مصرف قرص ضد بارداری، روش خاصی دارد؟
قرص مینی پیل (قرص های شیردهی) که باعث افزایش غلظت موکوس و نازک شدن اندومتر رحم می شود و ممکن است که مانع تخمک گذاری هم بشود.
قرص های ضد بارداری به هورمون ها کمک می کنند تا به چند طریق مختلف از بارداری جلوگیری کنند و این بستگی به قرص دارد. ترکیب قرص های ضد بارداری از آزاد شدن تخمک از تخمدان های شما جلوگیری می کند، موجب افزایش موکوس شده تا مانع نفوذ پذیری اسپرم شود و باعث نازک شدن اندومتر می شود که این کار مانع از بارور کردن تخمک توسط اسپرم می شود. قرص مینی پیل (قرص های شیردهی) که باعث افزایش غلظت موکوس و نازک شدن اندومتر رحم می شود و ممکن است که مانع تخمک گذاری هم بشود. در حالی که قرص های مینی پیل در میان عموم مردم به عبارت "همان قرص" معروف است، اما در واقع قرص های ضد بارداری انواع مختلفی دارند. اما اگر تا به حال از قرص های ضدبارداری استفاده نکرده اید و می خواهید مطمئن باشید که آنها را برای اثربخشی بیشتر درست مصرف می کنید، مطمئن باشید که درباره قرص ها تحقیق می کنید و گزینه هایی که دارید را با پزشکتان مطرح می کنید.
با پزشکتان درباره انواع قرص ضد بارداری صحبت کنید
۱- راه های موثر و ایمن زیادی برای پیشگیری از بارداری وجود دارند
قرص های ضد بارداری عموما در دسترس و ارزان هستند که باعث می شوند پیشنهاد جذابی به نظر برسند. به هر حال بسته به نیاز های شما، سلامتیتان و پیشینه قبلی پزشکیتان نیاز است که درباره چگونگی پیشگیری از بارداریتان با یک پزشک صحبت کنید.
دو نوع قرص ضد بارداری اصلی وجود دارند، قرص های ضد بارداری ترکیبی از هورمون های استروژن و پروژسترون است و نوع دیگر آن قرص مینی پیل (شیردهی) صرفا از پروژسترون تشکیل شده است.
قرص های ترکیبی دو نوع دارند، قرص های پیشگیری تک فازه از مقدار یکسانی استروژن و پروژسترون تشکیل شده اند. در قرص های چند فازه این مقدار متفاوت است.
قرص های ترکیبی به قرص های با دوز پایین هم معروفند. این قرص ها از مقدار بیست میکروگرم اتینل استرادیول تشکیل شده اند، در قرص های ضد بارداری معمولی این مقدار به ۵۰ میکروگرم و کمتر می رسد.
زن هایی که نسبت به هورمون ها حساسند، مخصوصا به استروژن، ممکن است که از قرص های با دوز پایین بهره ببرند، به هر حال قرص های با دوز پایین ممکن است که در بین پریود ها باعث خونریزی بیشتر شود.
۲- حواستان به سلامتی تان باشد
قرص های ترکیبی عمدتا تجویزی هستند، اما همیشه درست نیستند. شما و پزشکتان تصمیم گیرنده اصلی هستید. اگر هیچ کدام از این قرص ها با بدن شما سازگار نباشند، دکتر به شما خواهد گفت که از این قرص های ترکیبی استفاده نکنید:
شما شیرده هستید
شما بالاتر از ۳۵ سال سن دارید و سیگاری هستید
فشار خون بالا دارید
اگر شما سابقه آمبولی ریوی یا ترومبوز عمیق وریدی، یا سابقه لخته شدن خون را دارید
شما سابقه سرطان سینه دارید
شما سابقه سکته قلبی یا بیماری قلبی دارید
اگر مشکلات مربوط به دیابتی بودن دارید
اگر بیماری کبد یا کلیه دارید
خونریزی بی دلیل رحمی یا واژنی دارید
سابقه لخته خونی دارید
اگر شما لوپوس دارید
اگر شما میگرن همراه با آئورا دارید
اگر جراحی بزرگی خواهید داشت که سیستم ایمنی بدنتان را برای مدتی ضعیف خواهد کرد
اگر داروی خاصی می خورید
پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که مینی پیل مصرف نکنید اگر سرطان سینه دارید، اگر خونریزی بی دلیل رحمی یا واژنی دارید، یا داروهای ضد حساسیت می خورید.
۳- مزایای قرص های ترکیبی را بشناسید
قرص های ترکیبی فایده های زیادی دارند که آن ها را برای زنان به انتخاب جذابی تبدیل می کنند. اما ممکن است که عوارض هایی هم به همراه داشته باشند. وقتی که تصمیم گرفتید چه نوع قرصی برای شما مناسب است، شما ممکن است تصمیم بگیرید که قرص را مصرف کنید. مزایای قرص های ترکیبی شامل این ها هستند:
تا ۹۹% از بارداری در صورت استفاده صحیح جلوگیری می کنند
در حدود هشت نفر از هر صد زن در سال به دلیل استفاده نادرست از این قرص باردار می شوند.
درد های قاعدگی را کاهش می دهد
ممکن است که از یک سری بیماری ها پیشگیری کند ( بارداری خارج از رحمی)
از سرطان تخمدان و اندومتر پیشگیری می کند
می تواند از سنگینی قاعدگی بکاهد
مواد معدنی استخوان ها را بهبود می بخشد
تشکیل اندروژن موجب شده از سندرم ( PCOS ) را کاهش می دهد
از حاملگی خارج رحمی جلوگیری می کند
از کم شدن آهن خون که به علت پریود شدن سنگین پیش می آید جلوگیری می کند
از کیست های تخمدان و پستان جلوگیری می کند
۴- مراقب عوارض قرص های ترکیبی باشید
در حالی که قرص های ترکیبی مزایای زیادی دارند، ممکن است عوارض زیادی داشته باشند که باید با پزشکتان در مورد آنها صحبت کنید. بیشتر این ریسک ها نادر هستند، اما می توانند جدی باشند. اگر شما شرایط خاصی دارید، یا سیگار می کشید این ریسک ها افزایش پیدا خواهند کرد.ریسک های استفاده از قرص های ترکیبی شامل:
هیچ مراقبتی در برابر بیماری های مقاربتی HIV , STD ندارند .پس شما باید از کاندوم برای این کار استفاده کنید
ریسک بیماری های قلبی و سکته قلبی را افزایش می دهند
ریسک لخته های خونی را افزایش می دهند
ریسک بالا رفتن فشار خون دارند
احتمال پیدا شدن تومورهای کبدی، سنگ های کیسه صفرا یا زردی دارند
حساسیت پستان ها را افزایش می دهند
حالت تهوع یا استفراغ
وزن اضافه کردن
سردرد
افسردگی
خونریزی غیر منظم
۵- مزایای مینی پیل را در نظر بگیرید
مینی پیل یا قرص هایی که در آنها فقط پروژسترون دارند، مزایای کمتری نسبت به قرص های ترکیبی دارند. همچنین ریسک های کمتری هم دارند. باید با پزشکتان درباره اینکه آیا مینی پیل انتخاب خوبی است یا نه صحبت کنید .
مزایای مینی پیل شامل:
حتی اگر مشکلات سلامتی هم داشته باشید، باز هم می توانید این قرص را بخورید. مشکلاتی همچون لخته های خونی، فشار خون بالا، میگرن، یا ریسک بیماری های قلبی
در حین شیردهی می توان از آن ها استفاده کرد
دردهای قاعدگی را کاهش می دهند
پریود ها را سبک تر می کنند
ممکن است که جلوی بیماری های التهابی لگن را بگیرند
۶- عوارض مینی پیل را بشناسید
در حالی که قرص های مینی پیل ریسک کمتری به نسبت قرص های ترکیبی دارند، ممکن است که اثرات جانبی نادر و جدی را تجربه کنید. با پزشکتان صحبت کنید تا ببینید آیا مزایا بر ریسک ها فائق می آیند یا نه ریسک های استفاده کردن از مینی پیل شامل:
هیچ محافظتی جلوی بیماری های مقاربت جنسی و HIV ندارند.( پس باید برای این کار از کاندوم استفاده کنید)
به نسبت قرص های ترکیبی، اثر کمتری دارند.
اگر قرصی را در بین بازه های سه ساعته پس از زمانی که قرص باید مصرف می شد فراموش کردید، باید از یک راه جلوگیری اضافه هم استفاده کنید.
خونریزی در میان پریود ها، (بیشتر با قرص های مینی پیل شایع است تا قرص های ترکیبی)
متورم شدن سینه ها
حالت تهوع و بالا آوردن
افزایش ریسک کیست تخمدان
احتمال این هست که در مقایسه با قرص های ترکیبی ریسک بارداری خارج از رحم را افزایش بدهد.
احتمال افزایش آکنه را بیشتر می کند.
افزایش وزن
افسردگی
افزایش رشد مو غیر طبیعی
سردرد
۷- درباره اولویت پریودتان فکر کنید
اگر شما برای مصرف کردن قرص های ضد بارداری به حد کافی سالم هستید، که بیشتر زنان همینطورند شما می توانید اگر دلتان می خواهد پریودتان را کوتاه تر کنید.
قرص هایی با دوز ادامه دار، دوره های پریود شما را در طول سال کمتر می کنند. زن ها ممکن است که فقط چهار پریود را در طول سال تجربه کنند و بعضی از زنان هم ممکن است اصلا پریودی را تجربه نکنند.
۸- بدانید که یک سری از داروها ممکن است با قرص هایتان تداخل پیدا کنند
پزشک شما می تواند به شما کمک کند تا تشخیص بدهید آیا داروهایی که می خورید با داروهای ضد بارداریتان اختلال ایجاد می کنند یا نه.
داروهایی که با قرص های ضد بارداری تداخل دارند شامل این دارو ها هستند:
آنتی بیوتیک های قوی، همانند تتراسایکلین و پنی سیلین
داروهای ضد حمله
داروهایی که برای درمان HIV به کار می روند
داروهای ضد سل
عصاره گل راعی
۹- به پزشکتان درباره داروهایی که مصرف می کنید بگویید
قبل از اینکه تصمیم بگیرید قرص ضد بارداری مصرف کنید به پزشکتان درباره ی مکمل ها و داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید بگویید، بعضی از داروها با قرص های ضد بارداری تداخل دارند و ممکن است که عوارض جانبی بدی در پی داشته باشند. مطمئن باشید که با پزشکتان درباره داروهایی که در زیر ذکر شده اند صحبت خواهید کرد:
داروهایی برای هورمون تیروئید
داروهای بنزودیازپین (همانند دیازپام )
داروهای ضد حساسیت (پردنیزون)
ضد افسردگی های سه فازه
داروهای ضد آریتمی
داروهای رقیق کننده خون همانند وارفارین
انسولین
طریقه مصرف قرص ضد بارداری
۱- دستورالعمل های پزشکتان را دنبال کنید
شما باید راهکارهایی که به شما توسط پزشکتان ارائه می شود، رعایت کنید. قرص های مختلف به راهکارهای مختلف نیاز دارند. بعضی از آنها نیاز دارند که از زمان مشخصی شروع شوند و بعضی از آنها نیاز دارند که در زمان مشخصی خورده شوند.
با خواندن دستورالعمل ها شروع کنید و سپس قدم های بعدی را بردارید.
اگر قرص های پیشگیری از بارداری را طبق دستورالعملشان مصرف نکنید، ممکن است آنها تاثیر گذار نباشند و شما باردار شوید.
۲- سیگار نکشید
سیگار کشیدن باعث این می شود که خوردن این قرص بی نهایت برای سلامتی شما مضر باشد، این دو در کنار همدیگر شما را در ریسک بالای لخته شدن خون قرار می دهند. که این به آسانی می تواند شما را بکشد. زن هایی که بالای ۳۵ سال سن دارند، نباید از هیچ نوع از قرص های ضد بارداری ترکیبی استفاده کنند، اگر شما سیگار می کشید متوقفش کنید حتی اگر مناسبتی سیگار می کشید هم می تواند خطرناک باشد. اگر سیگار نمی کشید شروع نکنید.
۳- خوردن قرص را شروع کنید
براساس نوع قرصی که برای شما تجویز شده، ممکن است نیاز داشته باشید که قرص را در زمان معینی شروع کنید حتما از پزشکتان بپرسید که چگونه باید خوردن قرصتان را شروع کنید. به طور معمول شما چند گزینه دارید
شما می توانید خوردن قرص ترکیبی را روز اول پریودتان شروع کنید.
شما می توانید خوردن قرص ترکیبی را در اولین یکشنبه بعد از پریودتان شروع کنید.
اگر تازه زایمان طبیعی کرده اید، باید تا ۳ هفته صبر کنید تا بتوانید قرص ترکیبی را شروع کنید.
شما حداقل باید تا ۶ هفته بعد از زایمان تان برای شروع کردن قرص های ترکیبی صبر کنید، اگر شما سابقه لخته شدن خون را دارید و یا پرستاری می کنید.
شما می توانید به محض سقط جنین، یا سقط جنین غیر عمدی خوردن قرص ترکیبی را شروع کنید.
همیشه بسته جدید قرص های ترکیبی تان را در همان روزی از هفته که قرص اول را مصرف کردید، مصرف کنید.
شما می توانید مینی پیل ( قرص شیر دهی ) را هر زمانی که دوست دارید شروع کنید، اگر برنامه دارید که در ۴۸ ساعت اول مصرف قرص برنامه ریخته اید که رابطه واژینال داشته باشید، حتما از یک راه پیشگیری اضافه هم استفاده کنید.
شما باید مینی پیل را در یک زنان مشخص شده در هر روز بخورید، زمانی را انتخاب کنید که حتما یادتان می ماند که باید قرص را مصرف کنید برای مثال وقتی از خواب بیدار می شوید یا به خواب می روید.
شما می توانید خوردن مینی پیل را به محض سقط جنین کردن یا سقط جنین غیر عمدی شروع کنید.
۴- بدانید که احتمال حامله شدن وجود دارد
اگر شما قرص های پیشگیری را در همان روزی که پریودتان شروع می شود، مصرف کنید برای جلوگیری از بارداری کاملا مناسب است. اما اگر شما خوردن قرصتان را در یک روز دیگر شروع کردید احتمال بیشتری برای باردار شدن وجود دارد، اگر رابطه جنسی غیر محافظت شده داشته اید.
طی مصرف اولین بسته از قرص ها بهتر است که پیشگیری اضافه ای هم داشته باشید.
اگر رژیمتان را در هر زمان دیگری از ماه شروع کنید، برای یک ماه طول می کشد تا موثر باشد.
برای جلوگیری از بارداری اگر قرصتان را در طول ۵ روز اول پریودتان شروع نکرده اید، باید از راه دیگری برای پیشگیری برای کل ماه استفاده کنید یا یک بسته از قرص ها را به اتمام برسانید.
زمان مصرف قرص ضد بارداری
۱- مصرف قرص ضد بارداری
شما می توانید قرص هایتان را صبح یا شب بخورید، اما بیشتر زن ها در شب هنگام راحت تر یادشان می ماند چون کارهای شب از کارهای روز راحت تر است. اگر فراموش کردید که قرص را سر وقت هر روزه بخورید احتمال این هست که خوب پیشگیری نکند.
اگر از قرص های شیر دهی استفاده می کنید، در صورتی که مصرف قرص را در مدت زمان بعد از سه ساعت که از وقت مصرف کردنش می گذشت فراموش کردید، باید از راه پیشگیری از بارداری دیگری استفاده کنید برای ۴۸ ساعت، به طور مثال اگر شما هر شب قرص را ساعت هشت شب مصرف می نمودید اما تا نیمه شب فراموش کردید، شما باید قرص شب را مصرف کنید اما باید از یک راه پیشگیری دیگری هم استفاده کنید، همانند کاندوم برای ۴۸ ساعت بعد
اگر شما آدم فراموش کاری هستید تنظیم کردن یک زنگ هشدار روی گوشیتان یا قرار دادن آن در کنار مسواکتان می تواند کمک کننده باشد.
قرص را نیم ساعت بعد از غذا بخورید تا از حالت تهوع آن بکاهید.
۲- از نوع قرصی که می خورید آگاهی داشته باشید
قرص های ترکیبی در فازهای مختلفی تولید می شوند. در بعضی از آن ها میزان هورمون در طول ماه تغییر می کند اگر شما هر قرصی را غیر از قرص های تک فاز مصرف می کنید، ممکن است که دستورالعمل های اضافی را برای اینکه اگر قرصی را فراموش کردید بخورید داشته باشند و این وابسته به نوع قرصی که شما مصرف می کنید هستند.
قرص های تک فاز در تمام قرص ها میزان مشخصی از استروژن و پروژسترون دارند، اگر خوردن قرصی را فراموش کردید، به محض اینکه به خاطر آوردید آن را مصرف کنید و قرص روز بعدی را سر ساعت بخورید.
قرص های دو فاز سطح استروژن و پروژسترون آنها یک بار در ماه تغییر می کند.
قرص های سه فازه سطح استروژن و پروژسترون را هر هفت روز اولین سه هفته از مصرف قرص ها تغییر می دهند.
قرص های چند فازه سطح استروژن و پروژسترون را چهار بار در طول دوره تغییر می دهند.
۳- قرص های ترکیبی را با توجه به رژیم انتخابیتان مصرف کنید
قرص های ترکیبی می تواند دوز ادامه دار داشته باشد، بستگی به قرص ترکیبی دارد که شما مصرف می کنید، ممکن است قرص های مختلفی را در طول ماه با توجه به دستورالعمل های مصرف قرصتان، مصرف کنید .
برای قرص های ترکیبی ۲۱روزه شما هر روز یک قرص را سر زمان مشخص مصرف می کنید. برای هفت روز قرص ها را مصرف نخواهید کرد و عموما پریودتان را در این مدت تجربه خواهید کرد.
برای قرص های ۲۸ روزه ترکیبی ، شما برای ۲۸ روز هر روز یک قرص را سر زمان مشخص مصرف خواهید کرد، بعضی از قرص ها متشکل از هورمون نیستند و یا ممکن است که در آن ها فقط استروژن داشته باشد. ممکن است که بین ۴الی ۷روز خونریزی را در حین مصرف این قرص ها تجربه کنید.
برای قرص های ترکیبی ۳ماهه شما هر روز سر زمان مشخص یک قرص را تا ۸۴روز مصرف خواهید کرد، بعد شما برای ۷ روز قرص هایی را مصرف خواهید کرد که در آنها هورمون ندارند و یا فقط استروژن دارند. شما در هر سه ماه هفت روز خونریزی را تجربه خواهید کرد.
برای قرص های ترکیبی یک ساله، شما هر روز سر یک ساعت معین یک قرص تا مدت زمان یک سال مصرف خواهید کرد. شما ممکن است پریودهای کمی داشته باشید ، یا حتی پریود شدن را تجربه نکنید.
۴- به بدنتان اجازه بدهید به هورمون ها عادت کند
شما ممکن است در ماه اول علائم حاملگی را تجربه کنید، تا بدن شما به هورمون ها عادت کند ( سینه های ورم کرده، نوک سینه های حساس، حالت تهوع ) بعضی از قرص های ضد بارداری ممکن است که جلوی پریود شدن شما را بگیرند، پس مطمئن شوید که شما و دکترتان درباره قرصی که مصرف می کنید نقطه نظر مشترکی دارید.
اگر نگران هستید که ممکن است حامله باشید، می توانید از یک بیبی چک استفاده کنید. آن ها حتی وقتی قرص ضد بارداری مصرف می کنید دقیق هستند.
۵- مراقب لکه بینی باشید
حواستان به لکه بینی باشد ( خونریزی بین پریود ها) اگر از قرص هایی استفاده می کنید که شما را از پریود شدن باز می دارد یا حتی قرص هایی که به شما اجازه نمی دهند هر ماه پریود شوید می تواند منجر به لکه بینی شوند، این نرمال است. برای بدن شما یک مدت طول می کشد که به برنامه جدید عادت کنید و لکه بینی در طول سه ماه از بین می رود. اما ممکن است که تا ۶ ماه به طول بیانجامد.
لکه بینی با قرص های دوز پایین شایع تر است.
اگر قرص یک روز را از دست بدهید یا سر ساعت نخورید.
۶- مطمئن باشید قرص اضافی دارید
شما نمی خواهید قرص هایتان تمام شود، پس مطمئن باشید قبل از اینکه قرص هایتان تمام شوند با پزشکتان یک ملاقات دارید، عموما وقتی که شما تنها دو بسته قرص باقی مانده دارید باید با پزشکتان ملاقات کنید.
۷- انواع مختلف قرص های ضد بارداری را امتحان کنید اگر نوع اولی با شما سازگار نیست
از امتحان کردن برند های مختلف یا روش های مختلف پیشگیری نترسید. اگر دچار علائم پیش از قاعدگی دردناک شده اید یا حتی عوارض جانبی قرص هایی که دارید استفاده می کنید شما را اذیت می کنند راه های پیشگیری از حاملگی زیادی وجود دارند که با بعضی از آنها راحت تر می شود کنار آمد.
راه های پیشگیری هورمونی دیگر نیز چسب های استروژن و پروژسترون و حلقه ی واژینال است.
راه دیگری که بسیار ماندگار و موثر است آی یو دی ، ایمپلنت ها و تزریق های ضد بارداری هستند.
۸- مراقب واکنش های بد داروها باشید
اگر زردی، درد شکمی، درد قفسه سینه، درد پا، سردرد های شدید با مشکلات چشمی تجربه می کنید، به خصوص اگر سیگار می کشید بهتر است که وقتی داروهای ضد بارداری مصرف می کنید، سیگار کشیدن را ترک کنید. مصرف کردن همزمان هر دوی آنها شانس پیدا کردن مشکلات سلامتی همچون لخته های خون را بالا می برد.
۹- بدانید چه زمانی باید یک پزشک را ببینید
قرص های بارداری یک سری از عوارض را افزایش می دهند، اگر هر کدام از این ها را تجربه می کنید، با پزشکتان هر چه سریعتر تماس بگیرید:
سردرد های شدید و ادامه دار
تغییر یا کاهش بینایی
آئورا ( دیدن خط های روشن و چشمک زن)
بی حسی
درد شدید قفسه سینه
مشکل در تنفس
گیجی
درد شدید در ساق یا ران پا
زردی چشم یا پوست
رسیدگی به قرص های ضد بارداری فراموش شده
۱- سعی کنید هیچوقت فراموش نکنید که این قرص ها را بخورید، اما اگر این اتفاق پیش آمد جبران کنید
وقتی قرصی را فراموش می کنید، به محض به یادآوردن یک قرص را مصرف کنید، و قرص بعدی را سر وقت تعیین شده مصرف کنید. قرص های ترکیبی مشخص، مخصوصا قرص های چند فازه، ممکن است که دستورالعمل های اضافی داشته باشند که شما باید آن ها را دنبال کنید.
برای بیشتر قرص ها، اگر شما تا چند روز بعد یادتان نیامد، دو قرص در همان روز بخورید.
اگر خوردن قرص های دو روز فراموشتان شد، باید از یک نوع جلوگیری اضافی هم استفاده کنید (همانند کاندوم) تا وقتی که بسته قرص ها به اتمام برسند.
اگر قرصی را در طول اولین هفته مصرف بسته قرص ها فراموش کردید، باید از پیشگیری اورژانسی استفاده کنید تا حامله نشوید.
اگر شما به جای قرص های ترکیبی، قرص شیر دهی مصرف می کنید ( قرص هایی که تنها داخلشان پروژسترون دارند) بی نهایت مهم است که قرص را راس ساعت مصرف هر روزه بخورید. حتی جا به جا شدن چند ساعت مصرف قرص ممکن است به حامله شدن شما بیانجامد.
۲- با دکترتان در تماس باشید
اگر شما نمی دانید باید چه کار کنید وقتی خوردن یک قرص را فراموش کردید، یا می خواهید بدانید که آیا نیاز است از روش پیشگیری اورژانسی استفاده کنید ، با دکترتان تماس بگیرید. به او بگویید که دقیقا چه اتفاقی افتاده ( چند قرص فراموش کرده اید، چند روز قرصی نخورده اید و …)
چگونه باید قرص های فراموش شده یا مصرف نشده را جبران کنید بستگی به قرصی دارد که شما مصرف می کنید، پس در تماس بودن با دکترتان همیشه یک ایده ی خوب است.
۳- از گزینه های دیگر استفاده کنید وقتی مریض هستید
از یک روش دیگر پیشگیری استفاده کنید اگر مریض هستید و اسهال و استفراغ دارید، چون که ممکن است قرص در سیستم گوارش شما برای مدت کافی نماند تا اثر گذار باشد.
اگر در چهار ساعت گذشته که قرص مصرف کردید اسهال و استفراغ داشته اید، احتمال این هست که قرص در پیشگیری از حاملگی بی اثر باشد. پس از یک راه پیشگیری دیگر استفاده کنید درست همانند وقتی که مصرف کردن قرصی را فراموش کرده بودید.
اگر شما از یک اختلال غذا خوردن رنج می برید و دارو های تهوع آور یا ملین استفاده می کنید، خوردن قرص دهانی برای شما بی اثر است، از یک روش پیشگیری دیگر استفاده کنید. با دکترتان و یا یک روانکاو برای گرفتن کمک مشاوره کنید.
منبع:
دکتر سلامت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼