خوردن جگر در بارداری، چه خطراتی دارد؟
رژیم غذایی سالم در دوران بارداری فاکتور مهمی در سلامت و رشد و نمو جنین است.
رژیم غذایی سالم در دوران بارداری فاکتور مهمی در سلامت و رشد و نمو جنین است. درنتیجه خانمهای باردار میبایست مواد غذایی مفید و پرخطر در این دوران را شناسایی و نسبت به میزان مصرف آنها در برنامه غذایی روزانه خودآگاهی پیدا کنند. خوردن جگر در بارداری یکی از موارد تردید در میان خانمهای باردار بوده و به همین دلیل از خوردن آن در این دوران اجتناب میکنند.
آیا خوردن جگر در بارداری مضر است؟
جگر یک غذای سالم و حاوی مقادیر زیادی از ویتامین، پروتئین و مواد معدنی است که مصرف متعادل آن توسط مادر مشکلی ایجاد نمیکند.
مصرف چه مقدار جگر در رژیم غذایی مادر مناسب است؟
مطالعات نشان میدهد که مصرف ۱ بار در هفته یا ۲ بار در ماه جگر در رژیم مصرفی زنان باردار مشکلی ایجاد نمیکند; مصرف بیش از اندازه جگر در رژیم غذایی زنان باردار موجب افزایش ویتامین A در بدن شده و متعاقباً نقص مادرزادی جنین و عوارض زایمان را در پی خواهد داشت.
فواید مصرف جگر در بارداری
جگر غذایی سالم و حاوی مقادیر مغذی برای مادر و جنین است. جگر با داشتن موادی چون:
پروتئین جهت رشد جنین و منبع انرژی مادر
اسیدفولیک بهعنوان رشد عصبی جنین
ویتامین آ
آهن جهت ساخت هموگلوبین و جلوگیری از کمخونی
به عنوان ماده غذایی مغذی برای خانم باردار محسوب میشود ولی به دلیل منبع غنی ویتامین آ میبایست در مصرف آن احتیاط نمود.
مضرات خوردن جگر در بارداری چیست؟
از آنجایی که جگر مقادیر زیادی ویتامین A یا رتینول است لذا مصرف بیش از اندازه آن خصوصاً در اولین ماههای بارداری ممکن است منجر به نقص مادرزادی جنین و یا ایجاد سرطان در مادر شود. همچنین جگر به دلیل کلسترول بالای آن میتواند باعث افزایش فشارخون در زنان باردار شود.
منابع جایگزین جگر در تأمین ویتامین A
نوع دیگر ویتامین A بتاکاروتن نام دارد که در انواع میوهها و سبزیها یافت میشود و از این طریق میتوان ویتامین A موردنیاز را تأمین نمود و در عین حال مصرف زیاد این ویتامینها مشکلی در زنان باردار ایجاد نمیکند.
درنتیجه زنان باردار میتوانند بهجای خوردن جگر در بارداری، جهت تأمین ویتامین A موردنیاز از میوه و سبزیهایی چون سبزیهایی با برگ سبز، هویج، کدو، موز، خرما، پرتغال و … در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼