روش های درمانی کیست تخمدان، اطلاعات موردی
معمولا کیستها بافتهای سرطانی خوش خیمی هستند که با روشهای مختلفی قابل درمان میباشند.
معمولا کیستها بافتهای سرطانی خوش خیمی هستند که با روشهای مختلفی قابل درمان میباشند. معمولاً پزشک هنگام درمان به سایز کیست و محتوای داخلی آن (جامد، مایع یا مخلوط) توجه میکند . کیستهای پر از مایع معمولاً سرطانی نمیباشند. ولی کیستهای پر شده از مواد جامد یا مخلوط جامد و مایع احتیاج به آزمایشهای تکمیلی برای تعیین وجود سرطانی بودن کیست دارند.
روشهای درمان کیست تخمدان
- برخی از کیستها به صورت خود به خود از بین میروند و نیازی به هیچ گونه اقدام درمانی ندارند. این اتفاق معمولا در زمانی میافتد که زن هنوز در سن باروری باشد، در این موقع حجم کیست ایجاد شده تقریبا 2 یا 3 سانتی متر است که معمولاً این کیستها در ظرف 8 تا 12 هفته به صورت خود به خود از بین میروند.
- اگر قاعدگی یک خانم به دلیل وجود کیست تخمدان قطع شده باشد، درمان کیست تخمدان از طریق درمان دارویی و یا جراحی انجام میگیرد. اگر تغییری در اندازهی کیست تخمدان ایجاد شود (بزرگتر شود) باید فوراً درمان دارویی یا عمل جراحی انجام شود. در این مدت توصیه میشود که بیمار از مصرف نوشیدنیهای الکلی یا کافئین دار یا مصرف دخانیات جدا دوری کند. همچنین توصیه میشود که بیمار آب فراوان بنوشد تا سموم از بدن او دفع شوند.
- در برخی مواقع از روشهای درمانی دارویی استفاده میشود. استفاده از قرصهای ضد بارداری (داروهای هورمونی) میتواند یک راه درمانی برای از بین بردن کیست باشد. در حقیقت داروهای هورمونی باعث از بین رفتن کیستها نمیشوند، حجم کیستها را کاهش نمیدهند و هیچ تغییری در آن ها ایجاد نمیکنند. بلکه باعث میشوند هیچ گونه کیست جدیدی در تخمدان یا روی آن تشکیل نشود.
- در برخی از مواقع حجم کیست ایجاد شده بسیار فراتر از آن است که بتوان با روش دارویی درمان کرد. لذا پزشک مجبور است از روش جراحی برای از بین کیست تخمدان استفاده نماید. اگر آزمایشها و نمونهبرداری از بافت نشانگر بدخیم بودن آن است، ممکن است لازم باشد قسمتی از بافت تخمدان و یا در موارد پیشرفته کل تخمدان برداشته شود.
منبع:
لیلا سلطانی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼