۲۰۵۱۰۱
۱۱۰۹
۱۱۰۹

عفونت های مخمری واژن، روش پیشگیری دارند؟

عفونت های مخمری به خصوص عفونت های مخمری واژن نسبتا شایع هستند.

عفونت های مخمری به خصوص عفونت های مخمری واژن نسبتا شایع میباشند. گرچه مخمرها فقط واژن را درگیر نمیکنند و میتوانند آلت تناسلی مردانه و سایر نقاط بدن از قبیل دهان و گلو را تحت تاثیر قرار دهند.اغلب رشد بیش از حد کاندیدیا دلیل عفونت مخمری میباشد. کاندیدیاها خانواده ای از مخمرها هستند که به طور طبیعی پوست را درگیر میکنند و معمولا در مقادیر کم بی آزار هستند. مخمرها بخشی از قلمرو قارچ ها هستند.در ادامه روش هایی برای مقابله شایع ترین عفونت های مخمری آورده شده است.

پیشگیری از عفونت های مخمری واژن
امکان دارد که افراد مستعد عفونت های مخمری مکرر بوده و یا از لحاظ ژنتیکی در معرض این عفونت ها باشند. با این ‌حال روش های پیشگیری میتوانند تاثیر زیادی در مقابله با مخمرها داشته باشند.

پیشگیری از عفونت های مخمری تناسلی
برای‌پیشگیری از این عفونت ها، رعایت اقدامات زیر توصیه میشود:
پرهیز از رابطه جنسی در صورت ابتلا شریک جنسی به مخمر، حتی در صورت عدم وجود علائم فعال. عفونت های مخمری می توانند از فردی به فرد دیگر منتقل شده و همچنین از یک بخش بدن به بخش دیگر مثلا از ناحیه تناسلی به دهان منتقل شوند.
شستن ناحیه تناسلی از جلو به عقب جهت جلوگیری از اضافه شدن میکروب‌ ها به واژن یا وارد شدن آنها به مسیر ادراری.
استفاده از لباس زیر های نخی و تعویض مکرر آن،همچنین لباس های نخی گشاد. لباس های تنگ منجر به رطوبت و اصطکاک پوستی شده و زمینه را برای رشد بیش از حد مخمرها فراهم‌ میکند.
شست لباس زیر در آب داغ و اضافه کردن سفید‌کننده در صورت لزوم. استفاده از شوینده های ملایم بدون رنگ و بو، این شوینده ها خاصیت تحریک کنندگی پوست کمتری دارند.
خشک کردن کامل حوله حمام و پرهیز از استفاده مجدد حوله خیس.
مصرف غذاهای تنظیم کننده فلور نرمال بدن لز جمله ماست‌های پرو‌بیوتیک حاوی لاکتو‌باسیل اسیدو‌فیلوس که از باکتری های نرمال بدن میباشد.
استفاده از مکمل های پرو‌بیوتیک و اطلاع به پزشک در مورد نوع مکمل مصرفی.
استفاده از داروهای ضد قارچ( فلو‌کنازول) در صورت تجویز.
در صورتی که مستعد عفونت های مخمری هستید، با دکتر یا داروساز مشورت کنید.
لازم به ذکر است که تاثیر و بی خطر بودن درمان های تکمیلی از قبیل مصرف ماست پرو‌بیوتیک، سیر و روغن درخت چای، از لحاظ پزشکی ثابت نشده است، با اینحال برخی افراد به موثر بودن آنها اعتقاد دارند. حتما پزشک را از تمامی مکمل ها و داروی مورد استفاده خود مطلع کنید.

پیشگیری از برفک دهان و گلو
جهت پیشگیری از برفک دهان و گلو، بهداشت دهانی مناسب مورد نیاز میباشد، داروهای ضد قارچ نیز میتوانند جهت درمان عفونت های مکرر مفید باشند. راهکار های پیشگیری عبارتند از:
جلوگیری از خشکی دهان جهت مقابله با به وجود آمدن پلاک و عفونت های مخمری.
استفاده از مسواک و نخ دندان روزانه حداقل یک بار.
مراجعه منظم به دندان پزشک جهت چک آپ.

شایع ترین عفونت های مخمری
سه عفونت مخمری شایع عبارتند از:
عفونت مخمری تناسلی
برفک دهان
برفک گلو

عوامل دخیل در عفونت های مخمری در واژن
شناخت عوامل دخیل در عفونت مخمری میتوانند در مقابله با این عفونت ها کمک کننده باشد. با اینکه عفونت های مخمری در هر سنی و در تمامی افراد روی می دهند، یک سری ریسک فاکتورها باعث افزایش احتمال ابتلا به این عفونت ها میشوند.
علت عفونت مخمری رشد بیش از حد مخمرها می باشد، بنابراین وجود مخمر‌های زیاد در بدن میتوانند منجر به افزایش ریسک ابتلا شود.
سایر عوامل عبارتند از:
مصرف آنتی بیوتیک: انتی بیوتیک ها علاوه بر از بین بردن باکتری های مضر باعث کشته شدن باکتری های مفید بدن نیز میشوند، این باکتری ها از رشد بیش از حد کاندیدیاها جلوگیری نیککند و در نتیجه باز از بین رفتن آن‌ها زمینه جهت تکثیر کاندیدیا‌ها فراهم میشود.
مصرف قرص های ضد بارداری با استروژن بالا: این قرص ها میتوانند به رشد بیش از حد مخمرها منجر شوند، زنان باردار نیز به دلیل داشتن استروژن بالا در معرض ابتلا به عفونت های مخمری هستند.
رطوبت: مخمر ها و سایر قارچ ها در شرایط مرطوب و خیس به سرعت رشد میکنند.
لباس های مرطوب: لباس های خیس از عرق یا حوله خیس میتوانند منجر به مرطوب شدن ناحیه تناسلی شده و زمینه را برای رشد مخمرها فراهم کنند.
ابتلا به بیماری های خاص: از قبیل دیابت یا نقص سیستم ایمنی نیز میتوانند باعث افزایش ریسک عفونت های مخمری شوند.

نتیجه گیری
درمان عفونت های مخمری خفیف به خصوص در مراحل اولیه بسیار آسان است، عفونت های شدیدتر یا راجعه ممکن است به زمان بیشتری جهت درمان نیاز داشته باشند. در صورت برگشت و یا بدتر شدن علائم عفونت، پزشک را مطلع کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.