تپش قلب در بارداری، حتما بخوانید
پزشکان به مادران باردار توصیه می کنند تا درصورت احساس هر گونه تپش قلب غیر عادی بلافاصله به پزشک مراجعه نمایند.
پزشکان به مادران باردار توصیه می کنند تا درصورت احساس هر گونه تپش قلب غیر عادی بلافاصله به پزشک مراجعه نمایند.
تپش قلب و یا تند شدن ضربان قلب در زنان باردار در طول ۴۰ هفته بارداری معمولا به دلیل تغییرات هورمونی و فیزیکی رخ می دهد. گفتنی است علت این امر نیاز قلب به تامین خون برای مادر و جنین است.
بررسی ها نشان می دهند اگر ضربان قلب به بالای ۱۰۰ ضربه در دقیقه برسد، مادر ممکن است دچار احساس تپش قلب گردد که در آن صورت نیاز به توجه و نظارت پزشکی دارد.
از جمله عواملی که می توانند سبب ضربان قلب در زنان باردار شود، کم خونی، چاقی، آسم، لخته خون در ریه ها، مصرف بیش از حد انواع ویتامین ها در هنگام بارداری، تیروئید، اضطراب، کم شدن آب بدن، بیماری های قلبی و احساس کرختی در دست و پاها است.
از جمله علائمی که هنگام این ضربان غیر عادی قلب رخ می دهد، می توان تپش قلب، تنگی نفس، غش کردن، درد قفسه سینه، سرگیجه، خستگی و اضطراب را نام برد.
اگر مادر باردار به این علائم توجه نکند و به پزشک مراجعه نکند ممکن است در خطر نارسایی قلبی، لخته شدن خون و بروز سکته،غش کردن مکرر و حتی مرگ ناگهانی قرار بگیرد.
پزشکان توصیه اکید می کنند تا مادران باردار تحت نظارت پزشک متخصص باشند و در کنار رعایت دستورات پزشکی، استراحت کافی و دوری از اضطراب و مصرف مایعات و عدم استفاده از سیگار را فراموش نکنند.
در برخی موارد، تپش قلب نشانه تیروئید فعال است که پرکاری تیروئید نامیده می شود. پرکاری تیروئید تهدیدی بر سلامت جنینی می باشد. بنابراین تشخیص سریع و درمان به موقع آن بسیار مهم است.
تپش قلب همراه با تنگی نفس نشانه بی نظمی قلب و ضربان قلب نامنظم می باشد. اگر در طول شب دچار مشکلاتی مانند مشکلات تنفسی، غش و سرگیجه همراه با ضربان قلب نامنظم شدید به پزشک مراجعه کنید.
در بیشتر موارد، تپش قلب یک مشکل قلبی است. اگر نگران هستید با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک آزمایشاتی انجام می دهد و احتمالات را بررسی می کند. به عنوان مثال بک روز کامل ضربان قلب را ضبط می کند و سرعت آن را بررسی می کند. اگر تپش قلب بر می گردد و قطع نمی شود یا همراه با درد قفسه سینه، عرق کردن، حالت تهوع و غش است حتما به پزشک مراجعه کنید.
درمان تپش قلب به عامل ایجاد کننده آن بستگی دارد. به طور کلی تپش قلب در بارداری خطرناک نیست و بدون درمان از بین می رود. اگر تپش قلب شما ناشی از هیچ یک از مشکلات پزشکی نیست، پزشک به شما توصیه می کند از عواملی که باعث تپش قلب می شود دوری کنید. روش های زیر را امتحان کنید:
استرس و نگرانی را با ورزش های آرامش دهنده، یوگا و بیوفیدبک و ... کاهش دهید.
نوشیدنی ها و غذاهای حاوی نیکوتین و مواد مخدر یا الکل مصرف نکنید.
قرص هایی که باعث تحریک تپش قلب می شود مصرف نکنید. این قرص ها شامل قرص های سرفه و سرماخوردگی و برخی مکمل های گیاهی می باشند.
منبع:
باشگاه خبرنگاران
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼