سندروم داون در جنین، تشخیص دقیق آزمایشگاه مهرآگین
دو آزمایش اصلی آمنیوسنتز و نمونهبرداری از پرزهای جفتی برای تشخیص سندرم داون پیش از تولد استفاده می شود.
شما به عنوان یک مادر که تو راهی دارید حتما ذهنتان خیلی درگیر سوالات و احتمالات مختلف است. به شما باید گفت بابت یکی از چیزهایی که توی مغزتان است اصلا نگران نباشید؛ یکی از موفقیتهای مهم پزشکی طی این سالها این بوده که حالا دیگر با یک آزمایش می توان سندروم داون را پیش از تولد تشخیص داد. ما برای انجام دقیق این آزمایش، آزمایشگاه مهرآگین دلاوران را به شما معرفی می کنیم. آزمایشگاهی که مو لای درز نتایجش نمی رود و میتوانید با خیال راحت منتظر نی نی خوشگلتان باشید.
چگونه میشود جلوی «داون» را گرفت؟
سندرم داون نوعی بیماری ژنتیکی است که موجب تاخیر در رشد فیزیکی و هوش جنین می شود و در عین حال، در طول بارداری آزمایشهایی برای کنترل سندروم داون وجود دارد. دو آزمایش اصلی آمنیوسنتز و نمونهبرداری از پرزهای جفتی برای تشخیص سندرم داون پیش از تولد استفاده می شود.
اگر دوست دارید در باره آمنیوسنتز بیشتر بدانید، باید گفت در طول آمنیوسنتز، یک نمونه از مایع آمنیوتیک داخل رحم که اطراف نوزاد در حال رشد است با استفاده از یک سوزن ریز گرفته می شود. این سلولها حاوی مواد ژنتیکی کودک (کروموزوم) هستند. در طی نمونه برداری از پرزهای جفتی یک نمونه بسیار کوچک از بافت از قسمتی از جفت جنین به نام پرزهای کوریونی جفت گرفته می شود.
همانطور که پیشتر گفتیم سندروم داون را یک مشکل کروموزوم ژنتیکی است. شخص مبتلا به سندروم داون با ویژگی های معمول خود قابل شناسایی است. سندروم داون می تواند باعث ناتوانی در یادگیری شود و مشکلات پزشکی خاصی وجود دارند که در فرد مبتلا به سندرم داون احتمال ابتلا به آنها افزایش می یابد.
بالا رفتن سن مادر، خطر «داون» را بیشتر می کند؟
خیلی از مادرها نگران ابتلای فرزندشان به سندروم داون هستند؛ باید گفت امکان تولد کودکی مبتلا به سندرم داون در هر شخصی وجود دارد اما با بالا رفتن سن مادر خطر ابتلا به آن بیشتر می شود. اگر کسی قبلاً یک نوزاد مبتلا به سندرم داون داشته باشد، خطر داشتن یک فرزند دیگر با همین مشکل افزایش می یابد. مراجعه به یک آزمایشگاه دقیق خصوصا آزمایشگاه مهرآگین دلاوران می تواند با کمترین هزینه، راحتی خیال شما را به همراه داشته باشد.
دو نوع آزمایش تست غربالگری و تست تشخیصی می توانند برای تشخیص سندرم داون در دوران بارداری انجام شوند. مهم است که بدانید تست غربالگری پاسخ مشخص بله یا خیر به این سوال که آیا فرزند مبتلا به منگولیسم هست یا خیر، نمی دهد. اگر تست غربالگری نشاندهنده خطر بالای ابتلای فرزند به سندروم داون باشد، معمولاً یک آزمایش تشخیصی بنام آمنیوسنتز انجام می شود که نتیجه قطعی را اعلام می کند. ضمنا دو روش اصلی غربالگری سندرم داون وجود دارد: سونوگرافی و غربالگری سرم بیوشیمیایی.
در مورد اسکن سونوگرافی مایع زجاجی گردن (NT) نیز باید گفت این آزمایش یک سونوگرافی مخصوص است که بین ۱۱ هفته تا۱۴ هفته پس از بارداری انجام می شود. دراین روش مایع جمع شده زیر پوست در پشت گردن نوزاد زجاجی گردن (NT) اندازهگیری می شود.
همچنین آزمایشهای خون و تست غربالگری ترکیبی نیز برای تشخیص استفاده می شود که این آزمایش نتیجه اسکنNT را با نتیجه آزمایشهای خون PAPP-A و beta-hCG ترکیب می کند.
با کوادمارکر به جنگ «داون» بروید!
تست غربالگری کوآدمارکر نیز در آزمایشگاه مهرآگین دلاوران با هزینه واقعا کوچکی انجام می شود و در عوض نگرانی بزرگی را برطرف می کند تست غربالگری کوآدمارکر براساس نتایج آزمایش خونی است که بین ۱۴- ۱۶ هفته پس از بارداری انجام می شود. اکثر زنانی که تست غربالگری برای سندروم داون انجام می دهند و نتیجه آزمایش، پایین بودن خطر است. در این صورت، می توانند آسوده خاطر باشند؛ یعنی فرزند قطعاً مبتلا به سندروم داون نخواهد بود (هر چند احتمال آن بسیار کم است). زمانی که نتایج آزمایش پر خطر است، به این معنی نیست که فرزند به طور قطع مبتلا به منگولیسم است. در این شرایط برای تایید تشخیص و دادن پاسخ قطعی بله یا خیر آزمایشات بیشتری موردنیاز است.
در مورد خطر داشتن فرزند دوم با سندرم داون نیز باید گفت به طور کلی، برای زنانی که یک کودک مبتلا به سندرم داون دارند، احتمال داشتن کودک دیگری با سندرم داون بستگی به عوامل متعددی مانند سن مادر دارد.
نظر کاربران
من باردارهستم برای نظر سنجی پسر یا دختر بودن نميدانم رو کدام نوشته بزنم