خشونت اقتصادی علیه زنان، یعنی چه؟
شایعترین نوع همسرآزاری در سطح ملی، خشونت اقتصادی و مالی است که باید به هر یک از این خشونتها به صورت جداگانه توجه داشته باشیم.
زهرا ابراهیمی با اشاره به اینکه خشونت علیه زنان نقض حقوقبشر است، اظهار کرد: صرفنظر از مرد یا زن بودن، حقوق انسانی امتیازی است که بدون آن امکان زندگی معقول از آدمی سلب میشود.
وی با بیان اینکه احترام به حقوق انسانها بدون احترام به حقوق زنانی که نیمی از جامعه بشری هستند ناقض و ناپایدار است، افزود: در حال حاضر خیلی از تشکلهای مردمی، بینالمللی و منطقهای پیگیر خشونت علیه زنان هستند.
کارشناس فرهنگی معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان با اشاره به اینکه با انعکاس اخبار مربوط به خشونت علیه زنان میتواند افکار سیاستگذاران و عموم جامعه را حساس کند، افزود: طبق آمار منتشر شده از سوی معاونین بهداشت جهانی از هر سه زن، یک نفر از آنها در طول زندگی خود مورد خشونت خانگی واقع میشود.
وی با بیان اینکه خشونت خانگی بر اساس نوع رفتار فرد، شامل خشونت جسمی، خشونتروانی، خشونت جنسی و خشونت اقتصادی است، گفت: تحقیقات نشان میدهد خشونت علیه زنان و دختران، زندگی میلیونها زن و دختر را تحت تأثیر قرار داده است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه شایعترین نوع همسرآزاری در سطح ملی، خشونت اقتصادی و مالی است، ممانعت از رشد فکری، اجتماعی و آموزشی، خشونت روانی و کلامی، خشونت جسمانی، خشونت حقوقی و مرتبط با طلاق، قرار گرفتن در معرض تهدید و خشونت جنسی و ناموسی را میتوان از جمله خشنونتها برشمرد.
وی تصریح کرد: پیامدهای خشونت اعم از فردی، خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی است که در خشونت فردی منجر به فرار از خانه، کاهش اعتماد به نفس، اعتیاد، عادت شدن خشونت و... میشود.
کارشناس فرهنگی معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان با بیان اینکه پیامدهای خشونت خانوادگی نیز اعم از طلاق عاطفی، فقدان امنیت در خانواده، سردی روابط، درگیریهای قبیلهای و ... است، خاطرنشان کرد: دوستیهای خیابانی را میتوان به عنوان خشونت اجتماعی نام برد که باعث از بین رفتن اخلاقیات و زمینهساز بسیاری از آسیبها و جرایم اجتماعی میشود.
وی در پایان خشونت علیه خود، خشونت میان فردی، خشونت خانگی و خشونت جمعی را از انواع خشونتها برشمرد و گفت: باید به هر یک از این خشونتها به صورت جداگانه توجه شود.
منبع:
فارس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼