پستانک برای نوزاد، بررسی مضرات و فواید
مکیدن به طور کلی برای تمامی نوزادان عملی ناخودآگاه است.
مکیدن به طور کلی برای تمامی نوزادان عملی ناخودآگاه است. میل به مکیدن سینه مادر، انگشتان دست و اشیای دیگر همه نشان از علاقه طبیعی نوزادان به مکیدن دارند. ورای مسئله تغذیه، مکیدن باعث به آرامش رسیدن نوزاد میشود. اما به طور کلی بررسی مفید یا مضر بودن پستانک برای نوزادان بحثی پیچیده و همه جانبه است که باید از منظرهای مختلفی مورد قضاوت قرار بگیرد. استفاده از پستانک برای خیلی از کودکان میتواند چاره ساز باشد و برای برخی دیگر کاملا بی فایده!
بهتر است قبل از آنکه در خرید سیسمونی انواع پستانکها را بخرید، صبر کنید تا کودک به دنیا آمده و سپس با توجه به نیازها و رفتارهای کودک، با مشورت پزشک، بهترین پستانک را تهیه کنید. سیاری از والدین بدون توجه به عوارض پستانک از آن استفاده می کنند و کودک خود را به خوردن پستانک عادت می دهند. این در حالی است که خوردن پستانک توسط نوزاد بسیار مضر است و عوارض بدی برای او دارد. در نهایت تصمیم به استفاده کردن یا نکردن از پستانک کاملا به شما بستگی دارد. اما در نظر داشته باشید که بهره بردن از فواید و یا به جان خریدن معایب آن، نیاز به بررسی همه جانبه دارد.
مکیدن، یک عادت نهادینه شده
اکثر نوزادان یک واکنش و علاقه ذاتی به مکیدن دارند. بعضی از نوزادان حتی قبل از اینکه به دنیا بیایند، انگشتان خود را میمکند. فراتر از تغذیه، مکیدن اغلب اثر آرام بخش برای نوزادان دارد.
جوانب مثبت استفاده از پستانک
پستانک، کودکان بی قرار را آرام نگه میدارد؛ بعضی از نوزادان با مکیدن چیزی آرام میشوند. به طور کلی پستانک روشی برای ایجاد حواس پرتی موقت است، زمانی که کودک گرسنه است تا آماده شدن برای شیردهی و یا درست کردن شیشه شیر برای او می توان پستانک یک واسطه باشد. همچنین در هنگام تزریق واکسن میتواند کودک را تا حدودی آرام کند. همچنین باید متذکر شویم که پستانک به خوابیدن کودک کمک می کند.
مضر بودن پستانک برای نوزادانپستانک برای نوزادان خطر بروز ناگهانی سندرم مرگ ناگهانی را به مقدار زیادی کاهش میدهد. مطالعات ثابت کرده است که استفاده از پستانک در هنگام خواب باعث کاهش بروز این سندرم ناگهانی می شود، بعلاوه تحمل دل دردهای کودکی را هم برای کودک آسانتر خواهد کرد.
برای نوزادهای نارس، پستانک بسیار مفید است
پستانک به سریعتر رشد کردن و توسعه یافتن عضلههای دهان کمک میکند و به کودک اجازه میدهد عمل مکیدن را زودتر بیاموزد. طبق تحقیقات انجام شده، مکیدن پستانک، زمان نگه داشتن نوزادان نارس را در بیمارستان، یک هفته کاهش میدهد.
یک نکته مهم
با توجه به اینکه میل به مکیدن یک علاقه ذاتی در کودکان است، در صورتی که وسیلهای چون پستانک در دسترس کودک نباشد، کودک شاید شروع به مکیدن انگشتان خود کند. پس دقت داشته باشید که پستانک دور انداختنی است و اگر زمانی برسد که کودک باید این عادت را ترک کند، شما می توانید به راحتی پستانک را دور بیاندازید ولی اگر کودک عادت به مکیدن انگشتان داشته باشد ترک آن بسیار مشکل تر میشود.
بررسی مضرات استفاده از پستانک برای نوزادان
پیش از هر چیز باید بدانید که تا وقتی که فرآیند شیردهی به طور کامل انجام نشده است، از دادن پستانک به کودک اجتناب کنید. به طور کلی توصیه میشود که تا یک ماهگی به نوزاد پستانک ندهید. استفاده سریع از پستانک باعث ایجاد اختلال در شیر دهی می شود، نوزادی که از همان ابتدا عادت به مکیدن پستانک کند، در شیر خوردن صحیح دچار مشکل میشوند.
در انتخاب پستانک دقت کنید که پستانک یک قطعه ای بخرید. پستانک های دو تکه ای چنانچه بشکنند، خطر خفگی نوزاد را خواهند داشت، بنابراین مدل یک قطعه ای را برگزینید.
مضر بودن پستانک برای نوزاداناستفاده از پستانک ممکن است زمینه بروز عفونت را در کودکان و نوزادان فراهم آورد. استفاده از پستانک میتواند راه خوبی برای ورود عفونتهای گوارشی باشد، چون کودک دائما پستانک را از دهان خود بیرون میاندازد و دوباره آن را برمی دارد.
مهم ترین دلیل که میتوان با استناد به آن هیچگاه پستانک تهیه نکرد:
خیلی از والدین برای راحت بودن خود و زود خوابیدن نوزادشان، اقدام به دادن پستانک به کودک میکنند، در حالی که این سکوت موقتی نوزاد میتواند لطمههای جبران ناپذیری را وارد کند. کودکی که عادت به مکیدن پستانک داشته باشد، با افتادن یا نیودن پستانک سریعا واکنش نشان داده و گریه میکند. اما فراتر از این مضرات، مکیدن طولانی مدت پستانک باعث میشود شکل طبیعی فک و دندانهای کودک برهم ریزد.
اگر دوست ندارید کودکتان تمام بزرگسالی خود را در مطبهای دندانپزشکی بگذراند، بهتر است سعی کنید او را از پستانک کاملا دور نگه دارید.
طبق تحقیقات گسترده و برای سالهای زیاد، مشخص شد که کودکانی که عادت به مکیدن پستانک دارند، شکل کلی فکشان برهم خورده خواهد شد. به طور کلی مکیدن انگشت، پستانک و سرشیشه به علت تاثیر روی ساختمان فک و دندانها و جلو آمدن زبان میتواند باعث اشتباه تلفظ کردن کلمات توسط کودک و حتی در بعضی موارد، ایجاد اختلال در بلع شود.
مضر بودن پستانک برای نوزادانشاید با خود بیندیشید که نوزاد تا قبل از شش ماهگی دندان ندارد و میتواند از پستانک استفاده کند، اما نکته مهم همین جاست، دقیقا در همین سنین فرم اصلی فک کودک شکل خواهد گرفت و استفاده زیاد از پستانک میتواند موجب بر هم خوردگی سلامت استخوان فک شود. اگر شما زمینه وراثتی مشکل دندان نداشته باشید، شاید استفاده نرمال از این وسیله دراولین سالهای تولد مشکل چندان جدی برای سلامت دندانها نداشته باشد، اما اگر کودک سماجت به استفاده از پستانک داشته باشد، به مرور زمان دندانهای جلو و بالا به سمت بیرون کج شده و فک بالا و پایین ناهمتراز میشود.
نکاتی پیرامون نگه داری پستانک برای نوزادان
اگر کودک شما بنا به دلایلی که پزشک آنها را تایید میکند، پستانک میمکد، باید دقت کنید که از آن به خوبی نگهداری کنید. یکی از مهمترین نکات در روند نگهداری پستانک، تعویض به موقع آن است. مراقب علائم مربوط به تخریب پستانک باشید و در صورت هر نوع خرابی در پستانک سریعا آن را تعویض کنید.
همچنین همیشه باید مراقب باشید که پستانک روی زمین نیفتاده و در صورت افتادن حتما ضدعفونی شود. برای پیشگیری از هر گونه عفونت قارچی، میتوانید آن را در مخلوط آب و سرکه به نسبت مساوی، برای چند دقیقه کوتاه بجوشانید و به خوبی آبکشی و خشک کنید.
پستانکهای ارتودنسی
فناوری جدیدی که در سالهای اخیر در ساخت پستانکها به کار رفته است، پستانکهای ارتودنسی است. با اینکه خیلی از متخصصان بر این باورند که فرقی میان این دو نوع پستانک نیست، اما برخی دیگر از کارشناسان اعتقاد دارند که در دوراهی خرید این دو نوع پستانک، مدل ارتودنسی در اولویت بیشتری میباشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼