سوزش معده در بارداری، علت و درمان
سوزش سر دل یا سوزش معده یک احساس بسیار ناخوشایند و ناراحت کننده است که در بسیاری از زنان و به خصوص در دوران بارداری مشاهده می شود.
سوزش سر دل یا سوزش معده یک احساس بسیار ناخوشایند و ناراحت کننده است که در بسیاری از زنان و به خصوص در دوران بارداری مشاهده می شود. اولین سوالی که ممکن است از خود بپرسید این است که چگونه می توانید آن را درمان کنید. شما همچنین باید آگاهی یابید که آیا درمان هایی که انجام می دهید برای نوزاد شما امن است یا خیر و سبب آسیب به او نشود همچنین باید یاد بگیرید که چه چیزهایی باعث سوزش و رفلاکس معده در دوران بارداری می شود و چه اقداماتی می توانید در این زمان انجام دهید.
علل سوزش معده در بارداری
در طول هضم طبیعی، غذا در مری (لوله بین دهان و معده)، از طریق یک دریچه عضلانی به نام اسفنکتر مری (LES)، به معده می رود. LES بخشی از درگاه بین مری و معده است. این درگاه هنگام عبور غذا از آن باز می شود و برای جلوگیری از بازگشت اسید معده به آن، بسته شود.
هنگامی که دچار سوزش یا رفلاکس معده هستید، LES سست می شود و در نتیجه اسید از معده به مری برگشت پیدا می کند. این می تواند درد و سوزش در ناحیه سینه ایجاد کند.
در طول بارداری، تغییرات هورمونی می تواند به عضلات مری در بدن، از جمله LES، اجازه دهد تا بیشتر شل شوند. نتیجه این است که بیشتر اسید ها ممکن است به عقب برگردند، به خصوص وقتی که شما دراز کشیدید یا بعد از خوردن وعده غذایی سنگین.
علاوه بر این، همانطور که جنین شما در طول سه ماهه دوم و سه ماهه سوم رشد می کند و رحم شما رشد می کند، معده شما تحت فشار بیشتری قرار می گیرد. این همچنین می تواند سبب شود که غذا و اسید به داخل مری وارد شود.
سوزش معده یک بیماری شایع در اکثر افراد است، اما لزوما به این معنی نیست که شما باردار هستید. با این حال، اگر شما همچنین علائم دیگری مانند عدم قاعدگی یا حالت تهوع را تجربه کنید، این می تواند نشانه هایی باشد که شما نیاز به آزمایش بارداری داشته باشید.
آیا بارداری باعث سوزش معده می شود؟
بارداری خطر ابتلا به سوزش سر دل و یا رفلاکس معده را افزایش می دهد. در طول سه ماهه اول، ماهیچه های مری به آرامی به معده فشار می آورند و معده شما طول می کشد تا خالی شود. این باعث می شود که بدن شما زمان بیشتری برای جذب مواد مغذی برای جنین اختصاص دهد، که همچنین می تواند باعث سوزش معده شود.
در طول سه ماهه سوم، رشد کودک شما می تواند معده شما را از وضعیت طبیعی خود بیرون بکشد، که می تواند منجر به سوزش سر دل شود.
با این حال، هر زن با دیگری متفاوت است. حاملگی لزوما به این معنی نیست که شما سوزش معده دارید. این بستگی به بسیاری از عوامل، از جمله فیزیولوژی، رژیم غذایی، عادات روزانه و بارداری شما دارد.
آیا تغییرات سبک زندگی می تواند مانع رفلاکس معده شود؟
سوزش سر دل در دوران بارداری معمولا شامل برخی آزمایش ها و خطاها می شود. تغییر عادات غذایی که می توانند باعث کاهش سوزش معده شود، اغلب روشی مطمئن برای مادر و کودک است. نکات زیر ممکن است به کاهش سوزش سر دل شما کمک کند:
خوردن وعده های غذایی کوچکتر و جلوگیری از نوشیدن در هنگام خوردن. در عوض از میان وعده های غذایی کمک بگیرید.
- خوردن به آرامی و جویدن هر لقمه به طور کامل.
- اجتناب از خوردن چند ساعت قبل از خواب
- اجتناب از غذاها و نوشیدنی هایی که باعث سوزش معده شما می شوند. این غذاها شامل شکلات، غذاهای چرب، غذاهای تند، غذاهای اسیدی مانند مرکبات و محصولات گوجه فرنگی، نوشابه های گازدار و کافئین هستند.
- حداقل یک ساعت بعد از یک وعده غذا نخوابید. پیاده روی به آرامی می تواند هضم را راحت تر کند.
- لباس های راحت بپوشید.
- حفظ وزن سالم.
- از بالش استفاده کنید تا بالاتنه خود را در حین خواب بلند کنید.
- به سمت چپ بخوابید. دراز کشیدن در سمت راست، معده شما را بالاتر از مری قرار می دهد که ممکن است منجر به سوزش سر دل شود.
- بعد از وعده غذایی آدامس بدون شکر بجوید. افزایش بزاق ممکن است اسیدی که به داخل مری وارد می شود را خنثی کند.
- خوردن ماست یا نوشیدن یک لیوان شیر برای جلوگیری از علائم
- عسل را با چای بابونه یا یک لیوان شیر گرم بنوشید.
- گزینه های پزشکی جایگزین شامل تکنیک های طب سوزنی و آرام سازی مانند یوگا است. همیشه قبل از شروع درمان جدید با پزشک خود مشورت کنید.
چه داروهایی در دوران بارداری ایمن هستند؟
آنتی اسیدهای بدون نسخه ممکن است به شما در کاهش علائم سوزش معده کمک کند. آن هایی که از کربنات کلسیم یا منیزیم ساخته شده اند گزینه های خوبی هستند. با این حال، ممکن است بهترین راه برای جلوگیری از سوزش معده استفاده از منیزیم در سه ماهه آخر بارداری باشد.
اکثر پزشکان توصیه می کنند که از آنتی اسیدهایی استفاده کنید که حاوی مقادیر زیاد سدیم هستند. این آنتی اسیدها می تواند منجر به ایجاد مایع در بافت ها شود. شما همچنین باید از هر آنتی اسیدی که آلومینیوم را بر روی برچسب نشان می دهند جلوگیری کنید، زیرا این آنتی اسیدها می تواند منجر به یبوست شود.
چه هنگام باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر به محض اینکه اثرات آنتی اسیدها از بین می رود سوزش معده اغلب شما را در شب بیدار می کند، و یا علائم دیگر (مانند بلعیدن، سرفه، کاهش وزن یا مدفوع سیاه) را تجربه کردید، شما ممکن است یک مشکل جدی تر داشته باشید پزشک ممکن است رفلاکس معده را برای شما تشخیص دهد. این به این معنی است که سوزش سر دل شما باید کنترل شود تا از عوارضی مانند آسیب به مری جلوگیری شود.
منبع:
اینفو سلامت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼