۱۸۴۲۳۵
۹۸۲
۹۸۲

یادگیری بهتر دانش آموزان، چند خوراکی مفید

یکی از سوالاتی که بسیاری از والدین ممکن است از متخصصان تغذیه بپرسند، آن است که کودکان‌شان برای یادگیری بهتر چه مواد غذایی در طی روز بخورند.

یکی از سوالاتی که بسیاری از والدین ممکن است از متخصصان تغذیه بپرسند، آن است که کودکان‌شان برای یادگیری بهتر چه مواد غذایی در طی روز بخورند؛ اگرچه از دیدگاه تغذیه‌ای توجه به تنوع و تعادل در رژیم غذایی کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اما حضور برخی از مواد غذایی که حاوی حجم بالایی از مواد مغذی در مقایسه با میزان انرژی ورودی آن مواد غذایی به بدن می‌باشند، می‌تواند در کمک به عملکردهای مطلوب سلول‌های مغزی و کمک به یادگیری موثر باشد.
متخصصان تغذیه معتقدند که دریافت متناسب پروتئین، اسیدهای چرب ضروری (امگا 3) و ویتامین‌های محلول در آب و چربی می‌تواند در افزایش بار یادگیری در دانش‌آموزان مدرسه‌ای بسیار موثر باشد.
بر همین اساس به طورکلی می‌توان ۷ نوع ماده غذایی را که نسبت به سایر مواد غذایی بار مواد مغذی بالاتری جهت افزایش میزان یادگیری دارند معرفی نمود:

تخم‌مرغ

به دلیل این که تخم‌مرغ منبع غنی از پروتئین‌های مرغوب و ویتامین‌های محلول در چربی می‌باشد، می‌تواند به صورت نیمرو یا آبپز در وعده‌های صبحانه یا شام مورد استفاده قرار گیرد.

ماست یونانی
از دیدگاه برخی از متخصصان تغذیه به این دلیل که ماست یونانی نسبت به سایر ماست‌ها حجم بالاتری پروتئین دارد، می‌تواند ظرفیت حافظه و یادگیری را در کودکان و دانش‌آموزان مدرسه‌ای افزایش دهد، البته ذکر این نکته ضروری است که کلا مصرف ماست‌های طبیعی و ۳/۵ درصد برای دانش‌آموزان از ماست‌های کم‌چرب و پرچرب بهتر می‌باشد.
به همین دلیل توصیه آن است که در وعده ناهار و شام یا میان وعده‌های روز ماست در حد 10 تا 15 قاشق غذاخوری مصرف شود.

سبزیجات سبز رنگ

به طورکلی هر نوع سبزیجات سبز رنگ به صورت خام همراه غذا و یا به صورت انواع سالادها به خاطر این که حاوی منابع غنی از ویتامین‌های محلول در آب و به ویژه ویتامین‌های گروه B و انواع آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی می‌باشند، می‌توانند در افزایش عملکرد مطلوب سلول‌های مغزی و کمک به افزایش یادگیری در دانش‌آموزان موثر باشند، بنابراین به والدین توصیه می‌شود که در رژیم غذایی فرزندان‌شان حتما از انواع سبزیجات سبز رنگ استفاده نمایند.

ماهی

انواع ماهی‌ها به خاطر این که منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، می‌توانند در افزایش ظرفیت حافظه موثر باشند.
به همین دلیل مصرف حداقل ۱ تا ۲ بار ماهی در هفته در رژیم غذایی دانش‌آموزان توصیه می شود.

انواع آجیل
به دلیل این که مملو از پروتئین و ویتامین‌های محلول در چربی می‌باشند، می‌توانند عملکرد سلول‌های مغزی و سیستم عصبی مرکزی را تنظیم نمایند و به این ترتیب باعث افزایش عملکرد یادگیری در دانش‌آموزان گردند.
در نتیجه توصیه می‌شود که میان‌وعده دانش‌آموزان به‌خصوص در مدرسه، مخلوطی از انواع آجیل‌ها مانند بادام درختی، بادام هندی، پسته و فندق باشد، البته در مورد آجیل‌ها حتما توصیه می‌شود که برای دانش‌‌آموزان از انواع آجیل بو داده به جای انواع آجیل خام استفاده شود، تا خطر وجود سم کشنده آفلاتوکسین که در آجیل خام ممکن است موجود باشد، به صفر درصد برسد.

ترکیبات حاوی جوی دوسر

جوی دوسر به دلیل این که حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات مشتق شده از ویتامین B3 است، می‌تواند در عملکرد مطلوب حافظه کوتاه مدت و بلند مدت دانش‌آموزان موثر باشد.

به همین دلیل مصرف جوی دوسر پرک شده با شیر در صبحانه یا سوپ جوی دوسر و سبزیجات در شام و بیسکویت جوی دوسر در میان‌وعده‌ها برای دانش‌آموزان توصیه می‌گردد.

سیب‌تازه

یکی از بهترین میوه‌ها برای کمک به یادگیری است.
در همین راستا توصیه می‌شود، دانش‌آموزان در مدرسه حتما روزانه یک عدد سیب تازه میل نمایند، تا میزان درصد یادگیری آنها افزایش یابد؛ چون میزان قند و ویتامین‌های محلول در آب و فیبر رژیمی موجود در سیب در حد مورد نیاز برای کلیه سلول‌های بدنی و از جمله سلول‌های عصبی می‌باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.