۱۸۲۴۰۴
۱۱۹۱
۱۱۹۱

جلوگیری از سقط جنین، امکان دارد؟

آیا می دانید که حدود ۱۵ درصد از بارداری‌ها به سقط جنین می‌انجامد؟ اما آیا چیزی می‌تواند از این اتفاق جلوگیری کند؟

آیا می دانید که حدود ۱۵ درصد از بارداری‌ها به سقط جنین می‌انجامد؟ اما آیا چیزی می‌تواند از این اتفاق جلوگیری کند؟
اگر قلب‌تان به‌خاطر سقط جنین شکسته است، بهتر است بدانید که حدود ۱۵ درصد از بارداری‌های شناخته‌شده به سقط جنین ختم می‌شود. همچنین احتمالا عوارض جانبی ناخوشایندی را هم تجربه کرده اید: حس خردکننده عذاب وجدان. آیا به‌خاطر دارویی که قبل از فهمیدن بارداری خورده بودم بارداری ام پایان یافته است؟ یا به‌خاطر پنیر غیرپاستوریزه‌ایست که چند هفته پیش خوردم؟
حقیقت این است که سقط جنین در مراحل اولیه به‌خاطر ناهنجاری های ژنتیکی است که ورای کنترل مادران قرار دارد. دکتر سیبوهان دولان، مشاور پزشکی و پزشک شاخه ژنتیک تولیدمثل مرکز پزشکی مونته‌فیوره بیمارستان دانشگاه اینشتین نیویورک می‌گوید: «در بیشتر موارد شما هیچ کاری نکرده اید که باعث سقط جنین شود و جلوی آن‌را هم نمی‌توانید بگیرید. شرایط خیلی سختی است. دلمان می‌خواهد بتوانیم راه چاره‌ای ارائه بدهیم، ولی کارهای خیلی محدودی می‌توان انجام داد.»

روش های جلوگیری از سقط جنین
اریکا نیکلسون دکتر پزشکی استیوپاتی و عضو زنان و زایمان مرکز کودکان و زایمان مرکز پزشکی مرسی در بالتیمور می‌گوید، داشتن شیوه زندگی سالم قبل و حین بارداری می‌تواند مفید باشد. او موارد زیر را توصیه می‌کند:
1- قبل از اقدام به بارداری به متخصص زنان و زایمان خود مراجعه کنید.
پزشک تاریخچه پزشکی شما را بررسی می‌کند و از شما درباره شیوه زندگی می‌پرسد، آزمایش سالانه انجام می‌دهد و برای تشخیص گروه خونی، عامل Rh و مصونیت نسبت به آبله مرغان و سرخجه از شما نمونه خون می‌گیرد. اگر در مقابل این بیماری های مسری واکسینه نشده باشید، وقتش است که این کار را انجام بدهید. با اینکه عدم زدن واکسن احتمال سقط جنین را بالا نمی‌برد، اما واکسن‌ها ویروس‌های زنده هستند و نمی‌توان در زمان بارداری آن‌ها را زد.
2- رژیم غذایی متوازنی را پیش ببرید
ممکن است پیشاپیش از ویتامین های پیش از بارداری استفاده می‌کنید، اما از آن‌ها انتظار جادو نداشته باشید. یک رژیم متوازن و سالم، بهترین راه برای دریافت ویتامین‌ها و مواد مغذی است. بعلاوه، مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه می‌تواند به میزان قابل توجهی احتمال سقط جنین را کاهش دهد.
3- برنامه ورزشی معتدلی داشته باشید
وقتی باردار می‌شوید باید ورزش خود را ادامه بدهید، اما وقت آن نیست که برای اولین ماراتن زندگی‌تان تمرین کنید. کلید ماجرا اعتدال است: برخی تحقیقات نشان می‌دهد که انجام هفت ساعت یا بیشتر ورزش سنگین در هفته حین بارداری، به میزان زیادی احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد.
ورزش‌های رزمی هم تا اطلاع بعدی تعطیل است، چون ممکن است منجر به جراحت یا افتادن شود.
4- کافئین کمتری مصرف کنید
بعضی از پزشکان به مادران توصیه می‌کنند که مصرف خود را به حداکثر ۲۰۰ میلی‌گرم در روز کاهش بدهند که معادل دو فنجان کوچک قهوه، چای یا دیگر نوشیدنی های کافئین دار است. اما برای اطمینان از دکتر زنان و زایمان خود سؤال کنید.
5- از مواد مخدر، دخانیات و الکل دوری کنید
6- استرس خود را کنترل کنید
علاوه بر بهتر کردن حال و هوای کلی خود، آرام بودم نیز به سلامت بارداری شما کمک می‌کند. در یک تحقیق، بانوانی که می‌گفتند احساس شادبودن، آرامش و اطمینان می‌کنند ۶۰ درصد کمتر در معرض سقط جنین قرار داشتند.
7- قند خون خود را کنترل کنید (اگر دچار دیابت هستید)
به گفته دکتر نیکلسون، قند خون بالا می‌تواند منجر به نقص عضو جنینی و از دست رفتن آن شود.
8- در مورد مصرف دوز پایین آسپرین سؤال کنید
با اینکه یک تحقیق جدید موسسه ملی سلامت نشان داده که به نظر نمی‌رسد دوز پایین آسپرین از سقط جنین در بانوانی که قبلا یک یا دو بار سقط جنین را تجربه کرده‌اند جلوگیری کند، اما ظاهرا برای دسته کوچکی از بانوان کارساز است و نظر دکتر نیکلسون هم همین است.
9- درباره هر دارویی که مصرف می‌کنید با پزشک خود مشورت کنید
اگر دارویی مصرف می‌کنید (حتی داروهای بدون نسخه) همیشه اول با دکتر زنان خود مشورت کنید تا مطمئن شوید برای جنین شما ضرری نداشته باشد. به عنوان مثال داروهای قلبی می‌تواند منجر به نقص عضو جنینی شود و احتمال سقط جنین را بالا ببرد. در صورت امکان، حین بارداری از مصرف هرگونه دارو خودداری کنید. دکتر نیکلسون می‌گوید: «این مطمئن‌ترین راه است.»

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.