درمان اختلال نعوظ، توسط طب آیروودایی
طب آیروودایی رویکردی همهجانبه و معطوف به کل بدن در مورد سلامت است. ریشه این رویکرد به هند باستان و هزاران سال پیش برمیگردد.
طب آیروودایی رویکردی همهجانبه و معطوف به کل بدن در مورد سلامت است. ریشه این رویکرد به هند باستان و هزاران سال پیش برمیگردد. این رویکرد از کاربرد مجموعهای از ترکیبات گیاهان دارویی، دستورالعملهای غذایی و ورزشهای خاص استفاده میکند. این طب جنبهها یا ارکان روحی و اجتماعی تندرستی فرد را در کنار سلامت جسمانی وی در مد نظر قرار میدهد.
اختلال نعوظ باعث میشود تا مردان برای حفظ نعوظ آلت تناسلی خود در طول سکس با مشکل مواجه شوند. اختلال نعوظ به ویژه در مردان سنین بالای چهل سال مشکلی شایع است. درمان اختلال نعوظ با تمرکز بر مشکلات زیربنایی روانشناختی و فیزیولوژیک که منفصل از عملکرد جنسی به نظر میرسند، صورت میگیرد. تحقیقات عنوانگر آنند که رویکردهای طب آیروودایی ممکن است به درمان اختلال نعوظ کمک کنند.
جینسنگ هندی
ویتانیا سومنیفرا / Withania somnifera یک گیاه دارویی است که استفاده از آن در طب آیروودایی رایج است. این گیاه در عین حال جینسنگ هندی و اشواگاندها نیز نامیده میشود. در تحقیق به این نکته پی بردهاند که این گیاه در بهبود تعداد اسپرم و باروری در مردان مفید است. جینسنگ هندی این بهبود را از طریق تنظیم سطح هورمون و ایجاد سلامت سلولی پدید میآورد.
این گیاه دارویی در عین حال برای ایجاد شفافیت ذهنی و کمک به کاهش استرس کاربرد دارد. این هر دو عامل بر علایم اختلال نعوظ تأثیر دارند.
ویتانیا سومنیفرا در داروخانهها و فروشگاههای مخصوص عرضه محصولات طب سنتی به فروش میرسد. در عین حال عصاره ریشه این گیاه یه شکل پودر و قرص در دسترس است. برای برخورداری از بیشترین میزان اثربخشی، استفاده از دوز بالای روزانه (تا 6000 میلیگرم در روز) توصیه میشود.
مارچوبه راسموسوس
مارچوبه راسموسوس / Asparagus racemosus گونه خاصی گیاه دارویی است که در نواحی مختلف هندوستان، نپال، و سری - لانکا رشد میکند. این گیاه به عنوان شاتاواری یا "علاج یکصد بیماری" شناخته میشود. ریشه شاتاواری در معجونهای دارویی متعددی در طب آیروودایی موسوم به آیروودیک واجیکارانا به کار میرود: این ترکیب از نظر لغوی به معنی بهبود دهنده عملکرد جنسی و سلامت است.
برخی مطالعات اثربخشی این گیاه دارویی را در بهبود سیستم تولید مثل مردان بر اثر قابلیت آن در بهبود سیستم گردش خون و آرام کردن عصبها نشان دادهاند. هر دوی این فواید میتواند کمکی برای مردان دچار اختلال نعوظ باشد. در سنت آیروودایی، در عین حال این باور هست که در استفاده کنندگان از این داروی گیاهی نوعی تقویت کننده قوه باه یا غریزه جنسی هست که باعث تقویت عشق و صمیمیت میشود.
عصاره مارچوبه راسموسوس به شکل تنتور و پودر در دسترس است، اما در مورد میزان مصرف روزانه بهینه آن اگر نه هیچ، دستکم تحقیق اندکی وجود دارد.
موصلی سفید / Safed musli یا کلوروفیتوم بوریویلیانوم نیز یک داروی واجیکارانا (بهبود دهنده عملکرد جنسی و سلامت) است. این گیاه دارویی در مطالعات متعدد اثرات تقویت کننده قوای جنسی از خود نشان داده است و برخی تحقیقات عنوان کردهاند که گیاه دارویی مزبور باعث افزایش تعداد اسپرم میشود. دوز توصیه شده روزانه ۲ گرم به ازاء هر روز است. این گیاه به اشکال قرص و پودر در بازار دارویی موجود است.
دارچین کاسیا
دارچین کاسیا / Cassia cinnamon نوعی عصاره دارچین است که از پوست درختی همیشه سبز که در برخی نواحی هندوستان میروید استخراج میشود. عصاره شاخه سیناموموم کاسیا برخی از اوقات دارچین کاسیا یا دارچین چینی نامیده میشود. چنین گفته میشود که این عصاره باعث بهبود عملکرد جنسی میگردد.
دارچین کاسیا با انواع دارچین اغلب مورد استفاده به عنوان چاشنی غذایی تفاوت دارد. این بدان معنی است که یافتن پودر دارچین کاسیای زمینی آسان نیست. از این رو مردم باید مطمئن شوند که در هنگام خرید این گیاه دارویی نوع اصلی آن را میخرند.
در عین حال به یاد داشتن این موضوع مهم است که در مورد حداکثر دوز مصرف این گیاه دارویی و اینکه برای بهبود اختلال نعوظ چه مقدار از آن باید مصرف گردد دانش کافی وجود ندارد.
یوگا
برای دستیابی به تمامیت فواید روش درمانی آیروودایی در مورد هر اختلال مرتبط به سلامت، فعالیت جسمانی باید بخشی از برنامه درمانی محسوب شود. تمرینات یوگا در مورد فواید سلامت آن به شکل روزافزون در دست تحقیق قرار دارد. یوگا ترکیبی از حرکات کششی، تمرکز، و مدیتیشن است که جریان خون را بهبود بخشیده و میزان استرس را کاهش میدهد.
فواید مرتبط به سطح استرس ممکن است برای بهبود علایم اختلال نعوظ کافی باشد اما در عین حال نشان داده شده است که یوگا برای تقویت سطح سالم تستوسترون مفید است. اگر میزان سلامت فرد برای مشارکت در تمرینات سبک اروبیک کافی به نظر برسد وی میتواند در هر زمانی از طریق حضور در یک کلاس تحت هدایت یک یوگی یا حتی پیگیری تمرینات یوگا از طریق DVD یا اپلیکشنهای موجود، این تمرینات را در محیط خانه انجام دهد.
ریسکهای طب آیروودایی
مطالعات متعددی به ویژه در طول یک دهه اخیر بر میزان اثربخشی طب آیروودایی تمرکز کردهاند. اما در مورد دوز کامل داروهای گیاهی مورد بحث و فعل و انفعالات محتمل آنها با دیگر داروهای گیاهی و داروهای شیمیایی دانش کافی وجود ندارد. خوددرمانی برای اختلال نعوظ با استفاده از ترکیب داروهای گیاهی مورد بحث ممکن است در معرض توجه باشد اما در صورت عدم مشورت قبلی با پزشک این امکان وجود دارد که نتایج غیر قابل پیشبینی از آب درآیند.
دورنما
کاربرد یک رویکرد جامع و معطوف به کلیت بدن در مورد اختلال نعوظ دارای برخی فواید آشکار است. این رویکرد در مقایسه با استفاده از داروهای سنتتیک مثل وایاگرا دارای هیج عارضه جانبی ناگواری نیست. در عین حال به نظر میرسد که نگرانی اندکی در مورد اثرات درازمدت کاربرد این گیاهان دارویی مطرح است، که این بدان معنی است که آزمودن یا تجربه کردن ترکیبات مختلف برای درمان اختلال نعوظ باید به عنوان یک گزینه مطرح باشد.
استفاده از یوگا برای بهبود تاب و توان ذهنی و خلاص شدن از شر استرس میتواند به عنوان مکملی برای این گیاهان دارویی مؤثر در درمان اختلال نعوظ در رویکردی همهجانبه در مورد اختلال مزبور در مد نظر قرار گیرد.
به هر حال روش مورد بحث برای درمان اختلال نعوظ به اندازه دیگر روشهای مطرح در مکتب پزشکی غربی مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراین کماکان این موضوع اهمیت دارد که فرد دچار اختلال نعوظ برای درمان مشکل خود با پزشک مرتبط باشد به شکلی که بهبود سلامت جنسی خود را بتواند پیگیری نماید.
منبع:
مهرین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼