واقعیت خنگ شدن با خوردن پنیر کشف شد
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اعلام کرد که برخلاف تصور رایج، پنیر باعث کاهش یادگیری یا "خنگ شدن" نمیشود.
نینیبان: رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اعلام کرد که برخلاف تصور رایج، پنیر باعث کاهش یادگیری یا "خنگ شدن" نمیشود.
او تأکید کرد که مصرف صبحانه سالم،به ویژه در ساعات ابتدایی روز، به افزایش سطح قند خون و بهبود عملکرد مغز کمک میکند.
آیا مصرف پنیر باعث خنگ شدن میشود؟
شاید شنیده باشید که پنیر باعث کاهش توانایی یادگیری و حتی اصطلاحاً "خنگ شدن" میشود؛ برخی معتقدند که پنیر میتواند عملکرد حافظه و سلولهای مغز را کاهش دهد. این باور بر این اصل استوار است که کلسیم موجود در پنیر ممکن است تعادل کلسیم و فسفر بدن را برهم زده و فسفر را از مغز جذب کند.
اما دکتر یوسف نقیایی، رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، این نظریه را رد کرده و توضیح داده است که بدن به صورت خودکار میزان کلسیم و فسفر را تنظیم میکند. او افزود که کمبود فسفر برخلاف برخی باورها از مغز تأمین نمیشود، بلکه بدن آن را از جریان خون جذب میکند.
نظر دکتر یوسف نقیایی درباره مصرف پنیر
وی مصرف پنیر به عنوان صبحانه دانشآموزان را بلامانع دانست و یادآور شد که صبحانه سالم، نقش مهمی در افزایش تمرکز و یادگیری دانشآموزان دارد. دکتر نقیایی توصیه کرد که صبحانه دانشآموزان بهتر است در دو مرحله میل شود؛ در ابتدا یک صبحانه سبک مانند نان و مربا یا نان و عسل پیش از مدرسه، و سپس در زمان استراحت اول مدرسه یک وعده پروتئینی مانند نان و پنیر و گردو یا نان و تخممرغ.
او همچنین خاطرنشان کرد که مصرف خوراکیهای پروتئینی در صبحانه به سیری طولانیمدت و رشد بهتر بافتهای مغزی کمک میکند. بهترین منابع پروتئینی شامل ترکیبهایی مانند نان و پنیر و گردو، نان و تخممرغ آبپز، و غذاهایی مثل عدسی و خوراک لوبیا هستند.
مصرف میان وعده
وی مصرف میانوعدههای سالم مانند میوه و آجیل را برای تأمین ویتامینها و مواد معدنی لازم توصیه کرد و هشدار داد که تنقلات ناسالم مانند چیپس، پفک، و فستفودها نه تنها نیازهای تغذیهای دانشآموزان را برآورده نمیکنند، بلکه ممکن است مانع مصرف وعدههای غذایی اصلی در منزل شوند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼