۱۷۰۳۶۲
۱۱۹۳
۱۱۹۳

خرید موبایل برای کودکان، چه زمانی بخرید؟

به نظر شما بهترین زمان خرید موبایل برای کودکان چیست؟ و وقتی برایشان گوشی خریدیم باید چه قوانینی را برای آنها بگذاریم؟

در عصر حاضر دست هر کودکی یک گوشی یا تبلت می بینیم. به جای اینکه بچه ها با دوستانشان بازی های سنتی مثل قایم موشک و خاله بازی را انجام دهند، سرشان در گوشی است و بازی های اندروید را انجام می دهند. اما به نظر شما بهترین زمان خرید موبایل برای کودکان چیست ؟ و وقتی برایشان گوشی خریدیم باید چه قوانینی را برای آنها بگذاریم ؟

بهترین زمان خرید موبایل
اول از همه شما خودتان باید الگوی خوبی برای فرزندانتان باشید، یعنی دائما با گوشی یا تبلت سرگرم نباشید و وقت تان را صرف خانواده کنید. سعی کنید برای کودکان خیلی زود موبایل نخرید، وقتی هم که خریدید قوانینی را برای او بگذارید تا استفاده بیش از حد یا اشتباه از گوشی موبایل نداشته باشند. استفاده از تلفن همراه برای کودکان خطرات و مضراتی مانند خطرات جسمی و خطرات روحی روانی همچون وابستگی شدید(اعتیاد) به تلفن همراه، ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران، افسردگی و اضطراب در کودکان، تحریک‌پذیری بیشتر و کاهش اعتماد به نفس را همراه دارد. یکی دیگر از مضرات گوشی موبایل برای بچه ها ، مشکلات بینایی است.

زیر سن مدرسه برای کودک گوشی یا تبلت نخرید
گوشی های موبایل برای کودکان خطرات زیادی دارد. یکی از مضرات گوشی موبایل اشعه های مضر است که به آنها آسیب رسانده و خطر ابتلا به سرطان ها را در کودکان افزایش می دهند. همچنین استفاده بیش از حد از موبایل یا تبلت، فرآیند های ذهنی کودکتان به تاخیر می اندازد. با استفاده از گوشی دیگر کودکان تمایلی به بازی و برقراری ارتباط با دیگران ندارند و روابط عمومی شان هم ضعیف تر می شود. همچنین به این ترتیب دایره واژگانی کودک کاهش پیدا کرده و هوش هیجانی و اجتماعی اش رشد خوبی نمی کند. با استفاده از گوشی کودکان نشاط و سر زندگی اش شان کم شده و همچنین دچار اضافه وزن می شوند.
همچنین استفاده بیش از حد از گوشی موبایل در همه سنین مخصوصا سنین زیر مدرسه باعث ضعف شدید چشم می شود و کودک باید از همان بچگی عینک بزند. حتی ممکنست با مدرسه رفتن چشمش ضعیف تر هم شود.
یکی دیگر از مضرات گوشی برای کودکان اختلال خواب است. استفاده زیاد از تلفن همراه باعث می شود ساعت طبیعی بدن دچار اختلال شده و این امر برای سلامت جسم و روح کودک خطرناک است. خواب خوب ، یکی از عوامل رشد کودکان به شمار می آید. از هر ۵ نفر، ۴ نفر از نوجوانان قبل از خواب به کار با گوشی پرداخته و حتی در هنگام خواب نیز آن را از خود جدا نمی کنند و در کنار خود قرار می دهند. سعی کنید قبل از ورود آنها به مدرسه هرگز برایشان گوشی یا تبلت نخرید.

بهترین زمان خرید موبایل برای بچه ها کدام است؟
در هنگام مدرسه هم اگر نیاز به تماس با او ندارید فعلا برایش گوشی نخرید. مگر اینکه کودک به کلاس های گوناگون برود، شما زمان زیادی را از کودک دور باشید و لازم باشد با او تماس بگیرید. در این موارد میتوانید گوشی خود یا خواهر برادرش را برای دو سه ساعت به او بدهید که قابل دسترس باشد. این استفاده مشترک باعث می شود که فقط زمان مشخصی را از آن استفاده کند نه به طور دائم و به سالم نگه داشتن آن هم توجه کنند.
نمی شود یک قاعده ی ثابت برای همه کودکان در نظر گرفت ولی به طور متوسط بهترین زمان خرید موبایل برای کودکتان حداقل ۱۳،۱۴ سالگی خواهد بود. خیلی ها هم دوران دبیرستان یا حتی زمان ورود دانشگاه را پیشنهاد می کنند. چون گوشی موبایل مضرات خیلی زیادی مثل اشعه، منزوی شدن، وارد محیط های اجتماعی بد شدن، دیدن فیلم های بد و … را دارد که هر چه بچه از آن دورتر باشد بهتر است.
برخی از والدین برای استفاده از موبایل برای فرزندان خود محدودیت تعیین می‌کنند و مثلا فقط دو ساعت موبایل در اختیار او قرار می‌دهند.
برخی از والدین از اینکه تا قبل از سن 12 تا 17 سالگی برای فرزند خود موبایل تهیه کنند، اکراه دارند.
برخی از خانواده‌ها از اینکه موبایل در اختیار فرزند خود قرار دهند می‌ترسند زیرا هراس دارند مبادا باعث انحراف او بشود.
والدین نباید به فرزندان دبستانی یا دوره راهنمایی خود موبایل بدهند زیرا با این کار این آزادی را به آنها می‌دهند که وارد شبکه‌های اجتماعی آنلاین شوند. یا متاسفانه با دوستان نامناسب ارتباط های مخفیانه داشته باشند.
ولی خب اکثرا می گویند بهترین سن برای خرید موبایل برای فرزندان، حداقل دوره دبیرستان است. چون دختر و پسر در این سن دیگر کودک نیستند و می‌توانند تا حدی خوب را از بد تشخیص دهند. البته لازمه این امر آن است که پدر و مادر با ارائه مشورت های دقیق به فرزندشان او را همراهی کنند.

قوانینی برای استفاده از موبایل در فرزندان
سعی کنید وقتی برای فرزندتان گوشی خریدید برای او قوانینی مطرح کنید :
- مثلا اینکه گوشی او رمز نداشته باشد و شما اجازه داشته باشید به گوشی او دست بزنید.
- تا جایی که می شود نگذارید او وارد شبکه های اجتماعی شود. اگر هم وارد شد مدام گروه ها و فرندهای او را چک کنید. همچنین به او توضیح دهید اجازه ندارد وارد هر گروهی شوید یا با هر شخصی چت کند.
- برای او زمان تعیین کنید. مثلا روزی دو تا یک ساعت و جمعا دو ساعت میتواند از گوشی استفاده کنید.
- مراقب بازی هایی که می کند باشید. سعی کنید بازی های آموزنده را برای او در گوشی بریزید.
- فرزندان خانواده تا زمانیکه رفت و آمد مستقلانه به مدرسه و سایر موقعیت ها ندارند نیازی به داشتن تلفن همراه نیست.
-حتی میتوانید به او بگویید فقط روزهایی که خودش به تنهایی به کلاس ورزشی می رود، تلفن همراه مادر یا برادر را داشته باشد.
- پیشنهاد می کنیم به او بگویید که از ۸ شب به بعد استفاده از موبایل ممنوع است.مگر در مواقع ضروری و استفاده از آن و اینترنت در این ساعات جریمه خواهد داشت.
- همچنین به او بگویید که در کلاس های آموزشی نباید از موبایلش استفاده کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.