قرص ویزان برای اندومتریوز، کی تجویز می شود؟
قرص ویزان (visanne) از داروهای هورمونی است که برای درمان و یا پیشگیری از پیشرفت بیماری آندومتریوز توسط پزشک تجویز میشود.
قرص ویزان (visanne) از داروهای هورمونی است که برای درمان و یا پیشگیری از پیشرفت بیماری آندومتریوز توسط پزشک تجویز میشود. لکهبینی، افسردگی و سردرد برخی از عوارض مصرف این داروست.
آندومتریوز یکی از بیماریهای شایع در میان خانمهاست که به معنی رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم است. این بیماری علاوه بر اختلال در روند طبیعی قاعدگی و همچنین دردهای لگنی که برای بیمار ایجاد میکند، می تواند موجب مشکلات دیگری نظیر ناباروری هم بشود. این در حالی است که اکثر زنانی که جهت درمان به مراکز درمانی و مطبهای پزشکان مراجعه میکنند، از ابتلا به اندومتریوز مطلع نیستند. متاسفانه این بیماری به سختی تشخیص داده میشود و به همین دلیل برخی افراد متحمل هزینههای قابل اجتناب درمان ناباروری میشوند؛ در حالیکه میتوانند با درمان این بیماری به راحتی باردار شوند. از آنجایی که برخی بانوان با سندروم قبل از قاعدگی مواجه هستند، اغلب تصور میکنند دردهای لگنی که به آن مبتلا شدهاند مربوط به قاعدگی آنهاست؛ در صورتیکه این مورد همیشه درست نبوده و بهتر است در صورت مواجه شدن با چنین دردهایی قبل از آنکه دیر شود و این بیماری، تخمدانها و دیگر اندامهای داخلی را درگیر کند برای بررسی به مراکز تخصصی مراجعه کنند. پزشک با معاینه بیمار و تشخیص بیماری میتواند درمانهای دارویی مناسب را برای بیمار آغاز کند. قرص زیان یکی از
این داروهاست که در ادامه قصد آشنایی با آن را داریم.
قرص ویزان چیست؟
قرص ویزان از داروهایی است که حاوی هورمون پروژسترون بوده و به منظور درمان و یا پیشگیری از پیشرفت بیماری آندومترویوز در خانمها مورد استفاده قرار میگیرد. آندومتریوز بیماری مزمن و شایعی است که طی آن بافتهای داخل رحم که آندومتر خوانده میشود، به اشتباه در جایی خارج از رحم قرار میگیرد. طی تحقیقات انجام شده در حدود ۴۰ درصد زنان به این مشکل دچار هستند که رایجترین عوارض آنها، درد موقع پریود ماهانه یا نازایی و دردهای مزمن لگنی است. مصرف روزانه داروی زیان منجر به کاهش بافت اندومتر شده و مشکلاتی مثل درد لگن و خونریزی دردناک ماهانه را کاهش میدهد.
نامهای دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
- نامهای دیگر: Dienogest
- موارد مصرف: درمان اندومترویز
- عوارض: سردرد، افسردگی، اختلالات خواب، میگرن، اضطراب، آکنه، آلوپسی، تغییرات در سینهها، افزایش وزن، کیست تخمدان، تغییر تمایلات جنسی، تهوع، درد شکمی، خونریزی واژینال یا لکه بینی، ضعف عضلانی، حساسیت به نور
- تداخل دارویی: سایر داروهای هورمونی، آسیترتین، دارو های ضد انعقاد خون مثل وارفارین، داروهای ضد دیابت، اپرپیتانت، آرتمتر، آتازاناویر، باربیتوراتها، بکساروتن، بوسپرویر، بوسنتان، داروهای ترومبوژنیک، کلوبازام، داروهای ضد تشنج (کاربامازپین، توپیرامات، والپروئیکاسید، لاموتریژین، فنی توئین و...)، داروناویر، دفرازیروکس، افاویرنز، فلبامات، گریزئوفولوین، میفپریستون، نلفیناویر، نویراپین، سلژیلین، تالیدوماید، ترانگزامیک اسید، وریکونازول
مقدار و نحوه مصرف قرص ویزان
در خصوص نحوه مصرف این دارو، حتما باید با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید. به طور معمول همزمان با شروع قاعدگی هر روز یک قرص به مدت ۲۸ روز مصرف میشود.
نکاتی که در رابطه با مصرف قرص ویزان باید بدانید
- اگر دچار خونریزیهای نامشخص و غیرمعمول واژینال هستید، از این دارو استفاده نکنید.
- در صورتی که سابقه هر نوع حساسیت را نسبت به این دارو دارید و همچنین در صورت داشتن حساسیت به هر ماده دیگری مانند غذاها، مواد نگهدارنده یا رنگها، به پزشک خود اطلاع دهید.
- چنانچه سابقه ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت، بیماریهای قلبی-عروقی، کبدی، میگرن یا اختلال بینایی دارید، قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.
- این دارو در افراد با فشار خون بالا، افسردگی و یا افراد با اضافه وزن بالا، با احتیاط باید مصرف شود.
- وضعیت فشار خون و کلسترول خون بیمار در مدت مصرف این دارو، باید تحت نظر قرار گیرد.
- از آنجاییکه قرص ویزان خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش میدهد؛ پیش از شروع مصرف این دارو و طی درمان، باید معاینات و آزمایشات سنجش تراکم استخوان بصورت منظم و دورهای انجام شود.
- طی درمان با این دارو در صورت بروز سردرد شدید، اختلال در بینایی، درد قفسه سینه یا بالای شکم، سرفه، درد پا یا کشیدن پا هنگام راه رفتن و...) لازم است دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
- قرص زیان نباید در دوران بارداری، مصرف شود.
- فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی)، در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
- در صورتی که استفاده از یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری، داروی خود را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کنید و به برنامه دارویی خود بازگردید.
- دارو را دقیقا مطابق با دستور پزشک، مصرف کنید.
منبع:
مجله اینترنتی ستاره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼