بازی های تربیتی برای کودکان، چگونه انجامش دهیم؟
والدین همیشه به دنبال راه های جدید برای تغییر یا بهبود رفتار کودکان خود هستند. هر کودک از سایر همسالان خود متفاوت است.
شما احتمالا از خود می پرسید " چطور می توان کودک را با بازی تربیت کرد؟" به نظر می رسد که آن چیزی که ما از گذشته در ذهن خود داریم، برخلاف این مسئله است.در واقع خیلی از ما بازی کودکان را بر خلاف تربیت و نوعی بی نظمی می دانیم. با این حال زمانی که معانی صحیح آموزش تربیت را مرور می کنیم؛ متوجه می شویم که می توانیم به فرصت های فعال و مثبتی برای تربیت کودک در بازی ها دست یابیم، در یک کلام: هیچ زمانی بهتر از زمان بازی برای تربیت کودک نیست! برای دانستن راههای بی نظیر تربیت کودک از طریق بازی ، با ما همراه شوید.
والدین همیشه به دنبال راه های جدید برای تغییر یا بهبود رفتار کودکان خود هستند. هر کودک از سایر همسالان خود متفاوت است. شخصیت و رفتار کودکان با یکدیگر متفاوت است به همین دلیل برخی تربیت ها بر روی بعضی کودکان اثربخش تر است.
شاید خیلی از والدین از شنیدن این مسئله که بازی یک روش تربیتی است شگفت زده شوند و به دنبال روش های خاص انضباطی باشند که با انجام آنها کودک به سرعت منضبط و مودب شود اما باید بدانید که بزرگترین و طبیعی ترین ابزار آموزشی برای تربیت کودک، بازی است.
بازی فقط سرگرمی نیست، نوعی تعامل است.
بازی زبان کودکان است. کودکان از بازی برای ایجاد و درک مرزهای اجتماعی استفاده می کنند. آنها قوانین واقعی زندگی و مسئولیت ها را در بازی ها کاوش و کشف می کنند. بازی هوش هیجانی آنها را به خوبی هوش شناختی تقویت می کند.
مطالعات بی شماری، بازی را به عنوان یک ساختار ارتباطی و ابزار یادگیری عاطفی، اخلاقی و شناختی اثبات می کنند.
در مقاله ی Huff Post Parents نوشته ی دکتر کتی هارلی، (روانشناس کودکان و نوجوانان)، نوشته شده است: "بازی بهترین روش طبیعی برای تربیت کودکان است. آنها از زمانی که اولین اسباب بازی های خود را به سمت دهان خود می برند تا زمانی که بازی های پیشرفته تر را یاد میگیرند، در حال یادگیری هستند. برای کودکان بازی یکی از بزرگترین راههای یادگیری و خود-تربیتی است."
۵ راه استفاده از بازی برای ترویج و آموزش رفتار سالم و چرخه ارتباطی
۱. در سطحِ خودِ کودکان، با آنها رابطه برقرار کنید. از بازی برای ایجاد اعتماد؛ احترام، درک و یک مرجع برای اصلاح و تربیت کودک استفاده کنید. در بازی ها شرایط زندگی واقعی و موقعیت های مختلف را ایجاد کنید تا مرزها و مهارتهای سالم را بدون تحقیر یا تهدید بیاموزند. بازی به ما این امکان را می دهد تا علت ها و تاثیرات آنها را به خوبیِ قوانین و رفتار مناسب، آموزش دهیم.
۲. از بازی های تخیلی کمک بگیرید. بازی هایی سراسر خلاقیت، رویایی و هدفمند را خلق کنید. بازی های تخیلی یک دریچه به دنیای احتمالات و گزینه های بی شمار را برای کودک باز می کند و آنها را به چالشهایی دعوت می کند که دنیای واقعی به آنها می گوید : "شما نمی توانید". از طرف دیگر بازی های تخیلی موجب افزایش خلاقیت کودک از طریق بازی نیز می شود.
۳. به آنها ملحق شوید. در هر صورت بازی سرگرم کننده است. زمانی که ما از بازی کودکان شاد می شویم، به آنها ملحق می شویم. کودکان نیاز دارند تا بدانند ما مراقب آنها و کارهایشان هستیم. بنابراین زمانی که از یک بازی لذت می برند و شاد هستند، شاد بودن ما باعث می شود تا حس کنند ما متوجه آنها هستیم و آنها را درک می کنیم.
۴. آنها و نیازهایشان را درک کنید. بازی یک نگاه اجمالی به فکر و احساس کودک است. این مسئله برای آنها بسیار شگفت انگیز است که بازی آنها را نظاره کنیم و سپس برای بازی به آنها ملحق شویم. رازهای شخصیتی که ما از بازی آنها می فهمیم باورنکردنی است، چیزهایی که آنها را شاد می کند و یا اتفاقاتی که آنها از آن رنج می برند، در بازی نمایان می شود. احساسات و رفتارهایی در کودکان وجود دارد که نمی توانند در بازی آنها را پنهان کنند، بنابراین بهترین زمان برای دیدن احساسات واقعی آنها، زمان بازی کردن آنهاست. اگر ما برای چند دقیقه در روز در بازی آنها شرکت کنیم، راههای بسیاری برای تعامل و کار با فرزندان یاد می گیریم که اصلا نمی توانید فکرش را بکنید.
۵. رفتار اجتماعی مثبت را مدلسازی کنید و راههای جدیدی برای مقابله با مشکلات واقعی به آنها آموزش دهید.
بازی، بخصوص بازی های تخیلی و بازیهایی که در نقش یک شغل یا موقعیت انجام می شود، یک راه بسیار عالی برای نشان دادن رفتارهای شایسته، عبارات مودبانه، بخشش، صداقت؛ مهربانی و محبت است. نمونه ای از این بازیها، بازی در نقش دکتر یا همان "دکتربازی" است.
سناریوهایی که زندگی واقعی و معضلات آن را نشان می دهند را بارسازی کنید و به آنها راههای احتمالی برای مقابله با این مشکلات را آموزش دهید.
بازی یک زبان جهانی است که عشق، مهربانی و درک را بیان می کند. زمانی که ما این کارها را انجام دهیم، نتایج بزرگ و مثبت به دنبال آن نمایانگر خواهند شد.
منبع:
کودک تک
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼