تربیت صحیح کودکان، کنترل حرف های خجالت آور
اغلب بچهها این صحبتها را بدون هیچ فکری بیان میکنند و در واقع اولین چیزی است که به ذهنشان رسیده است.
اصولا بچهها، بخصوص آن دسته از بچههایی که در سنین پیش از مدرسه هستند از همه چیز حرف میزنند و گاهی در میان صحبتهایشان حرف های خجالت آوری میزنند، اگر کودک شما هم در سنی است که حرف های خجالت آور میزند، خواندن این مطلب در زمینه تربیت کودک به شما کمک بزرگی میکند تا این مشکل را حل کنید.
اغلب بچهها این صحبتها را بدون هیچ فکری بیان میکنند و در واقع اولین چیزی است که به ذهنشان رسیده است. ممکن است درباره شکل ظاهری دیگران یا عادات رفتاری آنها در مکانهای عمومی با صدای بلند فکر خود را بیان کنند و خب گاهی این حرف های خجالت آور باعث ناراحتی دیگران خواهد شد. خوشبختانه شما میتوانید این عادت کودکتان را با رعایت برخی از رفتارهای ساده کنترل کنید. در این مطلب از کودکت هم به بررسی این مشکل و راههای کنترل بچهها برای دوری از بیان کردن حرف های خجالت آور پرداختهایم و امیدواریم برای شما مفید باشد.
تشکر کردن را به او یاد دهید
تصور کنید که جشن تولد دختر چهارساله شما باشد و مادربزرگش به او کادویی داده و به محض باز کردن کادو در مهمانی میگوید : «مادر بزرگ من این وسیله را دارم!» تصور کنید که چه وضعیت بدی پیش خواهد آمد و مادر شما یا مادرشوهرتان چقدر ناراحت خواهد شد. در چنین حالتی شما باید خونسردی خود را حفظ کنید و با آرامش به دختر یا پسر کوچک خود بگویید: «مهم نیست ما از یک هدیه داشته باشیم یا نه، همیشه وقتی هدیهای دریافت میکنیم اول از همه تشکر میکنیم!»
شما با این کار به او یاد دادهاید که قانون اول در زمان دریافت هدیه «تشکر کردن» است.
برای این که به کودک خود یاد بدهید که در زمان دریافت هدیه چه رفتاری داشته باشد، میتوانید در خانه تمرین داشته باشید، به این ترتیب که چند وسیله بی ارزش یا ساده را کادو کنید و به هم در خانه هدیه بدهید و زمانی که کادو را باز کردید حتی اگر یک چنگال ساده یا یک وسیله بیارزش بود نکته مثبتی در آن پیدا کنید و شروع به تعریف کردن از هدیهای که دریافت کردهاید کنید و از کودک خود بخاطر این هدیه تشکر کنید. به این ترتیب به او یاد دادهاید که هر زمان، هر هدیهای که دریافت کرد از مخاطب خود تشکر کند و حرف های خجالت آور درباره هدیهای که دریافت کرده است نزند.
حساسیت نشان دهید!
اغلب کودکان پیش از رفتن به مدرسه عادت دارند که نظرات خود ا درباره سایرین با صدای بلند بیان کنند. تصور کنید در یک مکان عمومی هستید و ناگهان کودک شما با دست مرد چاقی را نشان میدهد و بلند میگوید: «مامان اون مرد چاق رو ببین!» در چنین شرایطی به جای عصبانیت از کودک خود او را به گوشهای خلوت ببرید و به او با آرامش بگویید که کار او اصلا درست نیست و با این کار و گفتن حرف های خجالت آور درباره دیگران با صدای بلند باعث میشود احساس بدی داشته باشند.
سعی کنید خیلی خونسرد و با آرامش با او صحبت کنید، زیرا عصبانی شدن در چنین مواردی اصلا فایدهای ندارد. حتی بهتر است که کودک را مجبور که تنهایی عذرخواهی کند و باهم این کار را انجام دهید. کافی است به فردی که از حرف های خجالت آور کودک ناراحت شده بگویید: «اگر شما را ناراحت کردیم، مارو ببخشید!» همین حد از عذرخواهی برای این که کودک بداند اشتباه کرده کافی است.
علاوه بر این بهتر است مراقب حرف زدن خودتان در خانه یا در جمع دوستانتان باشید، بچهها مانند ضبط صوت و آینه کارها و رفتارهای شما هستند، پس اگر خودتان عادت دارید درباره ظاهر یا بدن دیگران نظر بدهید، انتظار شنیدن حرف های خجالت آور از کودکتان هم داشته باشید. بچهها دقیقا نمیدانند کجا، چه بگویند پس بهتر است بیش از همیشه مراقب حرف زدنتان مقابل آنها باشید.میتوانید به او بگویید که اگر نظر خاصی درباره کسی دارد بهتر است آن را پیش خود نگه دارد تا به یک جای خلوت برسید و بعد به شما آن را بگوید.
به خودتان گوش دهید!
بیاید با خودمان صادق باشیم و با این حقیقت رو به رو شویم که شما با کنترل کردن رفتار و حرفهای خودتان میتوانید بیان کردن حرف های خجالت آور بچهها را کنترل کنید. بهتر است اول به نوع صحبت کردن خودتان دقت کنید و این فقط به آن معنی نیست که مراقب حرف زدنتان باشید بلکه باید دقت کنید حرفهایتان بدون فکر کردن نباشد و هرچیزی در لحظه به ذهنتان آمد را بیان نکنید. اگر به کودکتان میخواهید یاد دهید که حرف های خجالت آور نزند بهتر است اول مراقب حرف زدن خودتان باشید زیرا چشم بچهها به رفتار شما است و کودک وقتی میبیند به چیزی که میخواهید به او یاد دهید عمل نمیکنید، به آموزش و حرفهای شما هرگز گوش نخواهد کرد.
کلام آخر در مورد حرف های خجالت آور کودک
این که بچهها اولین چیزی را که به ذهنشان میرسد بیان میکنند اصلا چیز بد و غیر طبیعی نیست و تقریبا همه بچهها همین طور هستند. شما میتوانید با تمرینهای ساده در خانه این عادت را از بین ببرید اما دقت داشته باشید همیشه اساسیترین آموزشها از خانه و خود شما شروع میشود، اگر دوست دارید کودک شما رفتار خوبی به خصوص با دیگران داشته باشد باید مراقب رفتار خود باشید و از دعوا و بد حرف زدن جلوی بچهها جدا خودداری کنید. بچهها خیلی زود حرفها و رفتار و شما را تقلید میکنند.
منبع:
کودکت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼