۱۲۱۳۵۳
۲۱۰۶
۲۱۰۶

خاک بازی برای کودکان، مفیده یا مضر؟

خانواده‌ها نباید خاک‌بازی و آب‌بازی را به علت راحت طلب شدن خودشان از بچه‌ها بگیرند.

یک روانشناس کودک با بیان اینکه بازی‌های رایانه‌ای آسیب‌های روانی و جسمانی متعددی برای کودکان در پی دارد، تصریح کرد: خانواده‌ها نباید خاک‌بازی و آب‌بازی را به علت راحت طلب شدن خودشان از بچه‌ها بگیرند.

مرضیه محبوبی اظهار کرد: افسردگی نخستین دستاورد بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان است چرا که این بازی‌ها کودک را از واقعیت دور کرده و او همواره در دنیای مجازی سیر می‌کند.

وی با بیان اینکه کودکانی که به این بازی‌ها عادت کرده‌اند، پرتوقع‌تر از سایر همسن و سالانشان هستند، ادامه داد: این کودکان همواره در پی دست یافتن به امکانات این بازی‌ها در فضای زندگی خود هستند که در عمل هیچ‌گاه اتفاق نمی‌افتد و موجب افسردگی و گوشه‌گیری آنها می‌شود.

محبوبی از خانواده‌ها خواست اجازه ندهند فرزندانشان به فضای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای عادت کنند چرا که متقاعد کردن آنها برای دوری از آن فضا بسیار سخت خواهد بود.

وی ادامه داد: در صورتی‌که کودکان به این بازی‌ها عادت کنند، خانواده‌ها باید جایگزین‌های بهتر و لذت‌بخش‌تری برای آنها فراهم کنند تا فرزندان کم کم از این فضا دور شوند.

این روانشناس کودک تصریح کرد: آب‌بازی، خاک‌بازی و خاله‌بازی بهترین بازی‌ها برای کودک هستند که علاوه بر نداشتن آسیب‌های جسمانی، مهارت‌های زندگی را نیز به کودک می‌آموزد.

محبوبی با اشاره به اینکه فعالیت جسمانی زیاد، ارتقاء مهارت‌های کلامی و دیداری و ایجاد ذوق و انرژی در کودکان از ویژگی‌های یک بازی خوب است، افزود: در سنین کودکی باید امکانات بازی در اختیار کودکان قرار گیرد و فضای غنی مانند طبیعت برای تفریح آنها فراهم شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ضعیف و ناتوان شدن عضلات کودکان به واسطه نشستن بیش از حد در مقابل رایانه، آسیب دیدن ستون مهره‌ها، گودی‌کمر، تنبل شدن، ایجاد اختلالات یادگیری و افسردگی از جمله آسیب‌های استفاده بیش از حد از بازی‌های رایانه‌ای است.

منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.