گریپ میکسچر برای نوزاد، علت تجویز
گریپ میکسچر چیست؟ شربت گریپ میکسچر چه زمانی تجویز می شود؟ گریپ میکسچر برای نوزاد عوارضی ندارد؟
گریپ میکسچر چیست؟ شربت گریپ میکسچر چه زمانی تجویز می شود؟ گریپ میکسچر برای نوزاد عوارضی ندارد؟
گریپ میکسچر چیست؟
گریپ میکسچر برای درمان بیماری های نوزاد مانند دل درد، دل پیچه و کولیک نوزادان استفاده می شود. کولیک وضعیتی است که در آن نوزاد به دلیل دل درد مداوم گریه می کند. سیستم گوارشی نوزادان نسبت به بزرگسالان کوچکتر بوده و کمتر توسعه یافته است و در برابر رفلاکس اسید آسیب پذیر تر است. شربت گریپ میکسچر حاوی ترکیباتی از جمله قند و نعناست که برای رفع نفخ، دل درد و دل پیچه نوزادان شیر خوار استفاده می شود. به گفته کارشناسان عنصر سازنده فعال گریپ میکسچر بی کربنات سدیم است که به کاهش اسید اضافی در معده کمک می کند. گریپ میکسچر حاوی ساکارز (ترکیب آلی که خاصیت شیرین دارد) است. اگر نوزادتان با برخی قندها ناسازگار است حتما قبل از استفاده از این دارو با پزشک مشورت کنید.
ترکیبات گریپ میکسچر
-اسانس گیاه نعنا
-اسانس زنجفیل
-اسانس زیره سیاه
-بیکربنات سدیم
-ساکارز
گریپ میکسچر چه زمانی تجویز میشود؟
گریپ میکسچر با دستور پزشک و فقط برای درمان دل درد و دل پیچه نوزادان بالای ۶ ماه تجویز می شود. پزشکان متخصص معتقدند تا یک ماهگی نوزاد به هیچ وجه نباید از شربت گریپ میکسچر استفاده کنید. نوزادان تا ۶ ماهگی به جز شیر مادر به ماده غذایی دیگری نیاز ندارند و مصرف موادی نظیر عرق نعناع و نبات داغ که بسیاری از مادران برای رفع دل پیچه نوزادان استفاده می کنند به دلیل غیر استریل بودن ممنوع است. آنزیم های گوارشی در دوره نوزادی به ویژه زیر یک ماهگی نارس و ناکافی است و به همین دلیل، مواد غذایی به جز شیر مادر در این دوران توصیه نمی شود.
گریپ میکسچر برای نوزاد عوارضی ندارد؟
قبل از استفاده از گریپ میکسچر حتما با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. از خرید کردن گریپ میکسچرهایی که توسط سایت های اینترنتی نامعتبر ارائه می شوند خودداری کنید. همچنین از درست کردن گریپ میکسچر در منزل و استفاده از آن خودداری کنید. استفاده از مواد غیر استریل برای نوزاد خیلی ایمن نیست. با رعایت این نکات می توان گفت درباره گریپ میکسچر تا کنون عوارض خاصی گزارش نشده است. البته ممکن است به دلیل داشتن اسانس نعنا و ساکاروز در بعضی از نوزادان باعث آلرژی شود. اگر با مصرف این دارو برای نوزادان بالای شش ماه مشکلات تنفسی، خارش گلو، دانه های پوستی و یا خارش پوست ایجاد شد حتما از ادامه مصرف آن خودداری و به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.
جلوگیری از دل درد نوزاد
پزشکان توصیه میکنند با رعایت چند نکات ساده از دل درد نوزاد جلوگیری کنید. اگر فرایند شیردهی خوب انجام شود و آروغ نوزاد گرفته شود و نوزاد دچار نفخ و دل درد نشود دیگر نیازی به استفاده از شربت گریپ میکسچر نیست.
مادران باید در موقعیت راحتی به نوزاد شیر بدهند. باید بنشینند و تکیه بدهند و بالشی زیر دستشان بگذارند و به نوزاد شیر بدهند تا هم خودشان در شرایط مناسبی باشند و خسته نشوند و هم نوزاد راحت باشد و با آرامش شیر بخورد.
نباید به نوزاد به زور شیر داد و یا به اصطلاح به زور نباید سینه را داخل دهان کودک گذاشت چرا که نوزادان مقدار کمی شیر که می خورند، نفس می گیرند و دوباره شیر می خورند . هنگامی که هوا در شکم نوزاد محبوس میشود، نشانههای زیر را بروز میدهد:
-آروغ زدن
-بی قراری و نق زدن
-باد کردن شکم
-گریه کردن
-خارج کردن باد معده
-سفت شدن شکم
پس از شیردادن حتماً آروغ نوزاد را بگیرید. سر نوزاد را روی شانه خود قرار دهید و آرام آرام به پشت او بزنید تا باد گلو بزند.
برای رفع نفخ نوزادان نیز مادر هر روز یک لیوان جوشانده رازیانه و زیره همراه با عسل میل کنند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼