تاثیر اینترنت بر کودکان، چه بر سر ذهنشان می آورد؟
اخیرا دولت آمریکا منتشر کرده که ۸۷ درصد از معلمان آمریکایی نگران این هستند که اینترنت داره نسل پریشانی رو تربیت میکنه.
یه زمانی که ما با کامپیوتر شروع کرده بودیم به کار، مادر و پدر و اطرافیان مون خیلی حس غرور داشتن که ما به همچین تکنولوژی عجیبی دست پیدا کردیم چون اون موقع خیلی ها بلد نبودن با کامپیوتر و وسایل دیجیتال کار کنن، یک صفحه نقاشی(Paint) که باز میکردیم و چند تا خط می کشیدیم انگار که اکتشاف جدیدی انجام داده باشیم ولی امروزه ماجرا یکمی متفاوت شده!
حالا خواهر زادم که دو سالشه گوشی مامانشو برمیداره بهم میگه میخوام ازت "عکش بگلم!" بله اون میتونه با یک گوشی لمسی که سیستم عامل اندرویید داره کار بکنه. این موضوع خیلی باید برامون جدی باشه و بهش دقت کنیم چون دسترسی بجه ها به دنیای دیجیتال میتونه خیلی عالی باشه، اما باید مواظب باشیم زیادی و انبوه اطلاعات بچه ها مون رو دچار مشکل نکنه.
مشکل تاثیر گیری ذهن از اینترنت چقدر جدی هست؟
اخیرا دولت آمریکا منتشر کرده که 87 درصد از معلمان آمریکایی نگران این هستند که "اینترنت داره نسل پریشانی رو تربیت میکنه"، خوب نظر شما چیه آیا این میتونه درست باشه؟
طبق شواهد موجود در بررسی 134 تحقیق این ثابت شده که استفاده معمولی از فضای مجازی و اینترنت مشکلی برای ذهن نوجوانان و جوانان ایجاد نمیکنه، اما یک تحقیق معتبر در مجله روند علوم شناختی از کشف رابطه ای مستقیم در حتی استفاده معمولی از اینترنت و تاثیر اون بر ذهن نوجوانان منعکس کرده (Mills, 2014).
بسیاری از نگاه های منفی به اینترنت از سر نتایج مطالعاتی است که به استفاده زیاد و بیش از حد اینترنت و فضای مجازی را مورد بررسی قرار داده اند نه استفاده معمولی و استادارد از آن که آن هم طبق آمار 5 درصد از جامعه نوجوانان در کشوری مانند آمریکا رو شامل میشه که دسترسی زیادی به اینترنت دارند.
مشکل دقیقا کجا شکل میگیره؟
مشکل اصلی موقعی شکل میگیره که خانواده ها براشون راحت تره یک گوشی، تبلت و یا یک رایانه رو در اختیار فرزندشون قرار بدن تا اون دیگه تووی خونه شیطونی نکنه، از خونه بیرون نره، با دوستاش بازی نکنه و بهونه پارک رو نگیره! اما باید بدونیم که بچه ها واقعا نیاز دارن دوست داشته باشن، بازی کنن، چیزهایی رو بسازن و لمس کنن، خیال بافی کنند و با طبیعت آشنا بشن.
در این مورد هستش که نگرانی ها افزایش پیدا کرده، بچه هایی پرورش پیدا کردن که ارتباط صحیح اجتماعی، دوست پیدا کردن، محبت، روابط صحیح و هزار مهارت شناختی و اجتماعی دیگر رو به خوبی یاد نگرفتن. ذهن این بچه ها به دلیل انبوه بارش اطلاعاتی اینترنت و فضای مجازی دچار پریشانی و آشفتگی شده.
متاسفانه در فضای مجازی کشور سایت ها و محتواهای مناسب کودکان و نوجوانان انقدر کمه که میشه گفت وجود نداره و تمامی محتوایی که به زبان فارسی در اینترنت موجود هست مختص بزرگسالان هست. امیدواریم پایگاههای اینترنتی و نرم افزارهای کاربردی مخصوص کودکان بیشتر بشوند و شناخته شده تر تا نوجوان ها هم بتونن از این محتوا و ابزارها استفاده کنن.
راه حل چیست؟
خوب جواب سوال اصلی این مطلب ما اینه که دقیقا به شکل و اندازه استفاده از اینترنت و دنیای دیجیتال بستگی داره، اگر شما بتونین به فرزندتون کمک کنین در کنار دنیای شیرین کودکی و نوجوانی خودش مهارت های استفاده از دنیای دیجیتال رو با همراهی شما به درستی استفاده بکنه و ساعت های محدود تری رو پای این ابزارها بگذرونه حتما میتونین علاوه بر اینکه از مشکاتی که ذکر کردیم در امان باشن بلکه به رشد مهارتی اونها هم کمک بشه.
منبع:
دونفره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼