افزایش هوش نوزاد در شیردهی، تحقیقات جدید
طبق نتایج منتشر شده توسط انتشارات JAMA (مربوط به طب اطفال) شیردهی بیشتر منجر به درک بهتر کودک از زبانمی شود.
طبق نتایج منتشر شده توسط انتشارات JAMA (مربوط به طب اطفال) شیردهی بیشتر منجر به درک بهتر کودک از زبان در سن ۳ سالگی و نیز افزایش هوش گفتاری و غیر گفتاری او در سن ۷ سالگی میشود. شواهد موجود، رابطه بین شیردهی بیشتر و سلامتی را در دوران نوزادی تأیید میکند، اما میزان تأثیر آن بر رشد ذهنی نوزاد، بر اساس مطالعات پیشزمینه در این مورد چندان مشخص نیست. دکتر مَندی بلفورد و همکارانش در بیمارستان کودکان شهر بوستون رابطه بین مدت شیردهی و رشد ذهنی کودکان را به خصوص در سنین ۳ و ۷ سال مورد بررسی قرار دادند. آنها همچنین به مطالعه رابطه میزان مصرف ماهی (و جذب آن) توسط مادر در مدت ایجاد شیر در بدن او، بر تغذیه و رشد ذهنی نوزاد پرداختند. طبق نتایج بدست آمده از آزمایشات، شیردهی بیشتر منجر به کسب امتیاز بالاتر در آزمونهایPPVT در سن ۳ سالگی و KBIT در سن ۷ سالگی شده است. با این حال، مدت شیردهی با میزان نمرات کسب شده در آزمونهای حافظه و یادگیری ارتباط چندانی نداشته است.
از نظر میزان مصرف ماهی (کمتر از ۲ وعده در هفته، در مقابل ۲ وعده یا بیشتر از آن در هفته)، رابطه محکمتری میان مدت زمان شیردهی و ارزیابی بدست آمده از تواناییهای بینایی-حرکتی در کودکان ۳ ساله، در بین مادرانی که ماهی بیشتری مصرف میکردند وجود داشت؛ گرچه طبق آنچه نتایج نشان میدهد، این یافته از لحاظ آماری اهمیت آنچنانی ندارد. نویسندگان این تحقیق اینگونه نتیجهگیری میکنند که: «به طور خلاصه، نتایج بدست آمده رابطهای علت و معلولی بین شیردهی با مدت بیشتر در دوران نوزادی و توانایی کسب زبان در سن ۳ سالگی نشان داده و با ضریب هوشی گفتاری و غیر گفتاری در سن مدرسه نیز در ارتباط است. این یافتهها توصیههایی که در سطح ملی و بینالمللی مبنی بر افزایش دوران شیردهی از سن ۶ ماهگی تا حداقل ۱ سال هستند را حمایت میکنند.
شیردهی و رشد ذهنی؛ آیا ضریب هوشی موازنه را تغییر میدهد؟
دکتر دیمیتری کریستاکیس از موسسه تحقیقاتی بیمارستان کودکان ایالت سیاتل در سرمقالهای مینویسد: «محققان اذعان کردهاند که انتظار میرود که شیردهی نوزاد در سال اول زندگی از لحاظ علم آمار حدود یک سوم انحراف معیار افزایش بیابد.»
وی میافزاید: «هرچند، در حال حاضر مشکل این نیست که بیشتر زنان شیردهی را شروع نمیکنند، بلکه مشکل تداوم این عمل است. در ایالات متحده، روی هم رفته حدود ۷۰ درصد زنان شیردهی را آغاز میکنند اما این میزان بین زنان آمریکایی-آفریقایی ۵۰ درصد است. با این حال، بعد از مدت ۶ ماه، از دو گروه نام برده شده به ترتیب تنها ۳۵ و ۲۵ درصد به شیردهی ادامه میدهند. علاوه بر این، محلهای کار بانوان باید شرایطی را برای استفاده مادران فراهم سازند. همچنین، شیردهی به نوزادان در مکانهای عمومی باید به امری عادی تبدیل شود. این کار می تواند توسط کمپینهای موجود در رسانههای اجتماعی و سرویسهای اطلاعرسانی عمومیِ نیرومند تسهیل یابد. بیایید تا با یاری هم، کاری کنیم که عملکرد ذهنی فرزندانمان تبدیل به نیرویی شده که موازنه را تغییر میدهد و ما نیز با این تغییر همراه شویم.»
منبع:
دکتر سلامت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼