۲۰۱۹۶۷
۱۱۴۷
۱۱۴۷

پای بی قرار در بارداری، روش درمان

ممکن است تو به سندرم پای بی قرار (RLS) دچار شده باشی، که در دوران بارداری رایج و عادی است. از بین هر ۵ مادر باردار، ۱ نفر به سندرم پای بی قرار مبتلا می شود.

ممکن است تو به سندرم پای بی قرار (RLS) دچار شده باشی، که در دوران بارداری رایج و عادی است. از بین هر ۵ مادر باردار، ۱ نفر به سندرم پای بی قرار مبتلا می شود. احساس سوزن سوزن شدن یا نوعی خزش در پا یا قسمت ران، باعث می شود که به تکان دادن پاهایت نیاز پیدا کنی. گاهی اوقات ممکن است احساس گرفتگی یا ناآرامی پاها، تکان و تنش پای تو را شدید تر کند؛ این حالت در شب آزار دهنده تر خواهد بود و ممکن است در طول شب تو را کلافه کند و حتی خواب تو را به هم بریزد.
گاهی ممکن است سایر اندام های تو هم در طول شب تکان بخورند. این موضوع با نام "تکان خوردن دوره ای اندام ها در خواب" شناخته می شود و در ۸۵% از افرادی که به سندرم پای بی قرار مبتلا هستند، به وجود می آید.
سندرم پای بی قرار یک موقعیت پزشکی شناسایی شده است که بروز آن می تواند علت خاص و مشخصی نداشته باشد. گاهی ممکن است این اتفاق به مسائل دیگری مثل کم خونی ناشی از فقر آهن نیز مربوط باشد. بارداری به تنهایی می تواند سبب ایجاد سندرم پای بی قرار شود. تغییر هورمون ها، به ویژه در سه ماهه آخر در بروز این مشکل تأثیر زیادی دارد.

برای رفع سندرم پای بی قرار چه کاری می توانم انجام دهم؟
ممکن است کشش و انبساط عضلات یا خم و صاف کردن پاها برای رفع و بهبود این مشکل مؤثر باشد. همچنین راه رفتن دور اتاق هم می تواند از آزار و ناراحتی پای تو بکاهد. متأسفانه این راه حل ها فقط می توانند آرامشی مقطعی و گذرا را برای تو به وجود آورند و به محض اینکه بنشینی یا دراز بکشی، دوباره بی قراری پاهایت باز می گردد. گرچه این مشکل در زمان های بعد از ظهر، عصر و شب بیشتر و آزار دهنده تر می شود، اما انجام دادن این کارها ممکن است به کنار آمدن تو با آن کمک کند:
ورزش کردن به طور مستمر و روزانه در از بین بردن سندرم پای بی قرار مؤثر است و آن را تخفیف می دهد. راه رفتن، شنا کردن و یوگا انتخاب های خوبی برای ورزش در دوران بارداری هستند. سعی کن از انجام ورزش های شدید که نیاز به اعمال زور یا فشار دارند در زمان های عصرگاهی خودداری کنی، چون این کار باعث می شود شب ها سخت تر به خواب روی. اگر نشانه های سندرم پای بی قرار را احساس کردی، سعی کن به آرامی حرکات کششی انجام دهی و یا کمی راه بروی تا علائم این مشکل را کاهش دهی.
مصرف کافئین را قطع کن. در دوران بارداری نباید در طول روز بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف کنی که این میزان به اندازه دو لیوان چای و یا یک لیوان قهوه تصفیه شده است. کافئین می تواند سندرم پای بی قرار را وخیم تر کند و تو را بیدار نگه دارد. بنابراین مصرف چای (حتی چای سبز)، قهوه، نوشابه و شکلات را، به ویژه در زمان بعد از ظهر و عصر ترک کن.
از پزشک متخصص ات بخواه که مکمل هایی برای رفع این مشکل به تو پیشنهاد کند. در برخی موارد تکان ها و بی قراری پا در اثر فقر آهن پیش می آید، بنابراین مصرف مکمل های آهن می تواند در بهبود آن تأثیر گذار باشد. اما یادت باشد پیش از مصرف هر نوع مکملی در دوران بارداری، با پزشک زنان یا کارشناس دارویی مشورت کنی؛ چرا که ممکن است این داروها برای جنین تو مضر باشند.
برنامه خواب منظمی داشته باش. سندرم پای بی قرار می تواند به شدت روی خواب تو تأثیر بگذارد و حتی خواب نا کافی هم نشانه های آن را بدتر و آزار دهنده تر می کند. سعی کن هر روز در زمان معینی به تخت خواب بروی و صبح ها در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوی؛ چرا که این موضوع می تواند در تنظیم ساعت بدن تو تأثیر گذار باشد و به خواب رفتن تو را هم راحت تر کند.
تغییرات دمایی ایجاد کن. اگر تو گرفتار سندرم پای بی قرار شده ای، حمام کردن و دوش گرفتن با آب گرم یا سرد را امتحان کن یا از کمپرس آب سرد و گرم استفاده کن. این احساسات فیزیکی می توانند به آرامش و راحتی تو کمک کنند و آزار پاهای تو را از بین ببرند.
پاهایت را ماساژ بده. ماساژ دادن پاها ممکن است در پایان دادن به احساس ناخوشایند پاها در زمان حمله مؤثر باشد. می توانی از یارت بخواهی که پاهایت را ماساژ دهد. اگر دوست داری می توانی از روغن های مخصوص ماساژ در بخشی از زمان ماساژت استفاده کنی، اما یادت باشد که روغن هایی را انتخاب کنی که برای دوران بارداری مضر نباشند.

ممکن است سندرم پای بی قرار بعد از به دنیا آمدن نوزادم از بین برود؟
اگر تو در دوران بارداری به سندرم پای بی قرار دچار شده ای، این مشکل به فاصله چند هفته بعد از زایمان بر طرف می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.