۴۱۹۲۸

بچه دار شدن در سن بالا، تاثیر بر سلامت فرزند

با افزایش سن مردان کیفیت اسپرماتوزوئیدهایی که آنها می سازند ، کاهش می یابد. به این ترتیب خطر ناهنجاری های ژنتیکی افزایش یافته و ممکن است بیماری هایی جدی در کودک ایجاد کند.

شهرزاد: براساس آخرین یافته ها ، سن مردان هنگام پدر شدن نقش مهمی در سلامت فرزندشان دارد.
با افزایش سن مردان کیفیت اسپرماتوزوئیدهایی که آنها می سازند ، کاهش می یابد. به این ترتیب خطر ناهنجاری های ژنتیکی افزایش یافته و ممکن است بیماری هایی جدی در کودک ایجاد کند.
به نوشته پایگاه اینترنتی فرانسوی زبان لو پوئن ، اواخر سال های نود نتایج تحقیقی در یک مرکز مطالعاتی و نگهداری تخمک و اسپرم فرانسه نشان داد در صورت تلقیح مصنوعی ، هنگامی که سن دهنده اسپرم بالای چهل و پنج سال باشد ، میزان ابتلای نوزاد به تریزومی بیست و یک (سندروم دان) بالاتر است.
در توضیح این پدیده باید دید تقسیم های سلولی چگونه به ساخت اسپرماتوزوئیدها در بدن انسان منتهی می شود.
یک نوجوان در سن بلوغ یک میلیارد و دویست میلیون اسپرماتوگونی دارد. این اسپرماتوگونی ها هر شانزده روز تقسیم می شوند و اسپرماتوزوئیدها را تولید می کنند. شمار این تقسیم ها با بالا رفتن سن فرد نیز افزایش می یابد ؛ به طوری که این اسپرماتوزوئیدها در سی سالگی از چهارصد و بیست و پنج تقسیم ، در پنجاه سالگی از هشتصد و هشتاد و پنج تقسیم و در هفتاد سالگی از هزار و سیصد و چهل و پنج تقسیم ، تولید می شوند.
هر چه این تقسیمات بیشتر باشد ، خطر ناهنجاری در تعداد کروموزم ها یا ژن ها بیشتر می شود.
این ناهنجاری ها نه تنها موجب ایجاد بیماری تریزومی بیست و یک می شود ؛ بلکه ممکن است بیماری های ژنتیکی نادری همچون اکوندروپلازی ( نوعی از نانیسم یا کوتولگی) ، آپرت (بدشکلی جمجمه و انگشتان) ، سندروم مارفان (اختلال در بافت هم بند) و غیره تولید کند.
براساس نتایج مطالعات مختلف این ناهنجاری ها همچنین ممکن است موجب بروز بیماری هایی نظیر اوتیسم یا شیزوفرنی (روان گسیختگی) شود.
پژوهشگران ایسلندی ژن های حدود شصت نوزاد مبتلا به شیزوفرنی یا اوتیسم و والدینشان را مورد بررسی قرار دادند. در ژنوم هر کودک جهش های ژنتیکی جدیدی روی می دهد که در والدینش دیده نمی شود. به گفته پژوهشگران ، این جهش ها که به صورت خودبخود صورت می گیرد ، هنگام تشکیل سلول های تولید مثل والدین روی داده و به کودک منتقل می شود. جهش های جدید در ژنوم نوزادان به طور متوسط به شصت مورد می رسد که از این تعداد ، چهل و پنج مورد آن ناشی از اسپرماتوزوئیدها است. این جهش ها قطعا به سن والدین بستگی دارد. یک مرد سی و شش ساله دو برابر یک جوان بیست ساله این جهش ها را به کودک منتقل می کند. البته همه جهش ها خطرناک نیستند ، اما خطر کلی ناهنجاری با بالا رفتن سن پدر افزایش می یابد.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند