دلایل استرس کودکان، چیست و چه علائمی دارد؟
استرس در کودکان موضوعی است که امکان دارد برای برخی از افراد عجیب و نا آشنا باشد.
استرس در کودکان موضوعی است که امکان دارد برای برخی از افراد عجیب و نا آشنا باشد. واقعیت این است که استرس نه تنها در بزرگسالان بلکه در سالهای اخیر در بین کودکان نیز شایع شده است. برای کسب کردن اطلاعات بیشتر دربارهی استرس در کودکان با ما در این مطلب همراه باشید.
استرس در کودکان چیست؟
شاید این سوال در ذهن شما پدیدار گردد که چگونه میتوان استرس در کودکان را تشخیص داد. کودکان زمانی که از لحاظ روانی به مشکل بیفتند و یا خطری آنها را تهدید نماید دچار استرس میگردند. اگر کودکی هر روز به طور مرتب و روزانه تهدید و یا تحقیر شود دچار استرس میگردد و عزت نفس خود را از دست خواهد داد.
استرس در کودکان علائمی مانند:
جویدن ناخن
کشیدن مو
مکیدن انگشت
شب ادراری
و یا دیدن کابوس شبانه
میباشد.
اگر فرزند شما یکی از این علائم را دارد به احتمال زیاد، روزانه استرسِ زیادی به او وارد میشود. کودکی که دچار استرس است به اتفاقات کوچک واکنشهای بسیار شدیدی نشان میدهد. در بیشتر این مواقع چنانچه پدر و مادر آگاهی و اطلاعات کافی داشته باشند میتوانند به راحتی مشکل را حل نمایند. استرس در کودکان موضوعی است که والدین باید با آن رفتار دقیق و ظریفی داشته باشند.
علائم استرس در کودکان چه مواردی هستند؟
نشانههای استرس در گروههای سنی مختلف متفاوت هستند. در تقسیم بندی این علائم میتوان این موارد را به دو دسته گروههای سنی یک تا پنج سال و شش تا یازده تقسیم کرد. علائم زیر برای گروه سنی یک تا پنج سال صدق میکند:
۱٫ رفتارهای جدیدی را از او میبینید. یکی از علائم استرس در کودکان این مورد است که آنها عادت تازهای را انجام میدهند. به عنوان مثال عادتهایی مثل بازی کردن با موها، جویدن ناخن و غیره ….
۲٫ نداشتن خواب راحت یکی دیگر از علائم استرس در کودکان میباشد. اگر فرزند شما در طول روز استرس و اضطراب بسیاری را تحمل میکند، خواب شبانهی راحتی نخواهد داشت. پس اگر فرزندتان شبانه کابوس میبیند، به احتمال زیاد دچار استرس میباشد.
۳٫ اگر کودک شما در زمان جدایی از شما جیغ و داد میکند و هرگز نمیخواهد از شما جدا شود، به احتمال زیاد دچار استرس شده است. ترس از جدایی یکی از عوامل استرس در کودکان میباشد.
۴٫ در گروه سنی یک تا ۵ سال شب ادراری از عوامل مهم اضطراب است. چنانچه فرزند شما در این سنین دچار شب ادراری است، حتما باید نسبت به درمان آن اقدام نمایید.
۵٫ انجام کارهای کودکانه از موارد و علائم دیگر اضطراب میباشد. ممکن است کودک به دلیل فشار استرس شروع به مکیدن دوباره انگشتان نماید و یا با حالت کودکانه تری شروع به صحبت نماید.
۶٫ انجام رفتارهای پرخاشگرانه و بسیار خطرناک نیز استرس را در کودکان نشان میدهد. اگر فرزند شما بیش از اندازه عصبی است و برای هر چیز بهانه میگیرد به احتمال زیاد دچار اضطراب میباشد.
گروه سنی ۶ تا ۱۱ سال
دسته دیگر و گروه سنی ۶ تا ۱۱ سال علائم دیگری را دارند. این گروه سنی راحتتر میتوانند دربارهی اضطراب و دلایل آن صحبت نمایند به همین دلیل مواجه شدن با آن راحتتر است.
کودکانی که دچار اضطراب هستند معمولا علائمی مثل مشکلات تنفسی، دل درد و سر درد، کم بودن و یا زیاد بودن اشتها، ناآرام بودن خواب، لکنت زبان، دندان قروچه، جویدن ناخن، شب ادراری، گریه کردن، پرخاشگری، بچه گانه حرف زدن و … را دارند.
عوامل ایجاد استرس در کودکان
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد استرس در کودکان میگردد. بعضی از آنها عبارتند از:
سوء استفاده جسمی و یا احساسی
مرگ یکی از والدین
اعتیاد پدر و مادر
بیماریهای روانی پدر و مادر
خشونت یکی از والدین
طلاق گرفتن پدر و مادر
اضطراب در مدرسه
مشکلات مالی در خانواده
نقل مکان و جا به جا شدن.
استرس در کودکان گاهی باعث به وجود آمدن مشکلات جدی در کودکان میشود. در مواردی استرس در کودکان باعث ایجاد اختلال در رشد و بهم خوردن هورمونهای رشد میگردد. برخی اوقات ممکن است سیستم عصبی کودک ضعیف گردد و عفونتهای بسیاری در بدن ایجاد شود
بهتر است در مرحله اول خودتان اقدام به بهبود شرایط نمایید اما در صورتی که جواب مثبت نگرفتید حتما به روان شناس و متخصص مراجعه نمایید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼