهای قدیمی پر از آزمون و خطا بودند و رسم زندگی کردن به کودکان میآموختند.
حجتالاسلام رضا احمدی اظهار کرد: بخشی از اسباببازیهایی که هماکنون در بازار وجود دارد برای سرگرم کردن کودکان و برخی از آنها برای ایجاد خلاقیت ذهنی در آنها هستند ولی در این بین اسباببازیهایی که برای رشد عواطف احساسات و گرایشهای دینی آنها مؤثر باشد وجود ندارد.
وی نقش متخصصان و کارشناسان مربوطه برای طراحی و کاربرد این بازیها در جامعه را حساس و لازم برشمرد و افزود: افرادی که در عرصه طراحی و تولید بازیها کار میکنند باید هدفشان فروش بازیهای غیر بومی در بازار و درآمدزایی نباشد و احیای جنبههای اسلامی و بومی در بازیهای داخلی را مد نظر قرار دهند.
احمدی تصریح کرد: باید هدف نهایی و اصلی در احیای بازیها و اسباببازیهای بومی را بشناسیم و برنامههای خود را پیریزی کنیم.
مسئول بخش مشاوره دینی کودک با ابراز تأسف از اینکه در حال حاضر اغلب بازیهای موجود در بازار وارداتی از غرب است ادامه داد: برگزاری حرکتهایی نظیر جشنواره بازی و اسباببازی کودکان دیروز و امروز برای تغییر نگرش جامعه مفید است و اهداف آن زمانی در بین کودکان امروز و دیروز نهادینه می شود که استمرار یابد.
وی مهمترین مزیت بازیها و اسباببازیهای قدیمی و بومی ایرانی را در احیای خلاقیت کودکان برشمرد و خاطر نشان کرد: برخلاف بازیهای امروزی که هیجان کاذب را در کودکان و نوجوانان به وجود میآورند، بازیهای بومی و محلی فعالیتهای فیزیکی و ذهنی کودکان را به درستی تقویت میکند.
وی تأکید کرد: بازیهای گذشته مثل زندگی میماند و پر از آزمون و خطا بود، پیشرفتها و تلخکامیهایی داشت که کودکان با انجام آنها رسم زندگی کردن میآموختند.