۲۱۷۱۰۲
۱۳۷۸
۱۳۷۸

علائم بارداری در شیردهی، هفت نشانه

اگر به نوزادتان شیر می دهید ممکن است بازگشت سیکل قاعدگیتان ۱۳ تا ۱۶ ماه طول بکشد، اما همیشه در این دوران تخمک گذاری متوقف نمیشود.

متاسفانه بارها با مادران شیردهی مواجه شده ام که تصور میکنند تا زمانیکه شیر میدهند باردار نمیشوند.تا زمانیکه این باور اشتباه در میان زنان جامعه رواج داشته باشد ما شاهد مادرانی هستیم که دو کودک کوچک با اختلاف سنی بسیار کم دارند.بارداری ناخواسته در دوران شیردهی به علت همین باور اشتباه بسیار زیاد اتفاق میافتد.اما حقیقت این است که ،در دوران شیردهی احتمال تخمک گذاری وجود دارد ،این بدین معناست که در صورت داشتن رابطه جنسی محافظت نشده ممکن است بارداری اتفاق بیفتد.به تقویم سیکل قاعدگی خود توجه کنید.
اگر نوزادتان را با شیر خود تغذیه میکنید ممکن است بازگشت سیکل قاعدگیتان ۱۳ تا ۱۶ ماه پس از زایمان طول بکشد.اما همیشه در این دوران تخمک گذاری متوقف نمیشود و امکان دارد که تخمدان های شما با توجه به اینکه هنوز سیکل های قاعدگی برگشته یا مرتب نشده شروع به تخمک گذاری کنند.همان طور که میدانید از یک روز قبل تا ۳ روز بعد از آزاد شدن تخمک بیشترین احتمال بارداری وجود دارد.از آنجا که یکی از نشانه های اولیه بارداری قطع دوره های پریود است و این نشانه در دوران شیردهی ممکن است با آمنوره شیردهی یا همان پریود نشدن در دوران شیردهی همزمان باشد،مادران باردار متوجه بارداری خود نمیشوند و بعد از گذشت مدت زمان طولانی با فهمیدن خبر بارداری و سن بارداریشان شوکه خواهند شد.
بهتر است اگر خیال باردار شدن در دوران شیردهی را ندارید ،حتما با پزشک یا مامای خود در این مورد مشورت کرده و با توجه به شرایط بهترین روش را برای جلوگیری از بارداری انتخاب کنید.روش هایی که تاثیر منفی روی کیفیت و کمیت شیر مادر ندارند مثل ای یو دی و یا قرص مینی پیل یا همان قرص شیردهی .کاندوم هم میتواند انتخاب خوبی برای این دوران باشد.

هفت علامت شایع بارداری در دوران شیردهی
هفت علامت شایع بارداری در دوران شیردهی عبارتند از:

1.خستگی
بعد از زایمان به تدریج و با گذشت زمان،سطح انرژی شما به حد طبیعی برمیگردد.ولی اگر ناگهان احساس خستگی شدید میکنید و این خستگی در طول روز و با انجام کارهای عادی روزمره به سراغتان می آید و احساس میکنید بیش از حد طبیعی نیاز به استراحت دارید به بارداری مجدد فکر کنید.زیرا این خستگی غیر عادی میتواند نشانه بارداری باشد.شدت خستگی معمولا بیش از چیزی است که در بارداری اول تجربه کرده اید و از ابتدای بارداری به سراغتان می آید.مادرانی که عادت به قدم زدن یا پیاده روی دارند ممکن است تئان و قدرت بازگشت به منزل را نداشته باشند یا کارهای روزانه و معمول که همیشه انجانم میدادند مانند جارو و تی کشیدن به شدت موجب خستگی آنها شود.

2.افزایش تشنگی
زمانیکه در دوران شیردهی،باردار میشوید احساس تشنگی زیادی میکنید.شیردهی و همزمانی آن با رشد یک جنین در رحمتان ممکن است باعث شود احساس تشنگی شدیدی را تجربه کنید که قبلا با آن روبرو نشده اید.پس در صورت احساس تشنگی شدید احنمال بارداری را بدهید.

3.درد نوک یا کل پستان
اغلب اوقات مادر شیردهی را عامل سوزش و درد پستان میداند که امری شایع و معمول به حساب می آید.اما اگر درد و سوزشی دارید که نسبت به قبل بیشتر شده است و با وجود شیردهی منظم به نوزادتان این درد کم نشده و ادامه دارد پس به بارداری شک کنید،زیرا درد و ناراحتی در پستان از علایم اولیه بارداری به حساب می آید.

4.گرفتگی عضلات شکم
متاسفانه درد و گرفتگی عضلات شکم در بارداری در دوران شیردهی میتواند بسیار شدید باشد و حتی دردناک.بسیاری از مادران فکر میکنند عادت ماهیانه آنها شروع شده است ،اما با گذشت زمان متوجه میشوند خونریزی وجود ندارد و این درد بدون خونریزی نشان میدهد که شاید مشکلی وجود دارد.این گرفتگی میتواند به دلیل لانه گزینی تخمک بارور در رحم رخ دهد که گاهی ممکن است با خونریزی همذاخ باشد اما اغلب خونریزی کم یا در حد لکه بینی است.توجه داشته باشید در صورت ایجاد درد و گرفتگی در لگن و دیدن لکه بینی بعد از آن باید به بارداری شک کنید.

5.کاهش شیر
در دوران بارداری همزمان با شیردهی با تغییرات جدیدی روبرو میشوید.میزان شیر شما کاهش می یابد و نوزاد مدت کوتاهی بعد از خوردن شیر دوباره گرسنه میشود.این علامت میتواند نشان دهنده بارداری دوباره شما باشد.توجه داشته باشید که کاهش شیر در ابتدای بارداری رخ نمیدهد و اغلب بعد از گذشت سه ماهه اول بارداری کاهش شیر رخ میدهد.در صورت کم شدن شیر بهتر است موضوع را بررسی کنید وبرای اطمینان تست بارداری انجام دهید.
گاهی مادر متوجه میشود که نوزادش به طور ناگهان دیگر تمایل به خوردن شیر ندارد و این قضیه با تغذیه خود مادر هم بی ارتباط است.پس تغییر طعم شیر ممکن است به علت بارداری مجدد باشد.

6.حالت تهوع
حالت تهوع بارداری دوباره به سراغتان می آید.شروع ویار بارداری که اغلب مادران از آن شکایت دارند یکی از علایم اولیه بارداری است و اغلب در دوران شیردهی تشدید میشود و ممکن است شما نسبت به بارداری اول حالت تهوع بیشتری داشته باشید.در این شرایط باید به دو نکته توجه بیشتری داشته باشید.اولا نباید تهوع مانع از داشتن رژیم غذایی مناسب شما شود .زیرا خودتان و جنینتان و فرزندی که از شیر شما تغذیه میکند به این مواد غذایی احتیاج دارید.دوما باید سعی کنید در کنار شیر خودتان تغذیه تکمیلی با شیر خشک را آغاز کنید تا در صورت گرفتن او از شیر نوزاد با شیر خشک آشنا شده باشد.

7.احساس گرسنگی
همان طور که بعضی مادران در دوران بارداری به علت ویار و تهوع اشتهای خود را از دست میدهند،ممکن است این شرایط برای بعضی مادران کاملا برعکس باشد و آنها احساس گرسنگی بیشتری نسبت به قبل داشته باشند.شما به نوزادتان شیر میدهید و همزمان با ان یک جنین را در رحمتان تغذیه میکنید پس به انرژی بیشتری نیاز دارید.اگر احساس میکنید نسبت به قبل اشتهای شما افزایش یافته احتمال بارداری شما وجود دارد.

توجه کنید
علایمی که در بالا ذکر شد جزو نشانه های بارداری هستند ولی نباید به محض روبه رو شدن با یکی از آنها فکر کنید که حتما باردار شده اید.باید بدانید که شیردهی به تنهایی میتواند باعث علایم ذکر شده شود مثل احساس گرسنگی یا تشنگی و درد پستان و .....پس با ظهور هر علامتی دچار استرس نشوید و برای اطمینان از باردار نبودنتان یک تست بارداری انجام دهید.در ضمن با داشتن روش مطمین برای جلوگیری از بارداری میتوانید از دوران شیردهی خود لذت برده و بدون استرس روابط زناشویی لذت بخشی را تجربه کنید.
اگر جواب تست بارداری مثبت شد،به شما تبریک میگوییم ولی به یاد داشته باشید جتما باید تحت نظر پزشک باشید تا با توجه به شرایط خاصتان رژیم غذایی و مکمل های بارداری مناسب را برایتان تجویز کند.پزشک با ارزیابی نیاز بدنتان میتواند راهنمایی های مناسبی برای ادامه شیردهی یا قطع آن به شما بدهد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.