۱۶۹۹۸۱
۲۲۲۵
۲۲۲۵

ورم کردن در بارداری، طبیعی است یا نه؟

باد کردن یا ورم در نتیجه ی جمع شدن حجم زیادی مایعات در بافت های بدن به وجود می آید.

من در جنوب کالیفرنیا زندگی می کنم. جایی که به طور وحشتناکی هوا در ماه های تابستان گرم است. دختر اول من در ماه آگوست دنیا آمد. گرم ترین ماه در سال به خصوص در این منطقه. خوب من در آخرین ماه های بارداری بودم در گرم ترین ماه تابستان! فصل مناسبی برای ورم کردن بارداری بود و من در ۶ ماه آخر بارداریم همانند شخصیت کارتونی های تپل شده بودم.
پزشکم به من اطمینان می داد که همه چیز خوب است. اما چند روز قبل از تولد دخترم من در حال زهره ترک شدن بودم. ورم کردن بارداری به طرز وحشتناکی آزار دهنده، اما کاملا نرمال است. البته بعضی از این التهابات می تواند نشانه ای از وجود یک مشکل جدی باشد. خوب پس کی باید نگران شد؟ مرز بین ورم کردن طبیعی و مشکل داشتن دقیقا کجاست؟
در دوران بارداری بدترین چیزی که برایم ناخوشایند بود همان ورم کردن بود. من حس می کردم که قیافه ام خنده دارتر از شخصیت کارتونی برگارد بنفش شده است. (شخصیت کارتونی که باد کرده بود)
من از انگشتان سوسیس شکل ام و بدن ورم کرده و زانوهای باد کرده ام به شدت متنفر بودم. بیشتر ورم بدنم در بخش هایی بود که به نظر می آمد طبیعی باشد. بارداری خسارت زیادی برای بدن دارد و با حجم زیاد از مایعات که در درونت حمل می کنی و افزایش جریان خون ، بدن پوف می کند.

ورم کردن بارداری ؛ طبیعی و غیر طبیعی
باد کردن یا ورم در نتیجه ی جمع شدن حجم زیادی مایعات در بافت های بدن به وجود می آید. وقتی شما حامله می شوید آب بیشتری در بدن نگه می دارید و خب باید آن آب در جایی جمع شود.
با به پایان رساندن حاملگی طبیعی، اکثر خانمها تنها ۷ تا ۱۲ پوند وزن دارند. حاملگی در مایع اضافی بدن، مایع آمنیوتیک شما و هر گونه افزایش وزن شما نیز تاثیر نمی گذارد. تمام وزن اضافی در رحم شما است، و نوزاد در آنجا رشد می کند و فشار بر رگ های لگن شما و وینا کوا (این رگ بزرگ در کنار سمت راست بدن شما است که خون را از پاها به قلب منتقل می کند)می باشد.
فشار بر این رگ ها می تواند باعث کاهش جریان خون شود و مایعات را به سمت بافت های پاها و ساق پاها بفرستد. این دلیلی است که اکثر زنان حامله نمی توانند هیچ چیز به جز صندل بپوشند(دقیقا مثل من).
در سه ماهه آخر بارداری ورم کردن در بدترین حالت است و این در حالی است که رحم به سرعت بزرگ می شود. و این حالت زمانی که کل روز سر پا باشید یا وقتی که هوا خیلی گرم باشد بدتر می شود. راه حل هایی برای کمک کردن به این قضیه وجود دارد. تا جایی که ممکن است پاهای خود را بالا نگه دارید. وقتی می نشینید پاهای خود را حالت ضربدری قرار ندهید و کفش های راحتی بپوشید که باعث محدودیت جریان خون نشود و یا مانع ورم کردن بدن نشود. نخوردن نمک و خوردن مقدار زیادی آب می تواند به ورم کردن بدن در طول بارداری کمک کند. شاید عجیب باشد که خوردن مقدار زیادی مایعات باعث کاهش تورم شود؛ اما در واقع با توجه به دلایلی بالا بردن مصرف آب باعث کاهش ورم در بدن می شود. (به لحاظ علمی صحیح است).
اگرچه ورزش های سبک و پیاده روی در طول بارداری می تواند اثر شگفت انگیزی داشته باشد. برای خود من، بودن در استخر شنا تا جایی که امکان پذیر بود باعث کاهش ورم بدنم می شد. همانند این بود که دمای بیرون ۲۶۳ درجه باشد و تو دوست نداشته باشی عرق کنی. به هرحال با آن روش ورم بدنم بهتر می شد.
بنابراین نگران نباشید اگر پاها ، ساق پاها و دست هایتان همانند خمیر بازی شد. اما برخی از ورم ها هستند که ممکن است دلیل ناراحت کننده ای داشته باشد. حداقل در این شرایط با یک دکتر یا ماما صحبت کنید.
اگر به طور ناگهانی متوجه ورم شدید در پاها یا ساق پاها، ورم غیر طبیعی در صورت یا پف کردن اطراف چشم هایتان شدید این نشانه ها را نرمال تلقی نکنید. با یک دکتر صحبت کنید. اگر فرق بین حالت نرمال و غیر طبیعی را نمی دانید از یک دکتر کمک بگیرید. هم چنین اگر متوجه شدید یکی از ساق پاهایتان بیشتر از دیگری متورم شده یا پس از لمس بیشتر درد می گیرد با دکتر صحبت کنید زیرا می تواند نشانه ای از لخته ی خون باشد.
حاملگی پر از برکت و شادی است، اما گاهی وقت ها شیره ی جانتان را می کشد. به خصوص وقتی که برای بار اول اتفاق می افتد و نمی دانید چه چیزی در انتظارتان است. در این حالت سخت تر هم می شود. اما اینکه بدانید چه چیزهایی نرمال و چه چیزهایی غیر نرمال است کارتان را راحت تر می کند. حالا پاهایتان را بالا ببرید مطمئنا صدایش (صدای نوزادتان) را خواهید شنید.
منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.