۲۲۷۲۵۴
۱۷۰۳
۱۷۰۳

آب برای کودکان، چقدر نیاز دارد؟

والدین باید بدانند که به کودکان خود هر روز چه میزان آب بدهند تا مایعات مورد نیاز بدن آنها فراهم سازی شود.

والدین باید بدانند که به کودکان خود هر روز چه میزان آب بدهند تا مایعات مورد نیاز بدن آنها فراهم سازی شود. امروز راهنمای کاملی در این خصوص جمع آوری کرده ایم. قسمت اعظم وزن بدن را آب تشکیل داده هست. هنگام تولد ۷۵ درصد, از ۱ سالگی تا بلوغ ۶۵ درصد و در سنین بالاتر به‌علت افزایش بافت چربی حدود ۵۰ درصد وزن بدن را آب تشکیل داده هست.

کودکان به چه میزان آب در طول روز نیاز دارند
میزان نیاز بدن به آب برحسب شرایط آب و هوایی و میزان فعالیت و نوع غذای مصرفی تغییر می کند. نوزادان تازه‌متولدشده تا ۶ ماهگی به‌علت تغذیه با شیر مادر نیازی به آب ندارند چون ۸۰ درصد حجم شیر را آب تشکیل داده هست. بعد از این سن و با شروع غذای کمکی باید دادن آب را هم شروع کرد. گرچه اگر شیرخواری با شیر خشک تغذیه میشود برای رفع تشنگی و دفع املاح حتی زیر ۶ ماهگی به آب نیاز دارد.
کودکان هرچه اکثر رشد میکنند به‌علت جنبش اکثر و بازی, نیاز به آب بیشتری دارند. این میزان حدود 6-5 لیوان در روز یا 5/1 لیتر آب هست. بین سنین 5 تا 8 سالگی معمولاً نوشیدن 5 لیوان آب در روز کفایت میکند. اگر طفل برای مدت طولانی در فضای باز بازی کند, بیش از 6-5 لیوان آب در روز نیاز دارد.

اگر کودکان به اندازه آب ننوشند چه اتفاقی می ‌افتد؟
وجود آب برای حفظ عملکرد سلول‌های بدن و دفع مواد زائد ضروری هست. از جانب دیگر, نوشیدن آب راهی برای جبران آبی هست که از طریق ادرار, مدفوع, تعریق و تنفس از دست میرود. آب تنظیم‌کننده درجه حرارت بدن هست و از بروز یبوست و دشواری های ادراری و حتی دشواری های دهان و دندان جلوگیری می کند و برترین مایع برای بازرسی درست وزن‌گیری هست.

آیا می توان آبمیوه ‌ها را جایگزین آب خالص کرد؟
نه زیرا آبمیوه شیرین هست و نمیتواند تشنگی را رفع کند. از جانب دیگر می تواند منجر به افزایش وزن طفل شود.

این موضوع علامت مریضی خاصی هست؟
چندان آب خوردن در کودکان ممکن هست عادتی باشد اما طفل باید از نظر دیابت و قندخون بیمزه هم بررسی شود.

این موضوع درست هست که آب خنک به کبد صدمه می رساند؟
نوشیدن آب یخ به‌طور کل پیشنهاد نمیشود. هر ماده‌ای که وارد بدن میشود باید به دمای محیط رسیده باشد. نوشیدن آب خیلی یخ می تواند باعث انقباض عروق معده و جامد شدن چربی‌ها و بروز اضطراب در هضم غذا شود. به دنبال نوشیدن آب یخ احتمال درد معده و بروز حالت تهوع افزایش مییابد.
از جانب دیگر, بدن برای رساندن دمای آب به دمای بدن باید انرژی صرف کند که این‌کار باعث کاهش انرژی و خستگی در طفل میشود. کاهش تپش قلب و گلودرد هم از دیگر عوارض مصرف آب خیلی خنک هست. در طب سنتی عقیده بر این هست که نوشیدن آب یخ خطر کبد چرب را افزایش میدهد و پس از حمام و ورزش یا ناشتا نباید آب یخ نوشید زیرا صدمه به کبد را دوچندان می کند.

آب زهر‌زدا واقعا زهر‌زداست؟!
تکه‌ای لیمو یا میوه در آب پارچ مصرفی‌تان بیندازید و اجازه دهید برای چند ساعتی بماند تا سموم آب و املاح اضافه آن از بین برود. این پیشنهاد‌ای هست که بارها در شبکه‌های اجتماعی دیده‌ام اما حقیقت اینجاست که نه با لیمو نه با هیچ ماده خوراکی یا میوه دیگری نمیتوان آب را زهر‌زدایی کرد.
تنها برخی دستگاه‌های تصفیه آب توان گرفتن املاح آب را تا حدی دارند. حتی جوشاندن هم در حد یک قل مفید هست, اما اکثر جوشاندن آب سبب افزایش نیترات آب می شود که خود زیان آور هست. جرمگیرهای داخل کتری هم در گرفتن جرم و املاح تا حدی کارساز عمل می کنند.
به هر حال اگر مایلید میتوانید اندکی لیمو در آب بچکانید یا تکه‌های میوه و لیمو و نعناع یا عرقیات به آب بیفزایید اما اینکار تنها آب را طعم‌دار می کند و تا حدی به‌علت وارد شدن ویتامین C به آب ارزش خوراکی آن را بالا می برد. به هر حال هر کسی چه بالغ و چه طفل باید برحسب نیازش آب بنوشد و اگر آب طعم‌دار شده را بهتر می نوشد, چه بهتر.
دو گروه میباشند که در ارتباط با نوشیدن آب باید اکثر مورد دقت باشند; گروه اول سالمندان چون با افزایش سن حس تشنگی در آنها کاهش مییابد و خود باید مرتب آب بدن را فراهم سازی کنند و گروه دوم کودکان که ممکن هست یا حس تشنگی را بیان نکنند یا به‌علت فعالیت و بازی سرگرم شوند
و خیلی توجهی به احساس تشنگی نکنند. کودکان به‌طور متوسط تا ۸ سالگی به ۶ لیوان آب در روز نیاز دارند. در هوای گرم و شرجی یا به دنبال فعالیت ورزشی و بازی در هوای باز هم میزان نیاز بدن به آب افزایش می یابد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.