تزریق واکسن اچ پی وی، مزایا و عوارض جانبی
ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) نزدیک به ۸۰ میلیون نفر از مردم در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد.
ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) نزدیک به ۸۰ میلیون نفر از مردم در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد. ویروس می تواند از طریق تماس پوست به پوست یا از طریق فعالیت جنسی منتقل شود.
اگرچه HPV غالبا به خودی خود از بین می رود، اما انواع خاصی می توانند باعث نگرانی پزشکی شوند، از زگیل تناسلی گرفته تا سرطان دهانه رحم.
واکسن HPV یک واکسن ایمن و مؤثر است که می تواند کودکان و بزرگسالان را از بیماری های مرتبط با HPV محافظت کند.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) توصیه می کند که افراد متقاضی پیشگیری از واکسن را در حدود 11 یا 12 سالگی انجام دهند. این تضمین می کند که آنها قبل از اینکه در معرض ویروس قرار بگیرند، از HPV محافظت می شوند. شما می توانید واکسن را تا سن 45 سالگی دریافت کنید.
مزایای واکسن HPV چیست
واکسن HPV می تواند در برابر انواع HPV ۱۶ و ۱۸ محافظت کند، که هر دو می توانند منجر به سرطان های خاصی شوند.
برخی از واکسن ها همچنین می توانند در برابر انواعی که باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند، محافظت کنند.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) سه واکسن را برای محافظت در برابر HPV تأیید کرد. این واکسن ها عبارتند از: Gardasil ، Gardasil ۹ و Cervarix. هر کدام بسته به سن، شامل یک سری دو یا سه تزریق به عضله طی شش ماه است.
از سال 2016، تنها واکسنی که در آمریکا استفاده می شود، Gardasil 9 است. Gardasil 9 بیشترین انواع HPV را از بین سه واکسن هدف قرار داده است. برای بهره مندی کامل از واکسن، دریافت همه تزریقات ضروری است.
هر یک از این واکسن ها از HPV در مقابل انواع ۱۶ و ۱۸ محافظت می کنند. این دو نوع عفونت پرخطر محسوب می شوند زیرا می توانند منجر به سرطان دهانه رحم، سرطان واژن یا سرطان مقعد شوند.
واکسنهای Gardasil همچنین در برابر انواع 6 و 11 محافظت می کنند.
به طور کلی، این مهمترین جوانب واکسن HPV است: می تواند در برابر سرطان و زگیل های دستگاه تناسلی محافظت کند.
آیا واکسن HPV عوارض جانبی دارد
واکسن HPV می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. با این حال، این موارد نادر است. تا به امروز، هیچ عوارض جانبی جدی ناشی از واکسن ها نشان داده نشده است.
واکسن HPV در برابر برخی از انواع سرطانهای HPV محافظت می کند، اما نه همه.
احتمالاً مهمترین "ترکیب" برای واکسن HPV عوارض جانبی بالقوه است. به گفته برخی منابع معتبر، عوارض جانبی رایج نیست.
بیشتر افراد واکسن HPV را بدون عوارض جانبی جدی دریافت می کنند. عوارض خفیف تا متوسط بیشتر اتفاق می افتد اما هنوز هم شایع نیست. عوارض خفیف تا متوسط می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد یا تورم در محل تزریق
- تب خفیف
- سردرد
- خستگی
- درد عضلانی
- درد مفاصل
- غش
- حالت تهوع
- استفراغ
- درد در شکم
- اسهال
اگر واکسن دریافت کرده اید و هر یک از این عوارض جانبی یا سایر علائم غیرمعمول را دارید و یا اگر علائم پابرجاست، باید با پزشک خود صحبت کنید.
برخی افراد نگران این هستند که واکسیناسیون HPV ممکن است عوارض جانبی جدی داشته باشد یا اثر طولانی مدت داشته باشد، مانند مشکلات باروری.
مطالعات بزرگ متعدد منتشر شده در سال 2013 ، 2014 ، و 2016 واکسیناسیون HPV نشان داد که این واکسن به اندازه هر واکسیناسیون دیگر بی خطر است.
این مطالعات همچنین تأیید می کنند که افرادی که این واکسن را دریافت می کنند، در معرض خطر بیشتر حوادث منفی قرار ندارند. در مقایسه با دریافت هر واکسن دیگر، چه بلافاصله پس از واکسیناسیون و چه در آینده طولانی مدت در هر صورت انجام این واکسن مفید و تا حدی ضروری است.
واکسن HPV بر باروری تأثیر نمی گذارد و ممکن است باروری را در برخی از زنانی که در معرض بیماری های مقاربتی قرار دارند، بهبود بخشد.
یکی دیگر از مشکلات واکسن های HPV این است که آنها در انجام کارهایی محدود هستند:
واکسنها فقط از برخی سرطانهای مرتبط با HPV جلوگیری می کنند. بنابراین، بسیار ضروری است که زنان هنوز هم یک آزمایش معمول پاپ اسمیر را انجام دهند تا هرگونه علائم سرطان دهانه رحم را بررسی کنند.
واکسن ها از سایر عفونت های مقاربتی (STI) محافظت نمی کنند و بیماری های عفونی یا عفونت های موجود HPV را درمان نمی کنند. برای جلوگیری از انتقال بیماری های مقاربتی، همچنان باید از کاندوم یا سایر روشهای مانع استفاده کنید.
عوامل خطر برای HPV چیست
اگر افراد واکسینه نشوند چه کسانی بیشتر از همه در معرض HPV قرار دارد؟ در صورت عدم واکسن، چندین عامل وجود دارد که می تواند شما را در معرض خطر HPV قرار دهد. این موارد شامل موارد زیر است:
- رابطه جنسی بدون کاندوم
- شرکای جنسی چندگانه
- زخم ها یا پوست باز
- تماس با زگیل مسری
- روال استعمال سیگار یا جویدن تنباکو، که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند
- سیستم ایمنی بدن به خطر بیفتد
- رژیم غذایی با ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مهم کم
- خوشبختانه بسیاری از این عوامل خطر را می توان کنترل کرد.
روش های دیگر برای پیشگیری از HPV
به طور کلی، بهترین راه برای جلوگیری از HPV واکسینه شدن است. راه های دیگر جلوگیری از ابتلا به ویروس شامل موارد زیر است:
در زمان رابطه جنسی از کاندوم یا سایر روشهای مانع استفاده کنید. کاندوم ها، سدهای دندانی و سایر انواع محافظت در برابر مانع می توانند خطر انقباض یا انتقال HPV را کاهش دهند.
برای زنان: غربالگری روزمره را برای سرطان دهانه رحم انجام دهید. پزشکان می توانند با غربالگری منظم سرطان دهانه رحم که از طریق تست پاپ اسمیر انجام می شود، تغییرات غیر طبیعی سلول را در زنان بین ۲۱ تا ۶۵ سال مشاهده کنند.
رژیم غذایی سالم را حفظ کنید. یک منبع مطالعه معتبر، کمبود اسید فولیک را به عفونت HPV مرتبط کرده است. همچنین مصرف زیاد مواد مغذی گیاهی (از جمله ویتامین C) را با کاهش خطر سلولهای پیش سرطانی دهانه رحم مرتبط دانست.
نتیجه گیری
اگرچه HPV به طور کلی به خودی خود از بین می رود، برخی از ویروس ها می توانند در شرایط جدی تر باعث سرطان دهانه رحم شوند.
واکسن HPV می تواند از کودکان تا 11 سال و بزرگسالان تا 45 سال محافظت کند. این واکسن بیشترین طرفدار را در بین مردم دارئ. عوارض جانبی آن نیز تا به امروز بسیار نادر است.
اگر در مورد واکسن HPV از جمله جوانب مثبت یا منفی آن سؤالی دارید، با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند در مورد واکسن اطلاعات بیشتری به شما بگویند و در مورد اینکه آیا برای شما یا فرزندتان مناسب است، به شما توصیه هایی کنند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼