نحوه جلوگیری از گرمازدگی کودک
افراد مسن، زنان باردار و کودکان بیشتر بر اثرگرمازدگی آسیب میبینند چرا که بدن آنان از آب بیشتری تشکیل شده است به گونهای که حدود ۶۰ درصد از وزن بدن آنها آب است، بنابراین این افراد به آب بیشتری نیاز دارند.
ایسنا: دبیر جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: افراد مسن، زنان باردار و کودکان بیشتر بر اثرگرمازدگی آسیب میبینند چرا که بدن آنان از آب بیشتری تشکیل شده است به گونهای که حدود ۶۰ درصد از وزن بدن آنها آب است، بنابراین این افراد به آب بیشتری نیاز دارند.
دکتر کیوان الچیان افزود: گرمازدگی ممکن است به کاهش سطح هوشیاری و حتی تشنج کودکان بینجامد.
وی درباره عوارض گرمازدگی اظهار کرد: در گرمای تابستان هنگامی که افراد در حال راه رفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید هستند، ممکن است بر اثر شدت کاهش آب بدن چشمانشان سیاهی رود و حس کنند توانایی راه رفتن ندارند علاوه بر آن دچار گرفتگی عضلانی شوند و احساس خستگی در پا و اندام تحتانی آنان افزایش یابد در این شرایط دچار گرمازدگی شدهاند.
الچیان توصیه کرد: فرد گرمازده باید از محیط گرم دور شود، علاوه بر آن بدن او به شیوه غیرمستقیم خنک شود، به عنوان نمونه جلو باد کولر قرار بگیرند. لازم است از قرار دادن یخ روی بدن فرد گرمازده خودداری شود چرا که ممکن است با انجام این کار او دچار سوختگی ثانویه شود.
وی اضافه کرد: اگر فرد گرمازده هوشیار است باید به او مایعات خنک نوشانده شود، در غیر این صورت بیمار به یک مرکز درمانی منتقل شود تا مایعات بدن او تامین شود و امکان احیا وجود داشته باشد.
دبیر جامعه پزشکان متخصص داخلی در ادامه اظهار کرد: افرادی که داروهایی مانند داروهای مربوط به پرفشاری خون مصرف میکنند، مبتلایان به صرع و مصرفکنندگان داروهای بیماریهای اعصاب و روان ممکن است بر اثر شدت گرمازدگی تشنج کنند.
وی تاکید کرد: افرادی که داروهای اعصاب و روان مصرف میکنند، لازم است روی کارتی داروهای مصرفی آنها نوشته شده باشد، تا در صورت ابتلای آنان به گرمازدگی و کاهش سطح هوشیاری، پزشک بتواند از داروهای مورد استفاده آنان آگاه شود.
دبیرجامعه پزشکان متخصص داخلی با اشاره به تاثیر افزایش سن برنیاز بدن به آب گفت: با افزایش سن پاسخ بدن به گرما کاهش مییابد و علائم تشنگی کمتر در فرد ظاهر میشود. در این شرایط لازم است میانسالان و سالمندان به میزان آب بدن خود توجه کنند چون در غیر این صورت ممکن است دچار عوارضی مانند افت فشار خون، آریتمی قلبی، بیماریهای کلیوی، کاهش سطح هوشیاری و تشنج شوند.
الچیان در پایان درباره راههای پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی اظهار کرد: در فصل گرم، لباسهای روشن بپوشیم و از پوشیدن لباسهای تنگ، چسبان و نایلونی خودداری کنیم علاوه بر آن به منظور جلوگیری از آفتابزدگی صورت، کلاه بر سر بگذاریم. هنگام اوج گرما نیز تا حد امکان از منزل خارج نشویم و هنگام پیادهروی آب همراه خود داشته باشیم.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼