۱۴۳۸۸۴
۳۸۴۴
۳۸۴۴

افسردگی قبل از بارداری، باید و نبایدها

برخی داروهای آنتی سایکوتیک می‌تواند بارداری را سخت‌تر کند چون این داروها هورمون پرولاکتین را تحت تاثیر قرار می‌دهد

گروه ترجمه نی نی بان: اگر شما در حال حاضر مشکلات روانی شدید دارید، احتمال تشدید بیماری‌هایی مانند اختلال دوقطبی و افسردگی شدید در دوران بارداری یا حتی بعد از زایمان وجود دارد. بعد از زایمان برخی بیماری‌های روانی جدی‌تر می‌شوند و برخی دیگر از بیماری‌های روانی کمتر جدی، می‌تواند مسئله‌ساز شود. هرچند این موضوع از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ممکن است فردی هیچ کدام از علائم تشدید مشکلات روانی را نداشته باشد. اما در هر صورت باید حتما با پزشکتان در این باره صحبت کنید.

آیا باید داروها را قطع کنم؟
بسیاری از خانم‌ها در مورد استفاده از دارو در دوران بارداری نگران هستند اما برای بسیاری از خانم‌ها با بیماری روانی استفاده از دارو بهتر از قطع آن است. اگر می‌خواهید باردار شوید باید با پزشک در مورد داروهایی که استفاده می‌کنید، مشورت کنید او می‌تواند به شما کمک کند که بهترین تصمیم را بگیرید. به هیچ عنوان به یکباره داروها را کم یا قطع نکنید چون ممکن است عود کند. بهترین کار این است که تا زمانی که با پزشک صحبت نکرده‌اید از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده کنید. برای تصمیم‌گیری درباره بارداری باید به موضوعات زیر فکر کنید:
• چقدر در گذشته ناخوش بوده‌اید؟
• زمانی که داروها را قطع می‌کنید چقدر طول می‌کشد تا دوباره ناخوش شوید؟
• چه درمانی به شما بیشتر کمک می‌کند؟
• آیا داروهایی که استفاده می‌کردید عوارض جانبی داشت؟

افسردگی قبل از بارداری، باید و نبایدها

آیا بارداری بر سلامت روانم اثر می‌گذارد؟
برای برخی از زنان بارداری می‌تواند سخت باشد و برای برخی دیگر لذت‌بخش. عوامل زیادی می‌تواند احساسات دوران بارداری شما را تحت تاثیر قرار دهد که این شامل علائم فیزیکی، حمایتی که دریافت می‌کنید و موقعیت‌های استرس‌زا در زندگی. بارداری شما را در برابر مشکلات روحی و روانی محافظت نمی‌کند. در برخی بیماری‌ها مانند اختلال دوقطبی یا اختلال خلقی بعد از زایمان مشکلات بعد از زایمان شدیدتر می‌شود. اگر شما قصد بارداری دارید مهم است که با روانپزشک مشورت کنید.

اگر نتوانم باردار شوم؟
ممکن است چند ماه طول بکشد تا باردار شوید. حدود 85 درصد از زنان اگر رابطه جنسی منظم داشته باشند در طول یک سال باردار می‌شوند و عده‌ای هم در سال دوم موفق به بارداری می‌شوند.
برخی داروهای آنتی سایکوتیک می‌تواند بارداری را سخت‌تر کند چون این داروها هورمون پرولاکتین را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر سطح هورمون پرولاکتین شما بیش از حد بالا باشد ممکن است نتوانید باردار شوید. اگر داروهایتان پرولاکتین را افزایش دهند باید نوع دارو را عوض کنید. فقط یادتان باشد که به هیچ عنوان به یکباره دارو را قطع نکنید. برخی مشکلات جسمی هم می‌تواند بارداری را سخت کند. به عنوان مثال اگر چاق باشید یا وزن‌تان کم باشد بهتر است با پزشک مشورت کنید.
سروتونین در اندام‌های تناسلی‌ زنان وجود دارد و و برخی مطالعات نشان می‌دهد حفظ سطوح مناسب آن به بلوغ تخمک سالم کمک می‌کند. این موضوع می‌تواند توضیح دهد که چرا زنان افسرده و مضطرب از ناباروری رنج می‌برند. اما استفاده از داروهای بالا برنده سروتونین و بارداری ممکن است منجر به افزایش خطر سقط جنین، نقص هنگام تولد و تولد زودرس شود. به همین دلیل اکثر متخصصان توصیه می‌کنند خانم‌ها زمانی اقدام به بارداری کنند که 6 ماه از قطع دارویشان گذشته باشد. شاید ایمن‌ترین گزینه این باشد که شما هیچ دارویی در دوران بارداری استفاده نکنید اما بهتر است پیش از هر تصمیمی با پزشک مشورت کنید. گاهی اوقات استفاده‌ از راه‌های درمانی طبیعی مانند ورزش کردن باعث افزایش اندورفین و در نتیجه بهبود خلق و خو می‌شود. ورزش‌هایی مانند یوگا می‌توانند باعث کاهش استرس بدن‌تان شوند. دریافت ویتامین D کافی نیز تا حدود زیادی در بهبود خلق و خو تاثیر خواهد داشت.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.