بهترین راه های جلوگیری از بارداری، کدومش مناسب شماست؟
راه های بسیاری برای جلوگیری از بارداری وجود دارد اما این مهم است که بدانید کدام راه و یا روش برای شخص شما مناسب است.
راه های بسیاری برای جلوگیری از بارداری وجود دارد اما این مهم است که بدانید کدام راه و یا روش برای شخص شما مناسب است. در این مقاله به بررسی راه های مختلف جلوگیری از بارداری می پردازیم.
کشتن اسپرم با مواد شیمیایی
یک ماده ژل مانند که جاوی مواد شیمیایی برای از بین بردن اسپرم می باشد را قبل از داشتن رابطه جنسی به وازن خود وارد کی کنید. بعضی از نمونه ها باید 30 دقیقه قبل از رابطه جنسی وارد واژن شوند تا نتیجه مورد نظر گرفته شود. اگر اغلب از این ماده استفاده کنید ممکن است باعث التهاب واژن و عفونت ان شود.
استفاده از کاندوم زنانه
کاندوم های زنانه از جنس لاتکس می باشند که وارد بدن خانم می شود و از بارداری در حین داشتن رابطه جنسی جلوگیری می کند. از جمله مزایای کاندوم زنانه این است که از برخی بیماری های مقاربتی شما را در امان نگه می دارد. ارزان است و اگر به درستی استفاده شود شما را از بارداری ناخواسته دور می کند.
استفاده از کاندوم داخلی زنانه
این کاندوم از جنس پلاستیک بسیار نازک می باشد. خانم می تواند 8 ساعت قبل از رابطه جنسی آن را وارد بدن خود کند. برای استفاده از ان کافیست انگشت خود را در حلقه انتهای کاندوم قرار داده و آن را به داخل وازن هدایت کنید. لازم به ذکر است که کاندوم های زنانه به خوبی کاندوم های مردانه عمل نمی کنند. از جمله مزایای این کاندوم نیز جلوگیری از بیماری های مقاربتی است. بررسی ها نشان داده است که فقط 21 درصد از بارداری جلوگیری می کند. یک بار مصرف است.
استفاده از دیافراگم برای بستن دهانه رحم
دیافراگم مورد استفاده برای بستن دهانه رحم بیضی شکل و از جنس پلاستیک است که خانم ها قبل از رابطه جنسی باید وارد دهانه رحم خود کنند. گزارشات حاکی از ان است که از ۱۰۰ زن که از دیافراگم استفاده کرده اند، ۱۶ نفر از انها باردار شده اند. از مزایای آن این است که ارزان است و به مزت دو سال قابل استفاده است. از معیب آن شاید این باشد که باید توسط پزشک قرار داده شود. محافظتی در برابر بیماری های مقاربتی ندارد و در طول دوره عادت ماهانه قابل استفاده نمی باشد.
استفاده از کلاهک دهانه رحم
به این وسیله FemCap نیز گفته می شود. شبیه دیافراگم است اما کوچکتر. در دهانه رحم قرار می گیرد و از بیماری های مقاربتی جلوگیری نمی کند و توسط پزشک باید جاگذاری شود. همچنین در حین دوره عادت ماهانه قابل استفاده نیست. اما به مدت 48 ساعت می تواند در محل باشد.
اسفنج جلوگیری از بارداری
این اسفنج از فومی که حاوی مواد از بین برنده اسپرم است، ساخته شده است. خانم ها می توانند ۲۴ ساعت قبل از رابطه جنسی ان را در دهانه رحم خود قرار دهند. نحوه جاگذاری آن همانند FemCap است اما نیازی به پزشک نیست و شخصا می توانید ان را جاگذاری کنید. از معایب ان سختی جاگذاری ان می باشد. از بیماری های مقاربتی محافظت نمی کند و نمی توانید از آن در دوره پریود استفاده کنید.
قرص های ضد بارداری
رایج ترین و قوی ترین راه برای جلوگیری از بارداری استفاده از قرص های ضدبارداری است. اگر به موقع و درست استفاده شود بیشترین تاثیر را نسبت به دیگر روش ها دارد. تنها 8% از افرادی که از آن استفاده کردند باردار شده اند. از جمله مزایای آن برای خانم ها این است که دوره پریودی آرام تری را سپری می کنند. البته در برابر بیماری های مقاربتی محافظتی ندارند ممکن است برخی عوارض مانند: لکه بینی، فشا خون بالا و لختگی خون ایجاد کند. بنابراین همه بانوان امکان استفاده از ان را ندارند و باید به این نکات توجه کنند.
برچسب های ضد بارداری
یکی از راه های جلوگیری از بارداری استفاده از برچسب های ضدبارداری یا اصطلاحا پچ های ضد بارداری هستند که معمولا ان را به پوست بدن خانم ها می چسبانند تا از بارداری ناخواسته آنها جلوگیری شود. دقت کنید که هر برچسب باید هر هفته یک پچ جدید را بر روی پوست خود بچسباند. همچنین، به خاطر داشته باشید که طول استفاده از پچ های جلوگیری از بارداری به مدت ۳ هفته و به طور مداوم می باشد. این برچسب ها همانند ضرص های ضد باردرای هورمون هایی را ازاد می کنند که از طریق پوست جذب می شوند.
تزریق هورمون
این تزریق Depo-Provera نامیده می شود و به مدت 3 ماه از بارداری محافظت می کند. تاثیر گذاری بالایی دارد و باید 4 بار در سال تزریق شود. در برابر بیماری های مقاربتی هیچگونه محافظتی ندارد.
ایمپلنت های ضد بارداری
ایمپلنت های ضد بارداری یک میله باریک است که توسط دکتر زیر پوست بازوی زن قرار داده می شود. همانند روش قبلی هورمون های ضد باردرای را در بدن ازاد می کند. به مدت ۳ سال از برداری جلوگیری می کند و سپس باید از بدن خارج شود. از معایب ان به قیمت بالای آن اشاره می شود . ممکن است عوارضی مانند خونریزی های نامنظم را به همراه داشته باشد و همچنین در برابر بیماری های مقاربتی محافظتی ندارد.
منبع:
الو دکتر
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼