درمان سرماخوردگی نوزادان، جدیدترین راه ها در طب سنتی
والدین در مراقبت از نوزادان باید دقت زیادی داشته باشند چون در صورت سرما خوردگی آنها، راه درمان آنها سخت تر و مشکل تر است.
والدین در مراقبت از نوزادان باید دقت زیادی داشته باشند چون در صورت سرما خوردگی آنها، راه درمان آنها سخت تر و مشکل تر است. به این دلیل که هر دارویی را به آنها نمی توان داد و همچنین آنها در خوردن شربت سرما خوردگی شما را اذیت خواهند نمود. اما چنانچه به هر دلیلی نوزاد شما به این ویروس مبتلا شده است با روش طب سنتی می توانید خیلی بهتر و راحت تر آنها را درمان نمایید. در ادامه با برخی از راهکارهای طب سنتی برای درمان سرماخوردگی نوزادان آشنا می شوید.
سرماخوردگی نوزادان همانند بزرگترها با بی اشتهایی و سرفه و عطسه و تب همراه است. یکی از نشانه های تشخیص سرما خوردگی در نوزادان مالیدن و کشیدن گوش و گریه کردن در هنگام شیر خوردن است و گاهی هم اسهال و استفراغ دارند. برای پیشگیری از ابتلا شدن نوزادان به این بیماری دور نگه داشتن نوزاداز افراد یست که سرماخورده اند و روش دیگر پوشاندن لباس گرم و بیرون نبردن آنها در هوای سرد است. هنگام استفاده از مواد غذایی و گیاهی برای درمان سرماخوردگی کودکان دقت کنید! کارشناسان هشدار می دهند والدین هرگز به کودک زیر سن یک سال عسل ندهند زیرا می تواند باعث واکنش آلرژیک در او شود، همیشه ابتدا باید مواد غذایی را برای اولین بار به مقدار کم به کودک داد و در صورت عدم داشتن آلرژی آن ماده غذایی را وارد رژیم غذایی کودک کرد. شما می توانید با روشهای زیر سرماخوردگی نوزاد خود را درمان کنید.
۱- حمام آب گرم و استفاده از دستگاه بخارساز:
با قرار دادن یک بخارساز در اتاق خواب کودک او راحت تر نفس می کشد و در نتیجه خواب راحت تر وی را باعث می شوید . هوای مرطوب در تسکین سرفه مؤثر است اما باید از رطوبت بیش ازا ندازه هم اجتناب کرد. دوش آب داغ با کاهش تراوشات بینی به تسکین سرفه کمک میکند. این روش نه تنها سرفهی ناشی از سرماخوردگی را بلکه سرفههای ناشی از حساسیت را تسکین میدهد. خشکی ناشی از تراوشات زیاد بینی آزاردهنده است؛ در چنین محیطهایی دستگاههای رطوبتساز کمککننده هستند.
۲- تغذیه با شیر مادر و نوشیدن مایعات:
نوشیدن مایعات به حفظ مخاط سینوسی کمک میکند، همچنین باعث حفظ رطوبت غشای مخاطی میشود. این امر بهویژه در زمستان که هوا خشکتر است مؤثر است. نوشیدن مایعات از کمآبی کودک پیشگیری کرده و ترشحات بینی را از بین میبرد. با این حال اگر کودک شما علائم خاصی از قبیل تب، استفراغ، اسهال یا تنفس سریع داشت بیش از حد طبیعی نیاز به مایعات دارد. برای نوزادان بالای ۶ ماه سعی کنید از آب و آبمیوه های سالم و درمانی مانند آب هویج یا مخلوط آب لیمو شیرین و پرتقال استفاده کنید و برای کودکان زیر شش ماه هم شیر مادر یا شیر خشک کفایت میکند. شیر مادر دارای خواص تقویت کننده ایمنی است و میتواند به حفاظت کودک در برابر میکروبها کمک کند.
۳- استراحت و خواب کافی:
کاری کنید تا کودک کمتر به بازی کردن بپردازد و بیشتر استراحت کند. بدن انسان در مبارزه با عفونت انرژی زیادی مصرف میکند. به همین دلیل نوزاد باید در این موقعیت استراحت بیشتری داشته باشد.
۴- پوره سیب زمینی:
استفاده از پوره سیب رنده شده با گلاب چون علاوه بر کاهش علائم بیماری می تواند سبب تقویت کودک و بهبود سریع بیماری شود بسیار توصیه می شود.
۵- سوپ مرغ و سبزیجات:
از آنجایی که هر نوع آش و سوپی میتواند برای بهبود حساسیت گلو و رفع سرفه موثر باشد پس می توانید هر نوع سوپی را که کودکتان به آن علاقه دارد برایش بپزید. اما سوپ مرغ به دلیل آنکه سرشار از پروتئین است میتواند بهعنوان یک معجزه برای درمان سرفه به حساب آید.
۶- دمنوش آویشن:
آیا میدانستید که دمکرده یا جوشانده آویشن نیز از ترکیبات گیاهی بسیار موثر در درمان سرفه است. برخی مطالعات نشان دادهاند مخلوط عرق آویشن و گل پیچک در تسکین سرفه و برونشیت خفیف مؤثر است. برگ آویشن حاوی فلاونوئید است که عضلات گردن و گلو را که در هنگام سرفه درگیر میشوند، شل میکند و موجب کاهش التهاب میشود.
۷- دمنوش گل ختمی:
یکی دیگر از گیاهان مؤثر در درمان سرماخوردگی گل ختمی است. گل ختمی گیاهی با طبع سرد است که اثرات ضدالتهابی و ضدسرفه قوی دارد. نوشیدن جوشانده گل ختمی به دلیل داشتن ترکیبات موسیلاژی و نرمکننده میتواند برای درمان سرفههای خشک و مزمن مفید باشد. این گیاه همچنین دارای اثرات خلطآور خوبی است.
۸- دمنوش نعناع:
نعناع بعلاوه بر درمان بیماری های گوارشی برای درمان سرماخوردگی هم کاربرد دارد. منتول موجود در نعناع گلو را تسکین میدهد، گرفتگی را رفع و مخاط گلو را نرم میکند. میتوانید نعناع را به صورت چای به نوزاد بخورانید یا آن را هنگام بخور مصرف کنید.
۹- حلیم گندم:
حلیم گندم باعث بهبود سریع سرماخوردگی نرم شدن سینه و کدرمان سرفه کودکان می شود. پس این غذای خوشمزه را برای آنها تهیه نمایید.
همچنین مصرف هرنوع دارو برای کودکان زیر ۶ ماه بسیار خطرناک است و حتماً باید با تجویز پزشک انجام شود. در مواقع سرماخوردگی نوزادان حتماً به دستگاه بخور خود چند قطره روغن منتول یا اکالیپتوس یا کاج اضافه کنید، این کار باعث کاهش گرفتگی بینی می شود. پزشکان استفاده از گیاه مازو را پیشنهاد می دهند. ضمن اینکه می توانید با بررسی کامل نسبت به اینکه کودک شما به این گیاه حساسیت نداشته باشد آنرا استفاده کنید. همکاران ما آماده پاسخگویی به سؤالات مرتبط شما در بخش نظرات می باشند.
منبع:
بهترین کودک
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼